Sporo osób piszę tu o przepisaniu gry. Nie mam żadnego doświadczenia w gamedev, ale w każdym innym dev zgadzam się z tym artykułem: www.joelonsoftware.com/2000/04...Cytat:... They did it by making the single worst strategic mistake that any software company can make:
They decided to rewrite the code from scratch...
|
kolarz888 napisał(a):Zysk netto rzeczywiście kiepski. Zwróciłbym jednak uwagę na przepływy pieniężne (te liczą sie dla rynku o wiele bardziej niż zysk). A te są.... świetne. Za 4Q20 samych przepływów operacyjnych było ponad 286 mln zł, teraz jest 1,14 mld zł. Jako inwestorowi bardzo mi się to podoba.
Jestem za to ciekaw źródeł kosztów w 1Q, które tak mocno zaciążyły na zysku netto (bo przychody były według mnie całkiem ok). Dziwne jest, że spółka, która bez trudu wyciaga rentowność netto > 50%, ma teraz ledwie 15%. Czekam na telekonferencję. Źródło: Puls Biznesu Niższa niż zwykle rentowność netto to efekt m.in. kontynuacji amortyzacji kosztów produkcji “Cyberpunka 2077”, prac nad aktualizacjami do gry oraz realizowanych prac badawczych związanych z kolejnymi projektami. Wydatki na nie zaliczane są bezpośred w koszty bieżącego okresu i nie podlegają kapitalizacji – mówi Piotr Nielubowicz, wiceprezes spółki ds. finansowych.
|