Cześć, miałeś rację,, dobrze to widać na wykresach.
Patrze ze nic nie kupiłeś to oznacza, że Twój system dalej uważa że rynek gwp, jest słaby.
Kurde szkoda
|
|
farnick napisał(a):Myślę, że obniżki stóp już są w cenie. Giełda wyprzedza rynek o 6-9 miesięcy, a ostatnio mam wrażenie, że ten okres jest nawet dłuższy niż 9 miesięcy, więc teraz rynek dyskontuje I-II kw 2025.
Czy zaczyna się bessa? Moja szklana kula podpowiada mi, że hossa dobiega powoli końca, ale czy to już początek bessy tego nikt nie wie, może być jeszcze kilka miesięcy wzrostów, a być może właśnie obserwowaliśmy szczyt hossy, a może przed nami lata całe wzrostów i przebicie wszelkich sufitów a sygnał okaże się "błędny" (i wyszedłem przedwcześnie z zyskiem "tylko" 55,97% a mogłoby być więcej). W każdym bądź razie ja mam zasadę, że trzymam się sygnałów choćby nie wiem co i choćby byłoby to na przekór wszystkim guru i ekspertom giełdowym.
Cześć,, czy jak co roku inwestorzy idą na urlop, dodatkowo w październiku usa ma optymalizację podatkowa, i dopiero od listopada giełda do kwietnia i nas może grać na wzrost indeksów? Dobrze trochę rozumiem?
|
|
farnick napisał(a):Myślę, że obniżki stóp już są w cenie. Giełda wyprzedza rynek o 6-9 miesięcy, a ostatnio mam wrażenie, że ten okres jest nawet dłuższy niż 9 miesięcy, więc teraz rynek dyskontuje I-II kw 2025.
Czy zaczyna się bessa? Moja szklana kula podpowiada mi, że hossa dobiega powoli końca, ale czy to już początek bessy tego nikt nie wie, może być jeszcze kilka miesięcy wzrostów, a być może właśnie obserwowaliśmy szczyt hossy, a może przed nami lata całe wzrostów i przebicie wszelkich sufitów a sygnał okaże się "błędny" (i wyszedłem przedwcześnie z zyskiem "tylko" 55,97% a mogłoby być więcej). W każdym bądź razie ja mam zasadę, że trzymam się sygnałów choćby nie wiem co i choćby byłoby to na przekór wszystkim guru i ekspertom giełdowym.
Cześć,, czy jak co roku inwestorzy idą na urlop, dodatkowo w październiku usa ma optymalizację podatkowa, i dopiero od listopada giełda do kwietnia i nas może grać na wzrost indeksów? Dobrze trochę rozumiem?
|
|
Dzien dobry
Rozumiem Tak samo mam im wiecej czytam obserwuje , tym większa ilość danych , ktora nie pomaga , a czasu mam malo . dziecko , praca dom , Nie wiem w jakim kierunku poswicic czas aby utrzymac oszczędności powyżej inflacji i troche dorobić do emerytury . Dziekuje ze portfel jest widoczny i można go skopiować . Ale gdyby Pan chciał w przyszłości sprawdzić statystycznie, czy program poradzi sobie z inna osoba i pomoże mu zaoszczędzić czas i pienadze to chętnie służę jako królik doświadczalny dla programu .
|
|
Dzien dobry Wczytałem się w Pana posty i jestem pod wrażeniem że można napisać program, mechaniczny system tranzakcyjny MDRC jak dobrze zrozumiałem i od maja, wychodzić na plus na giełdzie w Warszawie. Gratuluję i zazdroszczę. Czy Pana system jest dostępny dla takich jak ja, pytam bo od 2xmisiqcy inwestuje swoje oszczędności i raz, lepiej, raz gorzej i teraz jestem na minus 2500zl, a tu ciągle codzinnie trzeba patrzeć czy nie spada za mocno. Z poważaniem Patryk Kamiński
|
|