PARTNER SERWISU
zjpxhyrd
nihil novi

nihil novi

Ostatnie 10 wpisów
Dla rozstrzepanych inwestorów Angel to zapewne od tych zawirowań na rynkach.
wchodząc w google i wpisując Boryszew wyskakuje nam na pierwszej pozycji strona Boryszewa. (można od razu wpisując http://www.boryszew.com.pl)
Na stronie głównej, po prawej stronie znajuje się zakładka "Portal relacji inwestorskich Boryszewa i Impexmetalu" - klikamy, wybieramy spośród dwóch wersji językowych i patrzymy na lewo.

Tam zaglądamy na datę 16 września 2011 r. i czytamy o "Projekty uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Boryszew S.A." zwołanego na 13 października 2011 r.

pozdrawiam

Cytat:
Kiedy będzie rozstrzygnięty ostatecznie powtórzony przetarg z dopuszczeniem oferty PTC, prowadzony w UKE?

Postępowanie to jest prowadzone przez Urząd Komunikacji Elektronicznej (UKE) a nasze spółki są przedmiotem tego postępowania. Z tego powodu nie mamy wiedzy kiedy to postępowanie się zakończy. Podobnie jak wszyscy, mamy jedynie wiedzę wynikającą z publicznych wypowiedzi przedstawicieli UKE. Liczymy, że postępowanie zakończy się możliwie szybko i po naszej myśli.

hmmm... trochę dziwne bo z tego co mówi Pan Pytel spółki ze stajni Midasa są stronami postępowania administracyjnego, a zgodnie z Art. 10. § 1. Organy administracji publicznej (czyli w tym przypadku UKE) obowiązane są zapewnić stronom czynny udział w każdym stadium postępowania, a przed wydaniem decyzji umożliwić im wypowiedzenie się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań.
§ 2. Organy administracji publicznej mogą odstąpić od zasady określonej w § 1 tylko w przypadkach, gdy załatwienie sprawy nie cierpi zwłoki ze względu na niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia ludzkiego albo ze względu na grożącą niepowetowaną szkodę materialną.
§ 3. Organ administracji publicznej obowiązany jest utrwalić w aktach sprawy, w drodze adnotacji, przyczyny odstąpienia od zasady określonej w § 1.

albo Mob. i Cent. nie interesuje się własnym postępowaniem, albo UKE ma gdzieś Kodeks Postępowania Administracyjnego.

mirku1985 napisał(a):
Generalnie mówił to o czym wszyscy wiemy że jak przejmą spółki to kurs powinien urosnąć do 1.20zł Pierwszy termin to 15 lipiec wtedy się dowiemy czy przejęli pierwszą spółką a na drugą musimy czekać do 31 lipca. Ogólnie też o współpracy z VW która układa się dobrze to by było tak w skrócie.thumbright

Nie do końca. Powiedział, że 1,20 zł to cena odnosząca się do wyceny Maflow - nie chciał powiedzieć do ilu może skoczyć gdyby przejęcia się udały. W sumie bardzo dobrze bo wróżką nie jest. Ale patrząc na kurs to również się zdziwiłem że takie podstawowe informacje wywołały +3 % wzrostu Think Do tego nie było ani słowa o nowym "potencjalnym" zamówieniu do platformy VW o wartości do 500 mln zł.

akurat nic nowego nie powiedziałes. Przejęcie Sealynx było uzależnione od kupienia Saar Gummi. Więc odpadając od przetargu Gebelsów automatycznie odpadli dla francuzików.

pozdrawiam

Taurus80 napisał(a):
Ok broker pelna zgoda :) ja tez uwazam ze nawet mozliwosc uniewaznienia calkowitego to jest jakas paranoja ktora NIGDY nie powinna sie wydazyc w zadnym normalnym kraju ale my jestesmy w Polsce gdzie wszystko jest mozliwe :)

Sprawa jest prosta ERA chce calkowitego uniewaznienia Midas chce aby sprawa sie zakonczyla prawomocnym pozytywnym dla spolki wyrokiem.

A to ze wogole taki spor istnieje to jest jakas niedorzecznosc jezlei od poczatku byly problemy z tym przetargiem to jakim prawem UKE wogole sprzedalo te czestotliwosci ???

Przeciez normalnie powinno to byc zatrzymane do ostatecznego sadowego zakonczenia sporu a jak jest kazdy widzi :) 2 spolki niby nabyly prawo do czestotliwosci placac za to grube miliony a po paru latach nadal jest mozliwe ze ich wlasnosc im sie odbierze :)

Takie cuda to tylko u nas :)

Nie pozostalo nam nic innego jak poczekac na wyrok, niemniej jednak jezeli nic dziwnego nie zrobil centernet i mobyland czyli nie bylo zadnych przekretow z papierami ktorych brakowalo na ostatniej sprawie, sad nie powinien uniewazniac przetargu takie jest moje zdanie, tak samo jest z ponownym rozpatrzeniem przez uke przetargu ze zlozonymi juz ofertami to jest kompletna glupota!!!

Najzwyczajniej w swiecie w takim wypadku NSA powinien wziasc wszystkie oferty i samemu rozstrzygnac kto dal najkozystniejsze oferty!! I wydac ostateczny wyrok w tej sprawie tak aby juz nikt nigdzie nie mogl sie odwolywac i przeciagac sprawy.

Trochę nie tak. NSA sprawuje w zakresie swej właściwości kontrolę pod względem zgodności z prawem, czyli legalności, nie zaś pod względem celowości. Nie może rozstrzygnąć kto dał najkorzystniejszą ofertę. Niestety postępowanie administracyjne jest dość specyficzną gałęzią prawa i dlatego musicie uzbroić się w cierpiwość.

I jeszcze jedno - naprawdę dziwie się Pani Prezes że wygaduje takie głupoty publicznie. Bardzo nieprofesjonalne z jej strony.

Widać że związki zawodowe w SG ostro grają :)

www.sr-online.de/nachrichten/3... - pierwsza wiadomość od góry.

chcieli zainwestować sporo kasy do tego chcieli zwolnić tylko 50 pracowników a oni wciąż na swoim.

zapewne zakończy się pozytywnie dla Chińczyków, ale widać że Gebelsy tanio skóry nie sprzedadzą.

Jako że przejęcie SG wydaje się nam oddalać postanowiłem poszukać trochę informacji na temat Grupy Meteor i o dziwo naprawdę jestem pod wrażeniem tej spółki. W sumie doliczając do tego AKT Gmbh mamy tak naprawdę o wiele większy podmiot niż SG hello1

ok trochę pofantazjowałem a teraz do rzeczy: www.abindieerde.de/PDF-Dateien...

Jeżeli chcecie mogę wam przetłumaczyć później w skrócie ten tekst. Jestem w pracy i nie za bardzo mam czas.

doncarlos -> przeciez w filmie jasno babka mówi że owszem są 4 koncerny ale Borek i Ruia chyba są najbardziej chetne :)wydaje mi sie że miedzy nimi rozegra sie walka.

a jezeli jest ona az tak potezna to moze byc cieko :( chociaz z drugiej strony gebelsy mogą nas zaskoczyć swoja decyzja hello1

witam,

zapraszam do obejrzenia - ale tylko dla tych co znają niemiecki.

sr-mediathek.sr-online.de/beit...

a tak w skrócie to mamy 4 koncerny branżowe w grze. Z tego co mówili to liczy się obecnie Boryszew i jakiś koncern z Indii - i to te dwie firmy mają największe szanse na przejęcie. Oczywiscie mamy jeszcze 2 pozostałe ze Stanów i Chin, ale tutaj chyba nie było aż takiego zaangażowania.

a więc Hindusi Think

Przepraszam, ale gadanie że Boryszew odpadnie z powodów politycznych jest co najmniej śmieszne. Nie twierdze że wygrają, ale wydaje mi się że przy procesie upadłościowym bierze się pod uwagę w pierwszej kolejności sprawy finansowe. Więc jeżeli BRS przedstawi ofertę, która pod względem ekonomiczym będzie najkorzystniejsza oczywiście wygra - przeciez syndyk musi udowodnić że wybrał najkorzystniejszą ofertę. Kwestia kto ma pod kim pracować przy takiej firmie jest mało ważna.

Z drugiej strony zdaje sobie sprawę że BRS ma ciężko z takimi kolosami - no ale jezeli mnie pamiec nie myli to chyba sami zostali zaproszeni do due del. przez syndyka niemieckiego. Samo uczestniczenie w tym przedsięwzieciu jako 4 podmiot jest dość fajnym sygnałem dla nas hello1 Świadzcy o tym że jesteśmy zauważalni.

Jestem realistą, ale wyobraźcie sobie co to byłby za news blackeye ehhh...

no nic.... pozostało nam czekać

Fragment pochodzi z Saarbrücker Zeitung - 2 luty 2011 r.

"Gestern hat das Amtsgericht Saarbrücken das Insolvenzverfahren über das Vermögen der Saargummi GmbH und der Saargummi Deutschland GmbH eröffnet. Dies teilten die beiden Insolvenzverwalter Jean-Olivier Boghossian und Udo Gröner mit. Sie hatten bereits als vorläufige Insolvenzverwalter die Geschicke der Saargummi-Gruppe bestimmt, nachdem die beiden Gesellschaften des Dichtungs-Spezialisten im November Insolvenz beantragt hatten.
Unterdessen gehe der Verkaufsprozess in die entscheidende Phase. „Wir sind zuversichtlich, bis spätestens Ende des Monats eine Investoren-Lösung zu erreichen, welche die gesamte Saargummi-Gruppe umfasst“, heißt es in der Mitteilung der beiden Saarbrücker Rechtsanwälte. Das saarländische Wirtschaftsministerium hatte kürzlich bekannt gegeben, dass fünf internationale Unternehmen aus der Autozulieferer-Branche in der engeren Wahl für eine Übernahme der Gruppe seien (wir berichteten).
 Die Saargummi GmbH ist die Muttergesellschaft für 22 in- und ausländische Unternehmen der Gruppe. Bis auf die Saargummi Deutschland GmbH ist keine Tochter von der Insolvenz betroffen. Die Saargummi Deutschland GmbH umfasst hauptsächlich die Autozuliefer-Sparte in Büschfeld mit rund 850 Mitarbeitern.
Saargummi erzielte nach Angaben der Insolvenzverwalter im vergangenen Jahr mit rund 4400 Mitarbeitern in zwölf Werken einen Umsatz von rund 360 Millionen Euro. Davon entfielen rund 320 Millionen auf Gummidichtungs-Systeme für Autos. Außerdem stellt Saargummi Dichtungen für Fenster, Fassaden und Dächer sowie Teile für die Schuh-Produktion und für weitere Industrien her".

Dla tych co nie znają niemieckiego - > Syndyk poinformował, iż do końca lutego najpóźniej chcą pozbyć się Saargummi. W grę wchodzi tylko i wyłącznie sprzedaż całej grupy - bez wybierania rodzynek. Jeszcze jedna istotna rzecz - > na polu walki zostało tylko 5 podmiotów zainteresowanych kupnem.

Kto napisał że do 11 mają złożyć ofertę wiążącą ? z tego co tu czytam - decyzja może zostać podjęta w każdej chwili.

pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 29 września 2011 12:42:44
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,419 sek.

byytgnjy
yidtfskp
yxykmdeo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fghlojll
xtsbvhvu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat