Witam,
Próbuję coś w afl'u dłubać i mam taki oto problem: Chciałbym zrobić prosty identyfikator, który liczyłby różnicę i później dodawał wynik, do wartości, z poprzedniego kroku. Dla przykładu zrobiłem 2 kody: 1. A = EMA(C, 11); B = EMA(C, 25); Roznica = A - B; SMT[0] = 0; SMT = Ref(SMT, -1) + Roznica; Plot(SMT, "SMT", IIf(SMT > 0, colorGreen, colorRed), styleArea|styleThick);
Ten rysuje, ale nie SMT, a Roznicę.
2. A = EMA(C, 11); B = EMA(C, 25); Roznica = A - B; SMT[0] = 0; for (i=1; i < BarCount; i++) { SMT[i] = SMT[i-1] + Roznica[i]; } Plot(SMT, "SMT", IIf(SMT > 0, colorGreen, colorRed), styleArea|styleThick);
Ten nie rysuje nic.
Proszę pomóżcie.
|
Temat:
OTMUCHOW
Witam,
Czy ktoś z Was może wie kiedy Otmuchów będzie raportował III kwartał? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji
Z góry dziękuję
|
ISPAG jest darmowy (ale ilość opcji zależna jest od serwisu, który udostępnia ten program) i ma w opcjach rysowanie zniesienia Fibonaciego.
|
Czy można w jakiś sposób w metastock, tak skonfigurować wykres akcji po splicie, aby nie pokazywał tej zmiany (split). Tzn. aby po splicie wykres kontynuował swój bieg (nie wiem, może jest możliwość podzielenia wartości akcji przed splitem?). Jeśli ktoś zna odpowiedź proszę o podzielenie się swoją wiedzą.
Vigho
|