Pomimo tego, że w tym wątku panuje tłok .. postanowiłem podzielić się rezultatami.
Back-testy były wykonywane w latach 2005-2010 (6 lat). W przypadku istotnych zdarzeń (split, PP, Prawo Objęcia/Nabycia) pozycja jest sprzedawana automatycznie. Poza tym zakupy w oparciu o 3xEMA (krótka > średnia > długa), sprzedaż w oparciu o 2xEMA(krótka < średniej). Operacja kupna i sprzedaży jest codziennie, przy czym kupujemy dopiero po zrealizowaniu sprzedaży (nie używam OTP).
Portfel składał się z 5 akcji - kapitał po równo wg aktualnego stanu portfela (zakup za minimum 1,5 tys. PLN), sprzedawane zawsze w całości.
Analizowałem średni wzrost wartości portfela i MaxDD w każdym roku osobno i wyciągałem średnią. W tym okresie były 3 lata tłuste (2005, 2006, 2009), 1 rok spadków (2008) i 2 lata umiarkowanego wzrostu więc są w miarę poglądowe.
1. Dodanie RAVI (kupno EMA+RAVI, sprzedaż wg EMA) jako kryterium doboru spowodowało 2 krotny wzrost średniego wzrostu wartości portfela!!!
Głównie dzięki trafieniu kilku hitów, które ciągnęły cały portfel w górę - no ale w sumie o to na giełdzie chodzi (działać z głową i mieć trochę szczęścia).
Średnie MaxDD na podobnym poziomie (lepsze o 0,5%) choć maksymalne (w 2008) gorsze o 10%. Największy dołek był w 2008 - spadek wartości portfela o 52%. Póki co nie ma żadnych stopów więc nie ma się co specjalnie dziwić - WIG zaliczył dołek głębokości -55%.
Chęć wprowadzenia dodatkowych kryteriów zakupu, o których wspominałem (np. analiza korelacji spółek względem aktualnego składu portfela) spowodowała konieczność dyskretyzacji RAVI, aby utworzyć koszyki ze spółkami z podobnym RAVI i ze spółek z tym samym RAVI dobrać te, które są najmniej skorelowane (lub wręcz korelacja jest negatywna, czyli spółki rosną gdy portfel spada). Dyskretyzację zrobiłem poprzez obcięcie wartości RAVI w dół do najbliższej liczby całkowitej (ang. FLOOR)
2. Dyskretyzacja RAVI spowodowała spadek w średniego wzrostu portfela o ok 10% i pogorszenie się MaxDD (o ok 1,5%).
Ku mojemu zaskoczeniu dołek w 2008 się wypłycił o 10% do poziomu -42%. Szału nie ma, ale jest lepiej.
Oprócz tego testowałem dużo kombinacji (zmiana okresów EMA, nie kupowanie gdy RAVI jest poniżej pewnego progu itp. itd.), lecz wariant podstawowy póki co jest najlepszy.
Co dalej?
Testy jaki będzie wynik po dodaniu kryterium korelacji oraz co będzie jeśli w portfelu ma być zawsze top 5 (dodatkowym sygnałem sprzedaży będzie nie bycie spółką o najwyższym RAVI) są w toku.
Spodziewane efekty:
- dodanie korelacji - spadek zysków, lepsze MaxDD - dobierane spółki powinny być możliwie nieskorelowane więc nie powinny razem spadać ani razem rosnąć
- dodanie kryterium top 5 - ciężko powiedzieć. Obawiam się wzrostu kosztów ze względu na większą ilość transakcji kupna/sprzedaży a z drugiej strony potencjalnie mogą być większe wzrosty.
Co potem?
Potem zostanie dodanie stopów kapitałowych - w oparciu o natchnienie z wątku WD o portfel z użyciem Beta.
Kryteria doboru, które wyjdą jako optymalne przejdą crash-test na danych z lat2011/2012, aby sprawdzić na ile dobór optymalnych mechanizmów w oparciu o kryteria z przeszłości nadaje się do przyszłości. Jak wyjdzie pozytywnie pozostaną testy na żywym organizmie.
Droga do sukcesu wiedzie od porażki do porażki