PARTNER SERWISU
rexsbfwa
smarekxy

smarekxy

Ostatnie 10 wpisów
tgolik napisał(a):
@smarekxy
A jak wyjaśnisz fakt, że Cyberpunk i Phantom Liberty sprzedają się już 5 miesiąc jak szalone a GhostRunner 2 jakby słabiej?
Ludzie kupują gry, o których słyszeli z gatunków, które lubią. Mamy tu kolejny dowód, że nawet najlepsza gra nie obroni się sama jeśli nie jest o niej głośno.
Czasem zdarza się, że wśród młodzieży jakiś tytuł z nieznanych przyczyn stanie się modny i poczta pantoflowa spowoduje eksplozję popularności. Ale taka sytuacja to jeden na tysiąc przypadków.

A czemu - skoro GR2 sprzedaje się jakby słabiej - OML właśnie dzisiaj wypuściło komunikat, że dostanie DODATKOWE 0,5mln Euro jako dodatek od 505Games, ponieważ GR2 sprzedał się w ODPOWIEDNIEJ, założonej z góry, ilości egzemplarzy???
A czemu - skoro CP2077 i dodatek sprzedają się TAK DOBRZE - CDR zaliczyło rekordową, sięgającą 70% przecenę swoich walorów od 2020r???

Dzisiaj się dowiemy, jak to jest w GR2 - przy wydaniu raportu Q3. Podejrzewam, że GR2 sprzedaje się lepiej, niż wielu zakłada, bo przecież sprzedaje się też na konsole. Jeśli chodzi o reklamę GR2 to moim zdaniem też była do chrzanu. Mało gdzie się przewijała, trzeba było mieć polubionego GR2 na Facebooku, żeby wyświetlały się reklamy, na YT trailer też widzieli tylko ci, którzy czekali na GR2. W mojej ocenie to było o wiele niewystarczające.

Maciej Pieńkowski napisał(a):
Hejka

Jakie macie odczucia odnośnie GR2 ?
Będzie z tej mąki chleb ?
Czy raczej gra zanim się urodziła to już umarła?

Z góry dzięki za opinie i wasz pogląd

Gra jest na pewno dobra, chociaż skierowana do niezbyt szerokiego grona graczy - sam jestem graczem od ponad 30 lat i ja w takie gry nie gram. Ale jeśli chodzi o sytuację z GR1 i aktualną z GR2 to moim zdaniem powodów mniejszej sprzedaży jest kilka: w pandemii covida duża część graczy siedziała w domach podczas lockdownu i spędzali czas nad grami - więc więcej kupowali, szczególnie, że wtedy jeszcze nie było wzrostu cen i kosztów życia. Poza tym był hype na gamedev oraz CP2077, który zakończył się razem z premierą CP2077 i cały gamedev padł (wartość indeksu gier na GPW spadła prawie o 70%). Poza tym wojna Ukraina-Rosja - niestety też ma wpływ na zaangażowanie inwestorów z zagranicy, ze względu na sąsiedztwo geopolityczne naszego kraju.

Moim zdaniem jeśli ktoś chce zarobić na OML, to nie w najbliższym czasie. Jedyna rozsądna perspektywa to czekanie na ich własny projekt, czyli CyberSlash, który zapewne będzie połączony z przejściem na główny parkiet GPW, plus może dołączy do tego spadek inflacji i zahamowanie wzrostów cen (bo spadków raczej nie będzie). Ale to tylko moje zdanie :)

Wydaje się, że zaczął się ruch na spółce. Pod koniec roku rusza sprzedaż GhostRunnera 2, potem w planach CyberSlash jako własne IP. Może ciężko będzie osiągnąć nowe ATH, ale zarobić się raczej powinno dać Dancing

Bardzo dziękuję, teraz więcej rozumiem i o tyle jestem mądrzejszy thumbright

Raport 1Q2022:

biznes.pap.pl/pl/news/listings...(4-2022)-raport-kwartalny-za-i-kwartal-2022-r-

i cytat z raportu:

" One More Level w I kwartale 2022 r. osiągnęło 1,57 mln zł przychodów, wobec 0,91 mln zł w analogicznym
okresie 2021 r. Na rozpoznane w minionym okresie przychody złożyło się 0,17 mln zł przychodów netto ze
sprzedaży oraz 1,40 mln zł zmiany stanu produktów.
Koszty operacyjne Spółki w minionym kwartale wyniosły 1,74 mln zł, wobec 1,13 mln zł w analogicznym
okresie 2021 r.
One More Level zakończyło I kwartał 2022 r. z 1,31 mln zł straty operacyjnej, wobec 1,31 mln zł straty w
analogicznym okresie 2021 r. Kluczowy wpływ na ujemny wynik Spółki miała niegotówkowa amortyzacja
wartości firmy. Wynik netto Spółki wyniósł -1,31 mln zł."

Czy ktoś mógłby mi na chłopski rozum wyjaśnić. co to jest lub może być ta niegotówkowa amortyzacja wartości firmy?
I czy ja dobrze rozumuję - wynik netto jest wartością z działalności TYLKO operacyjnej? Czy w ogóle wszystkich przychodów i rozchodów? Bo zarówno kapitał własny, jak i aktywa obrotowe Spółki są dużo większe, niż w poprzednim roku, a mimo to zysk netto jest ujemny.

Nie bijcie mnie, nie mam w ogóle doświadczenia z bilansami, dopiero się uczę dontknow

biznes.pap.pl/pl/news/simple/i...

Z dniem dzisiejszym podjęto uchwałę wprowadzającą do obrotu na NC akcje serii B spółki One More Level.
Może ktoś będzie zainteresowany tą informacją salute

Pytałem właśnie dlatego, że przede wszystkim zauważyłem zakładkę "wskaźniki" i zdziwiła mnie ich ilość Dancing rating mniej mnie interesuje, ale miło patrzeć na zielony kolor spośród spółek gamingowych. Tak czy inaczej dobra robotathumbright

Pytam z ciekawości - może ktoś wie - co się takiego stało, że Spółka wskoczyła do AAA z BB+? Zmienił się algorytm do obliczania ratingu, czy dopiero został policzony Q42021? Poza tym powstała bardzo fajna wersja wskaźników tej Spółki Angel

Długo mnie tu nie było z przyczyn zdrowotnych, dlatego na wstępie chciałbym podziękować Autorowi postu za obszerne (jak dla mnie) omówienie sytuacji fundamentalnej OML love4
Oczywiście jako laik zupełnie nie miałem pojęcia o większości z tych rzeczy, dlatego jest to dla mnie bardzo wartościowa informacja headbang

Przy okazji chciałbym też zapytać o kwestię emisji kolejnej serii akcji Spółki - z tego, co czytałem, to wypuszczenie kolejnej serii akcji powoduje spadek cen akcji tejże spółki, jako że wartość spółki na dany dzień pozostaje niezmienna (rozwadnianie wartości spółki akcjami). Ale czy tak jest rzeczywiście? Czy przy emisji kolejnej serii akcji należy oczekiwać spadku cen na Giełdzie z racji samej emisji, czy może spadek cen będzie wynikał ze sprzedaży tych akcji przez osoby je posiadające?

Bardzo dziękuję za treściwą i wyczerpującą odpowiedź Angel

W sumie to dobra wiadomość, że Spółka nie jest w jakiś sposób przeszacowana (wydaje się, że tak było po premierze Ghostrunnera, gdzie akcje sięgały momentami 20zł, ale może był to też hype równoległy do oczekiwań na premierę Cyberpunka 2077, a późniejsza megawtopa CD Project zweryfikowała cały sektor). Poza tym cenna jest również informacja o tym, że AIG nie będzie partycypował w Ghostrunnerze 2 (przyznam ze wstydem, że tyle razy czytałem komunikaty Spółki, ale nie doszło do mnie nic o tym, dopiero teraz zwróciłem, uwagę, że tam było tylko o 505 Games, bez AIG).
Myślę sobie, że może gdyby wypuścili GR2 w ciągu roku (ponoć trwają zaawansowane prace koncepcyjne), to zysk 5 mln E (czyli coś koło 22mln PLN) plus tantiemy z GR1 przełożyłby się na wyższą wycenę Spółki w tym czasie, choć może to tylko moje pobożne życzenia, żeby wypuścili GR2 w ciągu roku...

Witam wszystkich serdecznie, jako że to mój pierwszy wpis na tym forum salute

Jednocześnie ciekaw jestem Waszej opinii o One More Level po wypuszczeniu ostatniego raportu za II kwartał 2021r. Wykazano w nim wiele milionów przychodów z zysku operacyjnego, choć także spore koszty. Zaciekawiła mnie informacja o planach wypuszczenia w tym kwartale dodatku do Ghostrunnera w formie DLC, który ma wzbogacić grę o nowe tryby i zwiększyć jej atrakcyjność, a także plany na wypuszczenie Ghostrunnera 2 i Cyber Slasha w przyszłości. Podpisano umowy kilkunastomilionowe przychody z tytułu produkcji Ghostrunnera 2, płatne proporcjonalnie do postępów produkcji.
Widać też zmianę ratingu Spółki z D na CCC po ostatnim raporcie.

Czy w związku z tymi wydarzeniami można założyć jakiś pozytywny kierunek, w którym podąża Spółka?
Czy uważacie, że widoczne na NC wybicie ceny akcji ponad granicę wstęgi Bollingera oraz ruchy momentu na stochu wróżą zmianę trendu w średnim lub dłuższym okresie, na wzrostowy? Jeśli tak, to jakie przewidujecie poziomy, do których może dojść cena OML w terminie 1-2 lat, biorąc pod uwagę informacje zawarte w ostatnim raporcie kwartalnym o planach Spółki i przewidywanych przychodach kwartalnych? Think

Pozdrawiam i zapraszam do wyrażania opinii Angel

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 marca 2024 16:13:39
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,224 sek.

dsdwnwco
wswuapnx
ylgmdrxv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lrogdkoh
pfpopdgy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat