PARTNER SERWISU
zgejbrtt

Spółki pod lupą Klincewicza, Analiza Techniczna

Klincewicz
0
Wpisów: 69
Wysłane: 18 stycznia 2012 17:50:31
Na wstępie swoich postów chciałbym zamieścić analizy spółek, które przesyłałem swoim znajomym na maile oraz przesłać bieżącą analizę techniczną spółki Synthos oraz MOSTALZAB.

"Witam,

Na wstępie sytuacja na temat CORMAY:

Kurs rusza się w bocznym kanale między wspomnianym wsparciem i oporem, sytuacja na szerokim rynku nie pozwala zwyżkować cenie akcji, ani też załamać kursu. Wolumen słabnie, a kurs jest poniżej 16.35 (opór cenowy). Pozostaje czekać na dobry moment do zajęcia pozycji. Dla nas lepiej, im dłuższa konsolidacja, tym większy ruch cenowy.

Kolejna rzecz:

Metoda, którą chcę przedstawić (CANSLIM) ma tylko ukazać nam spółki zdrowe pod względem fundamentów, z których na bazie analizy technicznej będę starał się wybrać spółki godne uwagi/zajęcia długiej pozycji:

O’Neill, twórca metedy wymagał, aby spółki będące potencjalnym celem jego inwestycji spełniały następujące kryteria:

wzrost zysku kwartalnego na akcję o ponad 25 proc.
wzrost zysku rocznego na akcję o ponad 25 proc. za ostatnie 3 lata
ROE czyli zwrot z kapitałów własnych wynoszący co najmniej 17 proc
I tak po III kwartałach z WIGu można uzyskać spółki:

ABCDATA
APATOR
ATLANTAPL
DMWDM
EUCO
EUROTEL
IPOPEMA
MOSTALZAB
MWTRADE
RANKPROGR
SYNTHOS
WADEX
WAWEL

Kolejne założenia są mocno subiektywne, bo uwzględniają np. innowacyjny produkt, udziały w akcjonariacie, lider rynku i płynność akcji, lecz dla mnie jest to nie istotne z punktu widzenia zajęcia pozycji, bo będę na podstawie narzędzi analizy technicznej starał się wybrać moment do zagrania na długo i zamknięcia pozycji po kilku/kilkunastu dniach.

Jedynie z kolejnych kryteriów, które wziąłem pod uwagę to płynność akcji, by w razie niepowodzenia szybko wyjść z inwestycji.

Wybrałem 3 spółki:

1. MWTRADE
2. MOSTALZAB
3. SYNTHOS

1. MWTRADE
[IMG]media.stockwatch.pl/data/2012/...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us[/img]

Kurs akcji został mocno przeceniony przez ostatnie 6 miesięcy, poruszał się zgodnie z górną granicą trendu spadkowego, ponad miesiąc temu udało się przebić wspomnianą linię ograniczającą, lecz 2 sesje temu znalazł się pod nią, a obecnie znajduje się na granicy linii (zielone kółko). Wolumen transakcji mocno osłabł, co świadczy o tym, że rynek jest niepewny i nastąpi w ciągu najbliższych sesji zdecydowany ruch. Dlatego ja widzę 2 warianty:

1. Pesymistyczny: Kurs osunie się i będzie testował wsparcie na poziome 7,01 i tam bym szukał okazji do zajęcia pozycji.
2. Optymistyczny: Dojdzie do odwrócenia trendu i nastąpi testowanie oporu na poziomie 8,02.

Wszystko będzie zależało od szerokiego rynku. Osobiście POLECAM oberwować.

Wsparcie: 7,01
Opór: 8,02 , 10,49

2. MOSTALZAB

Dziś kurs testował wsparcie na poziomie 1,23 i na razie udało się wybronić kurs, powstał młotek zwiastujący odwrócenie krótkoterminowego trendu spadkowego. Kurs po mocnej przecenie wyhamował i ceny zamknięcia nie osiągają nowych minimów. Na poziomie 0,99 gr musiał wejść jakiś fundusz, bo wolumen transakcji był największy w badanym okresie i to kilkunastokrotnie. Jest to dobry poziom wsparcia kursu, dlatego, gdy osunie się kurs i zostanie przebite wsparcie (1,23), można oczekiwać wędrówkę w okolicę 1zł. Na razie widzę trend boczny, ewentualne późniejsze zdecydowane ruchy na walorze.

Moja rekomendacja: Czekaj na potwierdzenie zmiany trendu (gdy, kurs jutrzejszy będzie powyżej 1,23 i luki hossy (1,32))

Wsparcie: 1,23, 0,99
Opór: 1,66

3. SYNTHOS

Na dłuższą inwestycję - Polecam gorąco. Jako jedna z nielicznych spółek nie została mocno zdeprecjonowana. Kurs akcji zszedł poniżej dolnego ograniczenia długoterminowego trendu wzrostowego. Obecnie znajduje się w trendzie bocznym z dużym prawdopodobieństwiem, że powróci do niego. Spółka szybko wyszła górą z krótkoterminowego trendu spadkowego (czerwone kółko) i bardzo szybko zostało one wybronione (czerwone kółko).

Długoterminowo: wzrost
Krótkoterminowo: test poziomu 4,55
Średni termin: trend boczny

Wsparcie: 3,93 , 3,53
Opór: 4,55

Reasumując:

Spółki z punktu widzenia analizy fundamentalnej są zdrowe! Generują zyski, cechują się dużą dynamiką zysku netto na akcję oraz ROE jest większe niż 17% (Ann). Wskaźniki wskazują na duże niedowartościowanie kursu akcji

Technicznie: Są tanie, na przełomowych momentach, pytanie co na szerokim rynku będzie się działo. MOŻE BYĆ taniej, jeśli pogorszy się sytuacja makro i ceny zejdą do wspomnianych wsparć, warto pokusić się o zajęcie długiej pozycji.

"

Klincewicz
0
Wysłane: 18 stycznia 2012 18:03:09
Przed świętami post

Synthos

kliknij, aby powiększyć

"Witam serdecznie,

Na Synthosie ciekawie, wybicie i domykanie prawego ramienia, ze względu na słabe otoczenie makroekonomiczne idzie dość mozolnie. Wczorajsza sesja, duży wolumen i wyrysowanie się tzw. świecy wysokiego rzędu (duży wolumen, długie cienie górne i dolne, bez dużego korpusu) pokazało, że rynek jest na dużym zawachaniu. Trochę inwestorów się przetasowało i dzisiejszy dzień notowań stał pod dużym znakiem zapytania jeżeli chodzi o kierunek kursu. Dziś mamy na szczęście białą święcę z lekką imitacją spadającej gwiazdy przy mizernym wolumenie, co może być spowodowane okresem świątecznym, dlatego dzisiejszej sesji nie brałbym z wagą 1,0. W następnym tygodniu moim zdaniem kurs będzie piął się w górę i szukał domknięcia 4,47. Zejście poniżej 4,11 będzie obaleniem formacji RGR (Ramię-głowa-ramię)."

17.01.2012r.

REALIZACJA SCENARIUSZA PRO-WZROSTOWEGO

SYNTHOS

kliknij, aby powiększyć

Witam,

Dzisiejszy dzień sesyjny był bardzo przełomowy dla spółki Synthos. Doszło do realizacji scenariusza pro-wzrostowego, o którym już wcześniej Wam pisałem. Poziom 4,47 (4 czerwone okręgi) został przebity i kurs mocno zwyżkował osiągając 4,77 zł za akcję, co odpowiadało wzrostowi na poziomie 8,41%. Potencjalny zasięg ceny to długość głowy, czyli 0,69zł. Daję to cenę docelową 5,16zł i przy tym poziomie cenowym uważnie przyglądałbym się zachowaniom cenowym i ustawiał krótkiego stop lossa, by chronić zysk. Dzisiejszy wolumen transakcji również w porównaniu do zeszłych sesji był na wysokim poziomie, co dodatkowo potwierdza przewagę popytu nad podażą. Na pewno rynek szeroki pomógł zwyżkować cenie akcji, jednak nie był tak dynamiczny, gdyż WIG20 zamknął się na +1,14%. Jeśli ktoś zajął pozycję na Synthosie to warto teraz obserwować jego ruchy w kolejnych dniach. Wieczorem postaram się wrzucić kolejne analizy innych wybranych spółek.

pozdrawiam,

FK

Klincewicz
0
Wysłane: 18 stycznia 2012 18:29:00
Mostostal Zabrze-Holding SA Ticker: MSZ

kliknij, aby powiększyć

Na Mostostalu Zabrze doszło dziś do przełomowego przebicia, gdyż opór (1,54zł) wyznaczony przez połowę długości dużego czarnego korpusu świecy z dnia 21 listopada 2011r., po którym nastąpiła duża przecena akcji, został przełamany i kurs poszybował do poziomu 1,6 zł za akcję ustanawiając tym samym cenę 1,54 jako ważne wsparcie. Obecnie kurs pozostaje w średnioterminowym trendzie bocznym z szansą przejścia do trendu wzrostowego, gdy kurs akcji przebije ważny opór 1,66. Najbliższe sesje pokażą, czy popyt na tym papierze jest na tyle duży, by sforsować wspomniany opór.

Wsparcie: 1,54

Opór: 1,66

Klincewicz
0
Wysłane: 18 stycznia 2012 21:01:39
TVN18.11.2012r.

kliknij, aby powiększyć

Akcje TVN'u uległy ostrej przecenie, bo aż ok. 60%, gdy inwestorzy dowiedzieli się, że nie będzie wezwania akcji (TVN miał być przejęty i inwestorzy liczyli na cenę min. 20zł za akcję przy wezwaniu). Spadki kursu akcji przez ostatnie 2 miesiące wyhamowały i co najważniejsze - nie są ustanawiane kolejne minima. Jest szansa na odbicie, ale kurs ma duży opór do przebicia w okolicach 10,53-10,58 (bardzo ważne wsparcie z sierpnia 2011 oraz 23,60% długości fali spadkowej zapoczątkowanej 06.10.2011r.). Przy sprzyjającym szerokim rynku kurs akcji może w najbliższych sesjach testować wspomniany opór i może dojść do wybicia z 2-miesięcznej konsolidacji.

opór: 10,53-10,58

Klincewicz
0
Wysłane: 19 stycznia 2012 03:47:25
MWTRADE - 1Y; Ticker: MWT , 18.01.2012r.

kliknij, aby powiększyć

Podtrzymywany trend spadkowy na walorze.

Na wykresie rocznym widać, że kurs akcji przebił górne ograniczenie trendu spadkowego zapoczątkowanego na przełomie kwietnia/maja 2011r. i obecnie walor traci na wartości dużo wolniej, nie udało się wybronić ostatniego wsparcia na poziomie 7,01, które było lokalnym minimum i cena akcji spadła nawet do poziomu 6,66.

MWTRADE - 6M

kliknij, aby powiększyć

Próby przebicia ważnego oporu wątpliwe.

Inwestorzy od dłuższego czasu mają problemy ze sforsowaniem poziomu 8,49 - oporu ustalonego przez lukę bessy z dnia 29.09.2011r. Wcześniej ceny akcji podchodziły pod ten poziom (w listopadzie i grudniu), by następnie ustanowić wspomniane wcześniej kolejne dno (6,66). Podczas dzisiejszej sesji wyrysował się wisielec z ceną max. 8,49 (opór), który jest oznaką słabości popytu. Jutrzejsze zamknięcie sesji poniżej dzisiejszej ceny zamknięcia będzie potwierdzeniem przewagi podaży nad popytem i kurs może testować wsparcie 8,02.

Opór: 8,49

Wsparcie: 8,02

Klincewicz
0
Wysłane: 21 stycznia 2012 18:58:37
HERKULES 1Y Ticker: HRS

kliknij, aby powiększyć

Bardzo ciekawa sytuacja od kilku dni sesyjnych na walorze HERKULES. Kurs akcji 3-krotnie próbował przebić ważny poziom oporu 0,40 zł. Jest to dość psychologiczna bariera dla inwestorów, która moim zdaniem w przyszłym tygodniu, przy tak sprzyjającym szerokim rynku może zostać przebita. Kolejnym ograniczeniem kursu będzie połowa długości korpusu świecy spadkowej z 4 sierpnia (0,42zł). Jest to o tyle dobra spółka na long'a, gdyż volka nie jest duża, spółka jest peanuts'owa i łatwo na niej zarobić przy wybiciu kursu, wolumen transakcji jest na tyle duży, że łatwo wyjść z inwestycji, spread wynosi 1 grosz, co dodatkowo ogranicza ryzyko inwestycyjne.

Klincewicz
0
Wysłane: 24 stycznia 2012 02:50:36
MWTRADE-6M Ticker: MWT, 23.01.2012r.

kliknij, aby powiększyć

Kurs akcji następnego dnia sesyjnego po wspomnianym "wisielcu" zszedł poniżej wsparcia (8,02) jednak popyt był na tyle silny, że udało się je wybronić. W piątek kurs doszedł do mocnego oporu (8,49) by ostatecznie zakończyć dzień sesyjny na 8,45. Dzisiejsze notowania pokazały, że panuje dość spory entuzjazm na walorze i kurs zamknął się na 8,75 ustanawiając tym samym nowe maksimum lokalne od ponad 2 miesięcy. Jest to dość spory sygnał do kupna akcji. Ja osobiście czekam na jutrzejsze otwarcie i będę ustawiał się do zajęcia długiej pozycji jeśli kurs akcji będzie kontynuował wzrost ustawiając stop loss'a na poziomie 1 tick'a poniżej połowy korpusu świecy wybijającej (~8,51).

Klincewicz
0
Wysłane: 25 stycznia 2012 00:10:54
DELKO - 8M Ticker:DEL, 24.01.2012r.

kliknij, aby powiększyć

Po trwającym prawie 9 miesięcy trendzie bocznym kurs akcji w 2011r. wpadł w trend spadkowy. Cena akcji podzieliła się prawie 4-krotnie zaliczając dołek na poziomie 3,70. Ostatnie tygodnie sesyjne to mocne odreagowanie (ponad 25% wzrost). Ze względu na niską płynność na walorze spread'y są bardzo duże i wynoszą od kilku do kilkunastu groszy. Przy tak niskiej cenie daje to ok. 1,5-3% zmienności na akcji. Na wykresie widać, że występuje dużo luk hossy i bessy co dodatkowo utrudnia zajęcie pozycji, gdyż moim zdaniem są to dosyć ważne punkty oporu/wsparcia, bo świadczą one o dużej sile popytu/podaży rynku. Obecnie kurs znajduje się przy ważnym oporze 4,66 (lokalne maximum). Gdy dojdzie do jego przełamania kurs na swojej drodze będzie miał opory na poziomie 4,76-78 i 4,97.
Przy sprzyjającym szerokim rynku i utrzymującym się pozytywnym sentymencie na walorze jest duże prawdopodobieństwo, że niebawem ujrzymy 5zł za akcję.
Ja obecnie wstrzymuje się od zajmowania pozycji, ale pozostawiam spółkę pod obserwacją.

MWTRADE

Nie wszedłem dziś w MWTRADE, gdyż moje zlecenie nie zostało zrealizowane (8,61), a cena sprzedaży (8,80) mocno przewyższała założony przeze mnie stop loss (8,51), dodatkowo wyrysowała się tzw. szpulka (duże górne i dolne cienie), co świadczy o niepewności rynku. Jeśli jutro kurs akcji będzie kontynuował wzrost zapewne wejdę w spółkę i ustawię niedużego stop loss'a.

Synthos

Zrzuciłem Synthos po 4,97 podczas piątkowej sesji, gdyż uważam, że jest duże prawdopodobieństwo wyhamowania wzrostów. Wejdę, gdy kurs przekroczy poziom 5,16.
(kupowałem po 4,25)

HERKULES

Kurs akcji wciąż boryka się z oporem 0,40 zł za akcję. Pozostawiam pod obserwacją spółkę.

MOSTALZAB

Poziom 1,66 okazał się silnym oporem. Wyrysował się wisielec i kurs osunął się do 1,52. Widać po świecach (szpulki i wisielce), że rynek jest niepewny, jeśli kurs akcji zamknie się poniżej wsparcia 1,54 to zjedziemy dużo niżej, na obecną chwilę ten poziom jest utrzymywany i ceny zamknięcia akcji są wyżej wspomnianego wsparcia. Kolejnym ograniczeniem spadków będzie 1,45 (luka hossy).

Klincewicz
0
Wysłane: 1 lutego 2012 00:24:09
UPDATE

DELKO

kliknij, aby powiększyć

Dzisiejsza sesja była bardzo ważna dla spółki. Zostało wybronione wsparcie 4,83 (luka hossy) i kurs poszedł mocno do góry. Wyrysowała się formacja objęcia hossy, która dobrze rokuje na przyszłe notowanie spółki. Kurs jutro powinien pójść do góry. Ograniczeniem cenowym jest 5,8 (ostatnie ekstremum lokalne) oraz szczyt z września na poziomie 6,14.
Ja osobiście zająłem pozycję długą na spółce po śr. cenie 5,05

MWTRADE

kliknij, aby powiększyć

Ostatnie dni sesyjne to walka z bardzo silnym oporem 9,00. Jest on o tyle ważnym punktem, gdyż jest to psychologiczna, okrągła liczba i często kursy borykają się przy nich, a także, było to silne wsparcie 2-krotnie wybraniane w sierpniu i wrześniu, które po przełamaniu automatycznie stało się oporem. Poziom 8,46(luka bessy z dnia 28. września) - niegdyś ważny opór, który 2 razy próbował być bezskutecznie przebity (przełom listopada i grudnia oraz 18-20 stycznia) w końcu został przełamany i stanowi obecnie mocne wsparcie dla kursu. Dlatego przy tych poziomach zapatrywałbym się silniejszych ruchów kursu.
Moim zdaniem sytuacja pro wzrostowa.

SYNTHOS

Kurs zamknął się powyżej 5,17. Jutrzejsze zwyżki i przebicie ostatniego ekstremum będą sygnałem do kupna. Jak najbardziej sytuacja pro wzrostowa i jeśli jutro podtrzyma się zwyżka kursu to zapewne odkupię sprzedane wcześniej akcje.

HERKULES

W końcu od ponad 5 miesięcy kurs akcji zamknął się na bardzo ważnym oporze i psychologicznej barierze 0,40 zł. Może to zwiastować ostrą zwyżkę kursu, gdyż poziom 0,40 zł od sierpnia nigdy nie został przebity. Kurs jedynie pojawiał się jako cena maksymalna podczas sesji. Zamknięcie na tym poziomie jest sporym sukcesem dla popytu. Jest duże prawdopodobieństwo, że kurs wybije się górą z trwającej 5 miesięcy konsolidacji. Pozostawiam pod mocną obserwacją jutro.

Klincewicz
0
Wysłane: 9 lutego 2012 01:52:44
UPDATE 08.02.2012r.

DELKO

kliknij, aby powiększyć

Ostatnie dni sesyjne pokazują, że kurs akcji wyraźnie zwolnił i jest poddawany próbom zarówno od strony popytowej jak i podażowej. Ta pierwsza wydaje się, że objęła przewagę, bo kurs po ostrym odbiciu 2 sesje temu kontynuuje wzrost, jednak jedynie symboliczny. Jest to spowodowane tym, że kurs napotkał opór 5,59(szczyt świecy wybijającej). Następne dni sesyjne pokażą, czy popyt będzie na tyle silny, by go przebić. Mocnym wsparciem kursu jest poziom 5,18, gdyż jest to zarówno połowa świecy wybijającej (czerwona kreska) jak i dolna granica bessy z 10 listopada 2011r.
Ja akcje spółki dalej trzymam przy stopie na poziomie 1 ticka poniżej wspomnianego oporu: 5,17

MWTRADE

kliknij, aby powiększyć

Jak widać dzisiaj kurs akcji eksplodował po przełamaniu wspomnianego psychologicznego oporu 9zł za akcję. Po ostrej zwyżce tuż przed 10:00 kurs utrzymywał się na stabilnym poziomie. Sytuacja jak najbardziej pro-wzrostowa, jednak należy uważać na realizację zysków przez inwestorów i mieć krótkiego stopa, najlepiej połowa świecy wybijającej.

Synthos

Kurs nie był w stanie przebić wspomnianego poziomu 5,16. Po ostrym wybiciu cena akcji ostro wyhamowała i znajduje się mniej dynamicznym trendzie wzrostowym. Zejście poniżej 4,91 będą oznaczały korektę wzrostów, a przebicie oporu kontynuację wzrostów.

HERKULES

Po wybiciu kursu powyżej 0,40zł popyt mocno wyhamował i ceny akcji wahają się od 0,40-0,42zł. Zejście poniżej 40gr będzie oznaczało słabość popytu i powrót do konsolidacji. Ja natomiast wierzę w spółkę i trzymam część akcji w portfelu. Potencjalny zysk do straty skłania mnie do tego.

NOWA SPÓŁKA
SFINKS

kliknij, aby powiększyć

Spółka, która po ogromnej przecenie w końcu złapała "dołek" i odbiła się od niego. Widać ładny krótkoterminowy trend wzrostowy. Minima są na coraz wyższych poziomach przy niskich obrotach, natomiast kolejne krótkoterminowe szczyty rysowane są przy zwiększonym wolumenie. Dzisiaj doszło do odbicia od dolnego ograniczenia trendu wzrostowego. Sygnalizacją do kupna będzie przebicie 1,93.
Bardzo fajne zagranie "z trendem" przy niewielkim ryzyku.

Klincewicz
0
Wysłane: 10 lutego 2012 23:20:59
UPDATE 10.02.2012r.

Wczoraj zrzuciłem wszystkie akcje, bo myślę, że czeka nas lekka korekta i będzie okazja do odkupienia akcji po niższych cenach. Szczególnie obserwuję Sfinks. Spółka idzie zgodnie z kanałem trendu wzrostowego. W ciągu najbliższych sesji znowu oczekuję na podejście pod dolne ograniczenie trendu wzrostowego i tam będę starał się zająć pozycję z krótkim stop lossem.

Synthos

bo dość nieoczekiwanym wystrzale wyrysowała się spadająca gwiazda, która sygnalizuje spadki. Widać, że opór jest bardzo silny na tamtych poziomach.

DELKO

Po konsolidacji kurs opada i podchodzi pod ważne wsparcie (połowa długości korpusu świecy wybijającej). Ja ze względu na słaby sentyment na szerokim rynku i małą płynność na tym walorze zrzuciłem akcje wczoraj po 5,34-33 i czekam na dalsze rozwinięcie sytuacji.

HERKULES

zrzuciłem jednak po 0,40zł. Dzisiaj zamknął się kurs poniżej mojej ceny sprzedaży i nie widzę na tym walorze na razie wiary wśród inwestorów, nie przy takich ruchach na WIG i sentymencie.

MWTRADE

Po przebiciu psychologicznej bariery 9zł kurs eksplodował i doszedł pod lokalne maksima z października 2011 roku. Piątkowa słaba sesja uniemożliwiła dalszą zwyżkę kursu. Luka hossy została domknięta i wyrysowała się formacja objęcia bessy. Moim zdaniem w poniedziałek zanotujemy spadki na tym walorze. Wsparcie na poziomie połowy świecy wybijającej - 9,16.

Klincewicz
0
Wysłane: 14 lutego 2012 00:58:12
GET BANK 13.02.2012r.

kliknij, aby powiększyć

Bazując na danych od debiutu.
Spółka od początku debiutu znajdowała się w trendzie wzrostowym po przebiciu poziomu 2zł za akcję nastąpiła korekta na walorze. Widać, że fala korekty zatrzymała się na połowie długości fali wzrostowej i dalej nastąpiło odbicie. Ja zająłem pozycję. Kupiłem po 1,83 i ustawiłem stopa na 1,79.
Wydaje mi się, że zakończyliśmy korektę i teraz kurs będzie znowu starał się sforsować próg 2 zł za akcję. Zagranie proste na złapanie dołka korekty z ryzykiem ~2,2% jeśli spadnie poniżej 1,8zł.

Ciągle obserwuje Sfinks'a. Wydaje mi się, że skończyła się korekta i kurs będzie starał się ustanowić kolejny szczyt. Wszystko pokażą kolejne sesje. Jeśli dojdzie do aprecjacji w kolejnych sesjach i nie będzie schodził kurs poniżej ostatniego dołka korekty, to również zajmę pozycję.

Klincewicz
0
Wysłane: 14 lutego 2012 20:09:58
GET BANK
Oczywiście wkradł się błąd. Stop na 1,78, a nie 1,79. Dziś było blisko, jednak w końcówce kurs odbił się i zakończyliśmy sesję na lekkim minusie. W porównaniu do tego, co działo się na szerokim rynku uważam, że handel na tym papierze odbywał się w spokoju. Należy czekać tylko na lepsze nastroje inwestorów.

SFINKS

Kurs po nieudanej próbie przebicia poziomu 2zł za akcję (H:1,98) zniżkuje. Ostatnie 4 sesje to lekkie osuwanie się kursu. Obecnie kurs znajduje się przy dolnym ograniczeniu kanału trendu wzrostowego. Zjazd kursu poniżej tego kanału może oznaczać wyhamowanie obecnego trendu wzrostowego, a gdy nastąpi wyjście dołem ( zejście poniżej poziomu 1,69) to dojdzie do większej korekty.

Klincewicz
0
Wysłane: 15 lutego 2012 22:58:30
GET BANK

Korekta wzrostów wyraźnie wyhamowała i kurs ustabilizował się na poziomie 1,82-1,84. Trzymam z krótkim stopem spółkę i czekam na dalszy rozwój sytuacji.

HERKULES

Zebrałem go dziś po 0,43, bo widzę, że się dość mocno ożywił ruch na spółce. Kurs ma sporo do odrobienia, nie rosła ona tak jak Misie w styczniu i lutym, więc może teraz to nastąpi. Dodatkowo prognozy zarządu co do zysków i przychodów zostały podwyższone.

SFINKS

Kurs dziś zetknął się z dolną linią krótkoterminowego kanału trendu wzrostowego. Ważne jest, że wyrysowała się biała świeca, co może oznaczać koniec korekty. Jutro będę ją obserwował na otwarciu. Jeśli będzie wzrost to zagram zgodnie z opisywanym trendem.

nowa spółka

LUBAWA

kliknij, aby powiększyć

Bardzo ciekawa sytuacja na tym walorze. Kurs podchodzi pod górne ograniczenie trendu spadkowego. Dodatkowo kurs przebił ważny opór 0,89 - 23,6%(fibo) długości fali spadkowej przy najwyższym od prawie roku wolumenie. Biała długa świeca z dużym wolumenem świadczy o sile popytu i jest prawdopodobne, że kurs w najbliższych sesjach odbije się od dna, bo podobnie jak HERKULESA, lubawę omineły styczniow-lutowe wzrosty.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,315 sek.

zmiygxfm
cbophojn
htvelfpp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ejlvfghj
xpoaqmdg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat