PARTNER SERWISU
funbjkar
21 22 23 24 25
andryus
0
Wpisów: 131
Wysłane: 10 października 2011 15:32:07 przy kursie: 0,15 zł
Odwołano NWZ, czyli emisji nie będzie?

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 10 października 2011 15:33:52 przy kursie: 0,15 zł
Ale co miało pójść w rynek po 16 gr, to poszło, he he he :D

Mówiłem, że o to im chodzi:

mathu napisał(a):
Dla mnie to jest cwany sposób na pozbycie się reszty akcji bez zwalania kursu.

Przy cenie wyższej niż rynkowa jest oczywiste, że każdy zaopatrzy się w akcje na rynku, zamiast kupować w emisji. To podciągnie kurs i będzie można bezkarnie sprzedać w rynek. A potem w emisji PP będą chodziły po 1 gr, bo nikt już nie będzie zainteresowany wykupem.

Tylko że im już nawet nie chce się bawić w emisję, więc ją odwołali. Od infa o cenie emisyjnej przemieliło się jakieś 40 mln akcji, czyli pełny sukces. Ciekawe ile teraz ma Majka.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 10 października 2011 15:36

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 10 października 2011 15:41:47 przy kursie: 0,15 zł
turturek napisał(a):
Trzech gości mówiących o niczym, bo widzieli tylko trailera i na podstawie tego wysnuwają swoje teorie. Jedyna rozsądna wypowiedź, to tego po prawej, że nie mówią o grze tylko o kampanii reklamowej :) Pomylenie zaś ułanów z huzarami jest doprawdy żenujące. Poziom kultury również.

Wracając do kampanii, to jest recepta żeby wszyscy mówili o grze:
www.afterfall-universe.com/pl/...
czyli dystrybucja cyfrowa po 1 dolarze :)

cele charytatywne, gra za dolara, emigrancka angielszczyzna w reklamie czyli wizjonerzy w akcji blackeye ...

daj pan spokój

to że na forach giełdowych opinie są jakie są to jest mało ważne bo wiadomo że sa sympatie i antypatie i patrzy się czasem na produkt przez pryzmat spółki, ale kwestionowanie tego że w środowisku graczu odczucia są podobne to już lekka przesada... oczywiście prawda przyjdzie po premierze, ale nie naganiajmy rzeczywistości
Edytowany: 10 października 2011 15:51

andryus
0
Wysłane: 10 października 2011 15:46:10 przy kursie: 0,15 zł
Chyba jednak będzie. Przeczytałem dokładniej i ostatnie walne podjęło uchwałę o emisji (uchwała nr 7). A o odwołaniu NWZ na 13.10.2011 też informowali. Niewiadomą jest czy klucz za 1$ to strzał w 10 czy stopę.

locke22
0
Wpisów: 40
Wysłane: 11 października 2011 08:04:39 przy kursie: 0,15 zł
25000 dziennie razy 40 dni = 10000000 mln zamówień :-)
Realne czy nie ?
Raczej nie, ale kto wie cuda się zdarzają na tym świecie !

andryus
0
Wysłane: 11 października 2011 08:39:43 przy kursie: 0,15 zł
Sporo osób zwróciło uwagę, że premiera nie jest poprzedzona kampanią, taką, choćby, jak miał Wiedźmin. A to kosztuje. Zamiast wydawać ogromne pieniądze na reklamę, przyjęli strategię "darmowej" gry, a cenę 1 $ można za taką uznać. Szczególnie że gry na pc, choćby w Polsce, w większości są pirackimi wersjami, to przy takiej cenie, ukręcą szyję temu procederowi. Co z tego, że gra jest popularna, jak 90 % tej popularności to piraci. Normalnie bym tej gry nie kupił, ale za dolara? Czemu nie. A co!

P.S. Może azjaci też tak zrobią?;)

bernie
43
Wysłane: 11 października 2011 09:32:53 przy kursie: 0,13 zł
Sprawa jest prosta, Patryk Hamerlak - PR & Marketing Director w NEG założył się o flaszkę.

Cytat:
Afterfall ukaże się już wkrótce więc i zwycięzcę poznamy szybko. Stawiam dobrą whisky (nie jestem prezesem więc proponuję 21YO Hibiki bądź 24 letnią Glenmorangie:)), jeśli w trakcie trwania pre-ordera na Afterfall InSanity uzbieramy mniej zamówień niż Wiedźmin 2 sprzedał się do tej pory. Zaokrąglając liczby: proponuję zakład o to, że uzbieramy więcej niż milion zamówień na Afterfall (w pre-orderze).

polygamia.pl/Polygamia/1,10716...
Edytowany: 11 października 2011 09:36

turturek
0
Wpisów: 34
Wysłane: 11 października 2011 11:57:08 przy kursie: 0,13 zł
bernie napisał(a):
ale kwestionowanie tego że w środowisku graczu odczucia są podobne to już lekka przesada...

Nikt nie kwestionuje odczuć, ale mowa była o merytoryczności wypowiedzi. Może jestem za stary i koleś rzucający mięchem, mylący terminy historyczne i robiący sobie ogólnie mówiąc jaja, jest we współczesnych czasach obrazem fachowca. Do mnie jednak to nie przemawia. Dodatkowo jak już ktoś zauważył te "fachowe" środowiska graczy i tak będą miały najczęściej pirackie wersje. Takie czasy. Walka idzie zatem o tych "nie fachowców", ale którzy jednak płacą za gry.

Nie wiem czy działania jakie podjął NEG przyniosą oczekiwany efekt. Niewątpliwie mamy jednak do czynienia z bardzo ciekawym rozwiązaniem. W 10 mln. raczej też nie wierzę, zależeć to będzie też od ew. kolejnych działań jakie zostaną lub nie zostaną podjęte. Jednak szum jaki powstał wokół gry, na pewno przyniesie jakieś wymierne efekty. Z zaciekawieniem będę się nadal przyglądał co przyniosą kolejne dni.

bernie
43
Wysłane: 11 października 2011 13:08:22 przy kursie: 0,13 zł
jest tylko jeden problem oni 10 milionów nie uzbierają

czyli gry żadnej nie sprzedadzą tylko soundtracki w dodatku nie zarabią na tym nic (przynamniej nie będą mogli tego zaksięgowac) blackeye to że nie podają konkretnie na jake cele do jakiej organizacji mają trafić te pieniądze jest też takie dziwne lekko

Efekt tych działań będzie jeden: rozpowiadanie przez Majke oraz tego w/w miłośnika dobrego trunku przy każdej okazji ilee to zamówień w pre orderze miała ich pierwsza duża produkcja blackeye

przecież to jest robienie sobie z ludzi jaj i świadome wprowadzanie w błąd tak samo jak przy tym wywiadzie z zakładem.

Najpierw zapowiadają ponad milion, potem Majka w TV mówi jakie będą ceny na poszczególnych rynkach i tutaj jak ktoś im ufa wyciąga już odpowiednie założenia po czym oni wyskakują z czymś takim i zapewne się ciesza jacy to sprytni i cwani nie są blah5

Co do tej recenzji, to w świecie gier taka forma prezentacji nie jest czymś dziwnym(oczywiście nie każdemu się musi podobać). Natomiast w świecie biznesu występowanie w studiu telewizyjnym w t-shircie jest troszeczkę dziwne...blackeye
Edytowany: 11 października 2011 13:18

mathu
0
Wysłane: 11 października 2011 13:34:39 przy kursie: 0,13 zł
Dla mnie sprawa jest prosta.

Wszyscy prezesi firm growych wypowiadają się do graczy, dla nich robią akcje promocyjne i w nich targetują swoje reklamy. Wszyscy poza Majką. Majka nie rozmawia z graczami, Majka rozmawia z akcjonariatem. Wszystkie te akcje są obliczone na wywołanie efektu nie u graczy, tylko wśród ogłupionego akcjonariatu, który ma takie pojęcie o rynku gier, jak ja o rynku konserw wołowych.

Zauważcie, że NGS nigdy nie mówił, żę ich gra będziez fajna, bo będzie mieć super grafikę, jakieś nowe pomysły na rozgrywkę, albo nowe tryby multiplayer. To jest nieważne, ważne są liczby, kwoty, które Majka chciałby zarobić, liczba egzemplarzy w preorderze i tym podobne duperele nie mające żadnego znaczenia dla potencjalnych nabywców, ale nakręcające "inwestorów".
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 11 października 2011 13:36

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 11 października 2011 13:36:05 przy kursie: 0,13 zł
bernie napisał(a):
cele charytatywne, gra za dolara, emigrancka angielszczyzna w reklamie czyli wizjonerzy w akcji blackeye ...

Obejrzałem video, bo zainteresował mnie Twój komentarz odnośnie emigranckiej angielszczyzny. Faktycznie, wymowa jakby tydzień temu wysiadł z samolotu na Heathrow. Do tego to mlaskanie w tle Angel Z początku wydawało mi się, że ktoś je czipsy, ale po chwili skojarzyłem, że chodzi o przełączanie się napisów.

Słabiutko wygląda ten spot reklamowy i zalatuje fuszerką. Jak na moje to mogli wrzucić treść wypowiedzi do Expressivo i podlinkować ją z pliku mp3. blackeye
Klika się i sprzedaje ;-)

locke22
0
Wysłane: 11 października 2011 13:58:29 przy kursie: 0,13 zł
Piszę do użytkowników v3nom i mathu !!!
Po co Wy siedzicie na tym forum i piszecie posty ?
Przecież jak gra jest kiepska to na tej spółce się nie da normalnie zarobić - czyż nie ?
A Wy tu trwacie cały jakby byliście obkupieni po 30 groszy lub wyżej
Może Panowie dwaj mi to wyjaśnić - nie macie co robić w domu tylko pisać posty na spółce w którą nie wierzycie

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 11 października 2011 14:09:53 przy kursie: 0,13 zł
Już spieszę z wyjaśnieniami Angel Jak napisałem powyżej, obejrzałem video, bo zainteresował mnie komentarz odnośnie emigranckiej angielszczyzny. Po czym wyraziłem swoją opinię na temat materiału.

Interesuję się grami od czasu do czasu, bo kiedyś byłem graczem, a na studiach stworzyłem amatorski silnik 3D.

Nie jestem akcjonariuszem spółki i nie zamierzam nim być w przyszłości. Nie inwestuje na NC.

Rozumiem, że mogę wypowiadać się na wątku tylko w superlatywach? Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

locke22
0
Wysłane: 11 października 2011 14:42:29 przy kursie: 0,13 zł
Jeżeli tak to zwracam honor :-)

mathu
0
Wysłane: 11 października 2011 14:56:54 przy kursie: 0,13 zł
locke22 napisał(a):
Przecież jak gra jest kiepska to na tej spółce się nie da normalnie zarobić - czyż nie ?

To założenie jest BŁĘDNE love4

Przecież cały czas piszę, że gra jest kiepska, ale nie w świadomości akcjonariatu, który łyka każdy kit.

locke22 napisał(a):
Może Panowie dwaj mi to wyjaśnić - nie macie co robić w domu tylko pisać posty na spółce w którą nie wierzycie

A w czym ci to przeszkadza?

Boisz się, że po naszej pisaninie kurs spadnie? Nic się nie bój. A ja nie przestanę pisać :)

taipan
0
Wpisów: 189
Wysłane: 11 października 2011 15:13:23 przy kursie: 0,13 zł
rzesza fanatyków Nic(o)zego jest wielka blackeye ostatnio czytając jakiś artykuł na Onecie odnośnie Afterfalla łapałem się za głowę, że ludzie wciąż jeszcze wierzą w infa, które im serwuje spółka...

turturek
0
Wysłane: 11 października 2011 15:58:01 przy kursie: 0,13 zł
mathu napisał(a):

Przecież cały czas piszę, że gra jest kiepska, ale nie w świadomości akcjonariatu, który łyka każdy kit.

To założenie jest błędne, bo nie można ocenić gry widząc tylko trailera i to zrobionego bez polotu.
Można napisać "wydaje mi się że będzie kiepska, bo..." i tu dać tyradę swoich żalów, ale nie można pisać "jest kiepska".

Wielokrotnie w wywiadach czytałem/słyszałem że głównym atutem będzie klimat gry. Zobaczymy to już wkrótce i wtedy przyjdzie pora na komentowanie i ocenianie produktu. Na rynki istnieje wiele gier o średniej czy kiepskiej grafice, a dużej grywalności. A to właśnie ta ostatnia skłania do zakupu.

W szacowaniu popularności trzeba brać pod uwagę nie tylko nastawienie naszych rodzimych graczy (pamiętajmy w jakiej atmosferze powstawała gra i kto ma żal do kogo i za co), ale też preferencje dużych rynków azjatyckich czy rosyjskiego. Daleko mi do hurraoptymizmu jaki można spotkać na niektórych portalach, ale każdej produkcji dać trzeba szansę póki nie powstanie i dopiero wtedy surowo rozliczyć. Oczywiście dla niektórych, może to być za późno z punktu widzenia inwestorskiego, ale pozwoliłem się skupić na razie na samej grze, a nie na możliwości zarobku akcjonariuszy. Jakby nie patrzeć "Nikoś" był od bardzo dawna wybitnym materiałem spekulacyjnym i wiązanie jakości produkcji z zarobkiem jest tutaj niekoniecznie wskazane.

mathu
0
Wysłane: 11 października 2011 16:50:21 przy kursie: 0,13 zł
To ja może odpowiem komentarzami spod filmiku o $1:

Cytat:
"If we don’t succeed in reaching ten million pre-orders, ALL of the money collected from pre-orders will be donated to the charity and the Afterfall: InSanity will be sold at the price of $33.90$ (this price reflects a $1 discount)"
Why mention a $10 price in this video at 1:50 when your website about page mentions a price more then 3 times that amount?
Dead space 2 didn't even sell 5 million copies, and it's also only $19.99 on steam now. 1 million copies would be more realistic than 10.

Cytat:
Feels like a scam, at the least it is dishonest. Never going to get 10mil, or even a mil in the 40 something days the propose to get these sales. Also looked around the site, no mention to which charity...
Better not be the "my-wallet" foundation.

Cytat:
4 PC games have sold more than 10 million copies: The Sims, The Sims 2, World of Warcraft, and StarCraft 1. No game has had 10 million pre-orders. If you're too dumb to know that 10 million pre-orders is too much to ask, you're too dumb to make a good video game. Buyer beware.

Cytat:
I honestly don't think there are even 10 million PC gamers in the world right now, nonetheless 10 million who are interested in a Dead Space-ish, 3rd person horror/shooter. Steam only has around 6 million unique and active users, and that includes Mac. Sorry guys, but you set the bar way too high.

Cytat:
shit developer cash grab. is it worth a dollar, probably. is it worth 34 dollars when they undoubtedly miss their 10m pre-order goal. probably, probably not. this is a cash grab no doubt abuot it. NAME THE CHARITY as well, and maybe you'd see more pre-orders.

Na razie zrobili z siebie publicznie idiotów i naciągaczy.

Jak już gra wyjdzie, to wszyscy będą pamiętać tylko ten przekręt z preorderem. Już widzę, jak się rzucają do kupowania.
Edytowany: 11 października 2011 16:52

turturek
0
Wysłane: 11 października 2011 17:54:09 przy kursie: 0,13 zł
Ja powiem tak, skoro można puszczać SMSy na różne akcje charytatywne w TV, to można tego jednego dolara poświęcić i tu. W końcu nikt nie każe kupować gry :)

Dla jednych zrobili z siebie idiotę, dla innych ciekawą akcję promocyjną, a wielu o tym mówi. I o to chyba chodziło. W sumie też mógłbym dopisać innymi komentarzami, ale po co? Jak ktoś chce to w ten sposób każdą tezę udowodni. Pamiętajmy jednak że to jest tylko 1 dolar i porównywanie ze sprzedażą dużo droższej gry raczej nie ma sensu.

Mnie to przypomina różne zabawy na portalach społecznościowych, gdzie też za ileś tam komentarzy czy ileś mikropłatności jest jakaś gratyfikacja. W końcu w lotto też się gra mimo że prawdopodobieństwo wygranej jest jeszcze mniejsze i nikt nie mówi o przekręcie.

antonw
0
Wpisów: 62
Wysłane: 11 października 2011 17:58:35 przy kursie: 0,13 zł
NICO jest rekordzista na gieldzie (długów) - www.gieldadlugi.eu/gielda.aspx...
czy ktos orientuje sie czy maja wieksze zobowiazania od tego?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

21 22 23 24 25

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,167 sek.

kvmyayue
vimqdsbs
xkfnqahg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ztmsewjl
afcftaop
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat