Jako, że mam jeszcze maleńki procent swoich aktywów zamrożony w pp Borka, gdyż w ostatnią (kolejną już po wcześniejszych dwóch) emisję wchodziłem już bardziej z sentymentów do spółki (jak się okazuje to był błąd) ale już ze znacząco zredukowanym kapitałem a po odcięci od razu dodatkowo sprzedałem swoje akcje, to jeszcze z obowiązku śledzę poczynania spółki. I mówiąc szczerze realizacja strategi Boryszewa ostatnio się mocno komplikuje. Zresztą widać też po tym wątku że nastąpiła znacząca wymiana akcjonariatu. Ci co inwestowali w spółkę w 2009 i 2010r w większości już pozbyli się akcji a na ich miejsce przyszli nowi - często jak widać na wątku nawet dokładnie nie zorientowani w zasadach PP.
Na początku roku była mowa o przejęciu 3 spółek, potem 2. Teraz wszyscy liczą na przynajmniej 1 przejęcie i to niekoniecznie już takich rozmiarów jak Saargumi. Ja od początku nastawiałem się, że spółka może realnie przejąć 1 max 2 podmioty ale też zdawałem sobie sprawę, że wraz z upływem czasu i poprawą sytuacji w branży motoryzacyjnej będzie to coraz bardzie utrudnione. Spółka nadal liczy na jakieś przejęcia, uczestniczy w jakiś due dilligence ale tak naprawdę to wszystko jest coraz mniej przekonywujące. Nie wiem czy nie pora na zmianę strategii i skupienie się na rozwoju organicznym - a wybieranie się na ponowne łowy przyjdzie jeszcze czas jak nadejdzie nowy kryzys na świecie (kryzys zadłużenia). Spółka przy obecnej zyskowności przy kursie bliskim 1 jest wyceniana przez rynek optymalnie i nie wydaje się być przewartościowana - ale do bardziej dynamicznych wzrostów potrzeba nam jakiejś nowej strategii bo stara powoli zaczyna nam się walić

..