0 Dołączył: 2012-01-03 Wpisów: 42
Wysłane:
26 lipca 2015 13:18:40
Witam
Mam pytanie dotyczące profilu wypłaty przed dniem wygaśnięcia opcji.
1)Tworze strategie typu lader :
Pierwszy wariant z uzyskanych premii uzyskuje na początku wynik dodatni 5pkt.po pewnym czasie profil wypłaty zmienia się i spada do 1pkt. Czy to oznacza ze jeżeli teraz odsprzedam strategie zarobię 1pkt? Jestem na plusie. Jeżeli natomiast wzrośnie do 10pkt to zarabiam 10pkt?
I drugi wariant z uzyskanych premii uzyskuje na początku wynik ujemny – 5pkt. po pewnym czasie profil wypłaty zmienia się i rośnie do - 1pkt. Czy to oznacza że jeżeli teraz odsprzedam strategie coś zarobiłem czy że zmniejszyłem stratę do – 1pkt? Jeżeli natomiast wzrośnie do + 10pkt.to wtedy zarabiam +10pkt?
2)Jeżeli tworze jaką kol wiek strategie i chciał bym ja odsprzedać np. buy+sell+sell Rozumie że nie które opcje tracą na wartości a inne zyskują tylko jak to wygląda podczas zamykania takiej strategii? Np. CALL: buy-0,99-ask sell-0,66-bid sell-0,49-bid Po pewnym czasie w profilu wypłaty tworzy sie górka więc zarabiam to opcje tak jak kupiłem to znaczy po tych samych stronach ask-bid-bid czy po przeciwstawnych?
3)Jeżeli odsprzedaje strategie z profilu wypłaty to rozumie ze po cenach rynkowych z arkusza?Bo profil wypłaty tworzy na podstawie cen rynkowych dostępnych w tabeli gdzie jest ask i bid(Pisze o symulacji na Options Strategy Tool)
P.S Oczywiście dane zostały przeze mnie wymyślone abym mógł to dobrze zobrazować
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc w temacie
Pozdrawiam
|