PARTNER SERWISU
jvgxkfkw
1 2
WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 15 października 2010 18:29:36 przy kursie: 15,50 zł
Już jest na ostatnim etapie tj. w autoryzacji.

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 19 października 2010 18:52:23 przy kursie: 16,60 zł
Wywiad jest już dostępny:

www.stockwatch.pl/artykuly/pos...

hipopotam5
0
Wpisów: 72
Wysłane: 19 października 2010 20:07:23 przy kursie: 16,60 zł
bardzo ciekawy wywiad

mi trochę brakuje odpowiedzi (a może pytań) o to jak będą pozyskiwać klientów zresztą to była wątpliwość Pana Kamila
no i podstawowego pytania dlaczego pozyskiwali kapitał z rynku (który podobno jest najdroższa formą) zamiast kapitału dłużnego bo przecież osiągane przez spółkę wyniki wskazują że nie było by problemu z kredytem, mnie ta motywacja bardzo ciekawi z drugiej strony sprzedali mały pakiet (i o ile tak zostanie) i zapewnie chęć budowania marki oraz rozpoznawalności nimi kierowała

no i trochę szkoda że nie udało się Prezesa namówić na ocenę/wycenę spółki ewentualnie do zaproponowania metodologii,
akurat tamu się nie dziwię bo na jego miejscu nie podejmowałbym takich pytań

no ale za 4Q będzie wycena Stockwatcha (a może wcześniej ???) więc damy radę....

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 25 czerwca 2012 15:29:16
Kamil Gemra napisał(a):
A ja sceptycznie patrzę na biznes Analiz jako asset managament. Oglądałem wywiad z Panem Publicewiczem, który tłumaczył jak to ma wyglądać. Chcą zatrudnić jednego/dwóch zarządzających, który ma zajmować się wybieraniem najlepszych dostępnych funduszy i lokowaniem tam kapitału. Jednak dziennikarz z TVN CNBC był tak niemiły i zadał trudne pytanie: jak to? Zamierzacie brać opłaty za wskazywanie funduszy, ale te fundusze też biorą opłaty czyli klient płaci podwójnie? Tutaj Pan Publicewicz stwierdził, że tak rzeczywiście będzie, ale oni chcą bronić się wynikami.

Hmmm każdy chce się bronić wynikami, ale różnie to wychodzi delikatnie rzecz biorąc (patrz np. fundusze Opera). Tym samym Analizy będą musiały podkupić jakiegoś dobrego zarządzającego co nie jest sprawą prostą. Chyba, że zaproponują mu udziały...

Druga sprawa jest taka, że ta oferta ma być skierowana do bogatych klientów. Coraz częściej walka toczy sie na rynku o tych klientów. Wystarczy wspomnieć fundusz Quercusa- QUERCUS Absolute Return FIZ. Minimalny próg wejścia to 200 tys. zł. Wątpię, że analizy dotrą do takiego klienta w jakiego celuje Quercus. Jeżeli chcieliby uderzyć z ofertą na rynek dla klientów indywidualnych to są za mali bo nie mają sieci dystrybucji. Podobną usługę jak chcą analizy oferuje już BRE WEALTH MANAGEMENT, za pośrednictwem mBanku. Tutaj jest infrastruktura i baza klientów.
www.mbank.pl/indywidualny/inwe...

Podsumowując. Odnoszę dziwne wrażenie, że firma dobra w czymś (Analizy są bezsprzecznie świetne w analizowaniu funduszy) szuka nowej działalności na siłę. Oczywiście to mój pogląd na pomysł jaki mają Analizy i być może się mylę bo uda im się znaleźć masę klientów, czego życzę akcjonariuszom tej spółki wave

Spółka totalnie zapomniana, ale moje wątpliwości co do rozwijania nowego biznesu okazały się uzasadnione. Właśnie biznes asset management został sprzedany: analizy.pl/fundusze/relacje-in...

Piter18pl
0
Wpisów: 150
Wysłane: 22 maja 2014 12:30:04
można prosić o uaktualnienie danych za 1kw ? dzięki

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ANALIZY
  • 13 spółek, które w maju podzielą 5,2 mld zł dywidend
    13 spółek, które w maju podzielą 5,2 mld zł dywidend

Tegoroczny sezon dywidendowy rozpoczął się od kilku mocnych akcentów. W pierwszych dniach maja 4 spółki podzieliły między akcjonariuszy bagatela 8,2 mld zł dywidend. W kolejnych tygodniach 13 kolejnych firm rozdysponuje aż 5,2 mld zł. Sprawdzamy, gdzie w maju szykują się najciekawsze dywidendy.

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,089 sek.

uaamdgls
towmpipg
iqbvmojn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qeggftew
unwluiat
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat