PARTNER SERWISU
ffocogvr
monuszek

monuszek

Ostatnie 10 wpisów
Przetarg z grudnia musi zostać do 31 marca podpisany albo unieważniany. Wiele się wtedy okaże.
IC samo nie wie co ma robić, chociaż sami sobie piwa naważyli dopuszczajac Magatrain z bułgarskimi czy tam rumuńskimi referencjami.

Pozbud jest tylko potrzebny w tym konsorcjum do udzielenie GNW i poręczeń. Tylko tyle.

@Krewa dziękuję za wsparcie w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie,
Moderator:
wycięty fragment był zbędny

A co do przetargu, nie jest powiedziane, że ten kontrakt zostanie podpisany, warto spojrzec na inny przetarg w grudniu gdzie wygrał Mag-train, a do dzisiaj nie ja podpisanej umowy

Co jest bzdurą? To, że nie mają doświadczenia w modernizacji taboru, bo przecież to chyba inna działalność niż budowa światłowodu dla PKP PLK (PKP Intercity to inna spółka jakby co ;)) ?

Panowie, podpowie mi ktoś co Pozbud ma wspólnego z modernizacją wagonów? Współpracując przy tym z firmą krzakiem, która przychody miała na poziomie 500k w stosunku do kontraktu za prawie 400mln?

Proponowałbym uważać czy tak jak szybki wystrzał nie będzie szybki spadek po tym jak Intercity nie uzna ich oferty za pieniądze przy których nie można mieć zysku. Te wagony mają mieć wózki 25AN, które i tak musza kupić o FPS(jeden komplet to prawie milion). Nie bez powodu PESA i Newag wycofały się z tego przetargu.

Podsumowując..do wzrostów potrzebny jest komunikat o podpisanej umowie, a nie planie albo kolejna konferencja.

Zgodzicie się z tezą z SP będzie zależało na umocnieniu kursu Lotosu, ponieważ to będzie dla niego korzystne przy wymianie akcji na akcje Orlenu?
Z racji wyższego procentowego udziału w akcjonariacie Lotosu zamiana na większą ilość akcji Orlenu pozwoli się umocnić w akcjonariacie.

Absolutnie, nie mam żadnej napinki i czekam, bo akcje kupiłem wcześniej, tylko wydawało mi się, że dzieki takiemu walnemu zdobędą trochę większy rozgłos.
Na jakieś większe wzrosty liczę po jakimś znaczącym komunikacie/umowie.

Po walnym wszystkie znaki na niebie i ziemi sugerowały wzrosty(takie moje odczucie). Sprzedaż SM z dobrą wizją , wejście mocnego gracza do akcjonariatu, plany na dalsze działanie i to walne pokazane w transparentny sposób, który oceniam na wielki plus. Mimo tego kurs spada.

Inni inwestorzy nie oceniają tego tak pozytywnie czy trwa "wyleszczanie"? Jakieś opinie bardziej doświadczonych?

Ktoś przesłuchał to walne? Jakieś spostrzeżenia, najważniejsze informację?

Przesunięcie gry wynika z decyzji wydawcy, a nie producenta. Nie ma siać paniki. Może to nie mieć nic wspólnego z jakością gry, a np chęcią lepszej promocji gry(kiedy kurz po CP2077 opadnie?)

Cytat:
Zarząd PCF Group S.A. ( Spółka ) informuje, że w dniu 6 stycznia 2021 r. został poinformowany przez wydawcę gry Outriders , Square Enix Limited, o podjęciu przez wydawcę decyzji o udostępnieniu w dniu 25 lutego 2021 r. nieodpłatnej wersji demonstracyjnej (demo) gry Outriders i tym samym o przesunięciu ustalonej wcześniej daty premiery gry Outriders z dnia 2 lutego 2021 r. na dzień 1 kwietnia 2021 r.
Według informacji przekazanych przez wydawcę wersja demonstracyjna gry ma pozwolić graczom na dalsze zapoznanie się z grą w ramach kilkugodzinnej rozgrywki (zarówno w trybie kooperacyjnym (co-operative), jak również w trybie jednoosobowym (singleplayer), czterema dostępnymi klasami postaci), przed podjęciem ostatecznej decyzji o nabyciu gry.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 marca 2021 00:27:42
Liczba wpisów: 10
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,329 sek.

ckpmtspg
odmayzyk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 634,22 zł +383,17% 96 634,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +57 011,41 zł 241,54% 124 772,41 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 578,99 zł 22,80% 24 699,73zł
zaqkteek
mibwkqjy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat