PARTNER SERWISU
pfqgkvzk
4 5 6 7 8
tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 25 stycznia 2010 20:35:22 przy kursie: 1,21 zł
mathu napisał(a):
Być może zobaczycie, a być może nie. Moim zdaniem to już kres wzrostów.

Trzeba pamiętać że tamta jazda na 2 zł nie wzięła się znikąd, przecież to było właśnie kupowanie pod ten kontrakt. A potem przyszła emisja i teraz ta emisja musi być w cenie.

Kolega z Atona zazdrości wzrostu i obrotów Whistle

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 25 stycznia 2010 20:58:25 przy kursie: 1,21 zł
tOfi napisał(a):
Kolega z Atona zazdrości wzrostu i obrotów Whistle

Niczego nie zazdroszczę, tylko studzę głowy. Już raz widzieliście 10 zł w zasięgu ręki.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

mathu
0
Wysłane: 26 stycznia 2010 11:16:03 przy kursie: 1,10 zł
Wyszło na moje. Dziś na NC dzień przebijania balonów.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 26 stycznia 2010 12:17:21 przy kursie: 1,10 zł
mathu napisał(a):

Cóż... Think
Dzień się jeszcze nie skończył.
Druga sprawa tu nie chodzi o to czy dziś będzie minus czy nie. Emisja jest już w cenie, rynek uwzględnił ją korektą 50%-ową. Wyniki za styczeń będą lepsze od grudniowych a zapewne i w lutym będzie zysk niemały.
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

Gackowaty
0
Wpisów: 25
Wysłane: 26 stycznia 2010 12:22:01 przy kursie: 1,10 zł
Mi się wydaje, że to wygląda tak: sternik kursu pozwala by się podaż zebrała na poziomach 1,18 - 1,20 i siorba co jakiś czas jak większa kupka jest. Ale leszcze, niecierpliwiąc się, zwiększały od 10 cały czas podaż przez co sternik zauważył, że można skupować na niższych poziomach i widły skupu obniżył do 1,14-1,17 - i teraz znów ten sam manewr. Co chwila pokazuje się na krótko zlecenia kupna 130 k czy 70 k ale tego nie widać w arkuszu na interii, bo skupuje z ukrytego, a jak chce nagonić strząśnięcie, to pokazuje się na chwile, ludzie wystawiają sprzedaż, wyczyszcza lub pozwala zapikować w dół by potem podebrać. Bardzo inteligentne. Dlaczego taka teoria ma rację bytu - już dawno o tej porze powinniśmy zapikować niżej przy takim zleszczaniu i realizacji zysków przez DT i tych co wczoraj weszli w połowie drogi. A tak się nie dzieje, mimo, że cały rynek dziś i NC też ma się kiepsko. Jeszcze dziś 1,22-1,25 z półeczkami. Jutro ciąg dalszy trzepania na różnych pewnie poziomach - aż wreszcie sternik skupi tyle ile będzie chciał - nie będzie podaży, albo będzie za mała i sami leszcze wywindują kurs w górę, bo sternik będzie trzymał z ładną średnią i nie sprzedawał i czekał do informacji kolejny by znów był rajd. To moja teoria.

mathu
0
Wysłane: 26 stycznia 2010 12:26:50 przy kursie: 1,10 zł
TheBlackHorse napisał(a):
mathu napisał(a):

Cóż... Think
Druga sprawa tu nie chodzi o to czy dziś będzie minus czy nie. Emisja jest już w cenie, rynek uwzględnił ją korektą 50%-ową. Wyniki za styczeń będą lepsze od grudniowych a zapewne i w lutym będzie zysk niemały.

No i o tym pisałem, emisja musi być w cenie i dawny poziom 2 zł to teraz jakieś 1.20 Na tym info wyżej nie wyjedziecie.
Edytowany: 26 stycznia 2010 12:27

TheBlackHorse
1
Wysłane: 26 stycznia 2010 12:38:06 przy kursie: 1,10 zł
mathu napisał(a):
mathu napisał(a):

Cóż... Think

No i o tym pisałem, emisja musi być w cenie i dawny poziom 2 zł to teraz jakieś 1.20 Na tym info wyżej nie wyjedziecie.

Myślisz, że do czasu emisji akcji kurs już nie drgnie? Mathu proszę Cię...
Zobacz na wartość kontraktu. To nie jest kilka przyczepek z węglem.
Spójrz na wyniki za grudzień i wyjrzyj za okno.
Oczywiście inwestorzy będą ostrożniejsi ale i tak zapomną gdy kurs zacznie rosnąć lub...
...znajdą się inni.
Nie chcieli poniżej złotówki choć tonami leżało a wczoraj już się zabijali.

mathu
0
Wysłane: 26 stycznia 2010 13:05:24 przy kursie: 1,10 zł
Cytat:
Myślisz, że do czasu emisji akcji kurs już nie drgnie? Mathu proszę Cię...

Nie twierdzę że nie wzrośnie, twierdzę że potencjał potwierdzenia tego kontraktu to okolice 1.20 za akcję.
Cytat:
Zobacz na wartość kontraktu. To nie jest kilka przyczepek z węglem.
Spójrz na wyniki za grudzień i wyjrzyj za okno.

Ale to wszystko było już wiadome kiedy kurs leciał na 2 zł. Emisja ostudziła go do 1 zł, potwierdzenie kontraktu przekonało już tylko garstkę niezdecydowanych, reszta od początku brała go za fakt dokonany i windowała kurs. Bez emisji byłoby teraz zapewne 2.50
Cytat:
Oczywiście inwestorzy będą ostrożniejsi ale i tak zapomną gdy kurs zacznie rosnąć lub...
...znajdą się inni.
Nie chcieli poniżej złotówki choć tonami leżało a wczoraj już się zabijali.

To zawsze jest możliwe.
Edytowany: 26 stycznia 2010 13:06

TheBlackHorse
1
Wysłane: 29 stycznia 2010 18:37:00 przy kursie: 1,17 zł
Na razie jeszcze nic się nie dzieje ale jakby spojrzeć na AT to ładnie się wspina po kresce. Myślę, że następny tydzień może być ciekawy...

mrm
mrm
0
Wpisów: 8
Wysłane: 3 lutego 2010 11:02:08 przy kursie: 1,15 zł
Na tej spółce szykuje się ciąg pozytywnych wiadomości, co pewnie zaowocuje spektakularnymi(czyt. spekulacyjnymi) wzrostami, no i trzeba dodać, że ładnie wyrzeźbiony wykres AT.
A spółka z dobrą jak na NC płynnością...

derbi
0
Wpisów: 16
Wysłane: 3 lutego 2010 11:09:42 przy kursie: 1,15 zł
o jakie wiadomosci chodzi ?

mrm
mrm
0
Wysłane: 3 lutego 2010 11:28:39 przy kursie: 1,15 zł
Dobre wyniki za 2009, b. dobry styczeń, debiut sp. zależnej, dobre prognozy na 2010...
Trzeba trochę poszperać, ale:
www.newconnect.pl/?page=szukaj...

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 3 lutego 2010 14:45:18 przy kursie: 1,15 zł
Może wkleisz wynik wyszukiwania, na którym opierasz swoją zawoalowaną nagonkę?

andrzey
0
Wpisów: 20
Wysłane: 4 lutego 2010 15:33:53 przy kursie: 1,06 zł
Właśnie zobaczyłem dość znaczny ruch in minus - czy pojawił się jakiś negatywny nius?

mathu
0
Wysłane: 4 lutego 2010 15:41:13 przy kursie: 1,06 zł
mrm napisał(a):
Na tej spółce szykuje się ciąg pozytywnych wiadomości, co pewnie zaowocuje spektakularnymi(czyt. spekulacyjnymi) wzrostami, no i trzeba dodać, że ładnie wyrzeźbiony wykres AT.

Te wzrosty już były, bo przez cały grudzień naganialiście na wszystkich forach na zakup akcji pisząc wszędzie o pakiecie pozytywnych informacji z podaniem dokładnych dat kiedy mają się one pojawić. Więc wszyscy uznali że one właściwie już się pojawiły i kupowali na potęgę. I między innymi przez to naganianie zjazd był tak głęboki.
Edytowany: 4 lutego 2010 15:43

TheBlackHorse
1
Wysłane: 4 lutego 2010 16:39:59 przy kursie: 1,06 zł
andrzey napisał(a):
Właśnie zobaczyłem dość znaczny ruch in minus - czy pojawił się jakiś negatywny nius?

Żadnego negatywnego newsa nie było. I myślę, że nie będzie. Sam jestem zdziwiony czemu dzisiaj tak poleciało skoro wstępne dane za 2009 rok są bardzo dobre Think .
Do NWZA jeszcze sporo może się wydarzyć.

mrm
mrm
0
Wysłane: 4 lutego 2010 18:55:35 przy kursie: 1,06 zł
WatchDog napisał(a):
Może wkleisz wynik wyszukiwania, na którym opierasz swoją zawoalowaną nagonkę?

Przeczytałem ponownie swoje wpisy...
Jaka nagonka?
Proponuję byś jeszcze raz przeczytał to co napisałem a nie co trzecie słowo.
A jeśli także chcesz więcej widzieć o spółce i jej planach planach to proponuje się ciut wysilić i poszukać w sieci ( ja nigdy nie opieram się na informacji podanych przez kogoś tylko je sam weryfikuje - dlatego mnie irytuje gdy ktoś pyta o podstawowe informacje).
Przecież nie wiem czy na pewno cena waloru wzrośnie czy opadnie, ani do ilu dojdzie lub spadnie itd.
Zatem zadasz pytanie po co pisałem tutaj cokolwiek napisałem, mianowicie wczoraj miałem trochę więcej czasu i łaziłem po różnych forach, będąc tutaj chciałem zobaczyć czy ludzie interesują się tym walorem, no o coś nagryzmoliłem ( ponieważ jestem trochę w nią zaangażowany).

Wracając do sprawy, pisałem wyraźnie że to spółka typowo spekulacyjna ( wg. mojego mniemania), natomiast uważam że są tu jeszcze szanse na duże spekulacyjne zyski, a jak do dla mnie się skończy to pokaże mój STOP który może mnie wywali z tej gry lub nie i będę go "musiał" podnosić.
Dla mnie sensowne są pytania typu: gdzie jest wsparcie czy opór, lub gdzie postawić STOP'a, czy firma generuje zyski lub czy ma szanse na nie, jakie ma wskaźniki i co z tego kożewynikać itd.

Natomiast nie uwłaczajcie sobie że powyższy wpis jest naganianiem, bo ja niestety nie spotkałem jeszcze wpisu który by mnie naganiał na jakąkolwiek spółkę.

Nigdy nie zarobiłem lub straciłem pieniądze z czyjegoś powodu - zawsze ja stałem za tym nawet w tedy gdy pomyłkowo wcisnąłem przycisk klawiatury (bo nie zwalam na nią, że jest taka małe czy nieczytelna) i nie tą spółkę kupiłem czy sprzedałem.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 4 lutego 2010 19:05:18 przy kursie: 1,06 zł
"Na tej spółce szykuje się ciąg pozytywnych wiadomości"
"dobre prognozy na 2010..."
"Trzeba trochę poszperać"
Oceniłem to jako nagonkę. Być może na innych forach oceniliby to jako kwieciste i pełne treści wypowiedzi, ale tutaj jest inaczej.
Konkretnie: piszesz że coś znalazłeś, ale nie podajesz co, tylko odsyłasz innych do wyszukiwarki. Mimo że proszony byłeś o rozwinięcie.
Nagonka czy nie - zostawmy to. Być może to kwestia stylu.

Powiem tyle: posty bez treści znikają w niebycie w wyniku działania moderatorów. I nie przyjmuję reklamacji, że ktoś się przywiązał do swojego zdania typu "mocny papier" albo "będzie ciekawie". Po prostu nie ma na to zgody.

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 4 lutego 2010 19:45:57 przy kursie: 1,06 zł
andrzey napisał(a):

Żadnego negatywnego newsa nie było. I myślę, że nie będzie. Sam jestem zdziwiony czemu dzisiaj tak poleciało skoro wstępne dane za 2009 rok są bardzo dobre Think .
Do NWZA jeszcze sporo może się wydarzyć.

Co Wy? Nie obserwujcie wydarzeń na rynku ogólnym? Walor nie jest niestety tak silny by ignorować takie wydarzenia.
Albo my ich, albo oni Was.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 4 lutego 2010 21:09:00 przy kursie: 1,06 zł
Podpisanie listu Intencyjnego
Zarząd Grupa PSW Holding S.A. informuje, że w dniu 4 lutego 2010 roku
spółka Grupa PSW Holding S.A. podpisała list intencyjny z Coscola Holding
LTD dotyczący stworzenia wspólnego Funduszu Private Equity, który będzie
inwestował na rynku Polskim. Zadaniem Emitenta będzie pomoc w inwestycjach
oraz nadzorowanie działań i prac wspólnego funduszu PE na rynku Polskim.

W przypadku pomyślnego zakończenia rozmów powołany fundusz PE pozytywnie
wpłynie na wyniki finansowe Grupa PSW Holding S.A w 2011r oraz w latach
przyszłych. Szczegółowe plany wspólnego przedsięwzięcia zostaną podane w
dniu 1 marca 2010r.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu
Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r.
"Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu"

Osoby reprezentujące spółkę:
* Włodzimierz Krawczyk - Prezes Zarządu
Edytowany: 4 lutego 2010 21:09

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

4 5 6 7 8

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,278 sek.

nxyacpjt
feisriov
rqenehdx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
egyebyly
jxljcpeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat