Temat:
JSW
Inwestowanie wiąże się z ryzykiem , szczególnie inwestowanie w spółki skarbu państwa
|
Temat:
JSW
Witam Panów , jako że pracuje w JSW jako górnik i czytam co tu piszecie to niestety ale otwiera mi się nóż w kieszeni , co do obniżenia płac to nie tu jest problem , problemem w JSW jest kolesiostwo i sztuczne tworzenie miejsc pracy . Pracuje na dziale odstawy na tym jednym dziale jest uwaga 9 nadszytgarow a może i więcej za czasów mojego ojca który również był górnikiem i z podobnym wydobyciem było uwaga 2 nadsztygarow.Tak jest z każdym jednym działem na kopalni a tych kopalni spółka ma klika czyli wystarczy przyjrzeć się strukturze spółki żeby znaleźć problem , dodatkowo spółka dzieli się na firmy córki min SiG - spółka córka która generuje zyski kopalnia płaci za każdego pracownika z Sigu więcej niż swojemu a pracownicy siedzą tam za najniższą krajową . SiG ma również całe struktury tj prezesów dyrektorów i tam również siedzą ludzie po znajomościach. Dużo nazwisk na wyższych szczeblach firm córek o dziwo ma nazwiska takie same jak radni posłowie (pewnie przypadek).
|