IKE Akcje
1.W obecnym miesiącu spłynęło trochę gotówki (ponad 1% portfela, kupony z obligacji) co pozwoliło mi znów zwiększyć nieco zaangażowanie w akcje. Po dzisiejszych zakupach zaangażowanie w akcje to 14% portfela
2.Lista pozycji akcyjnych i ETFów poniżej. Zaangażowanie średnio 1-2% portfela (relatywnie duży portfel).
-
Budimex, w portfelu od marca. Były roszady (zarówno zebranie zysku jak i odkupywanie) w sumie pozycja mniejsza niż jeszcze w zeszłym miesiącu. Trzymam się trendu.
-
ESOTIQ, kupiony dziś. Spółka w korekcie trendu wzrostowego.
-
ETFBS80TR, sWIG wciąż na średniej SMA30. Nadal liczę na powrót do wzrostów
-
ETFBW20LV, WIG20 wciąż na średniej SMA30. Nadal liczę na powrót do wzrostów
-
IFIRMA, zakup z 11.09. Solidna spółka dywidendowa. Trend wzrostowy
-
KĘTY, zakup jeszcze z przełomu 2022/2023. Zainkasowałem sutą dywidendę i zrealizowałem część zysku ale nadal widzę tu potencjał do wzrostu, więc trzymam
-
KRUK, moja największa pozycja akcyjna, kupiona jeszcze w marcu. Czytelny trend wzrostowy, duży potencjał do dalszych wzrostów
-
TSGAMES, powrót do portfela. Chyba już dosyć spadków? Szansa na nowy trend wzrostowy
-
UNIBEP, dzisiejszy zakup. Krótki stop. Zakup tym razem głównie fundamentalny. Prezes Blocher
-
UNIMOT, powrót do portfela. Pod koniec sierpnia zainkasowałem tu solidny profit, zakładając spadki z powodu niemożliwych do utrzymania w średnim terminie wyników. Jednak spółka po korekcie wraca do wzrostów. Fundamentalnie, długoterminowo uważam, że jest to jedna z najbardziej perspektywicznych spółek, więc zaczynam ponowne zbieranie
-
XTB, kolejna spółka wraca do portfela po krótkiej nieobecności. Myślę, że jest szansa na rychłe zakończenie korekty. Dodatkowo, gdyby pojawiła się zmienność na rynku (np. tąpnięcie w dół) to XTB będzie zarabiać. Więc takie trochę ubezpieczenie przed spadkami