Ponieważ nie znalazłem wątku na temat MAXIMUS
rozpocznę wątek.
Przedmiotem działalności firmy jest hurtowa oraz detaliczna sprzedaż materiałów budowlanych za pośrednictwem tradycyjnych oraz elektronicznych kanałów dystrybucji. Docelowo spółka zakłada prowadzenie działalności handlowej i detalicznej, poprzez własne oraz partnerskie punkty sprzedaży. Główną gamę oferowanych materiałów stanowią specjalistyczne produkty renomowanych producentów, w tym w szczególności folie, systemy wentylacyjne, systemy termoizolacyjne, siatka z włókna szklanego oraz materiały wykończeniowe w budownictwie itp. Strategia rozwoju spółki zakłada umocnienie pozycji na rynku materiałów budowlanych, poprzez poszerzanie proponowanego asortymentu.
Firma Planujemy uruchomić na początku 2011 roku dwa sklepy, a kolejne trzy w połowie 2011 roku. Na 2012 rok planuje otwarcie kolejnych trzech sklepów . Na przełomie 2010 i 2011 roku Maximus planuje emisję akcji, z której pieniądze zostaną przeznaczone na budowę marketu budowlanego o powierzchni 5.000 mkw. w Bielsku-Białej.
Od lipca 2009 roku do marca 2010 roku przychody spółki wyniosły ( zaledwie) 121 tys. zł.
Na 2010 rok Maximus planuje przychody w wysokości
2,73 mln zł, w 2011 roku
5,5 mln zł, a w 2012 roku
8,3 mln zł.
Akcjonariuszami spółki są: Małgorzata Rusin, która ma 67,24 proc. Akcji( pierwotnie miała 74, 5 proc. Niestety się wysypuje) Teresa Lorek - 20 proc 4 osoby fizyczne łącznie 5,1proc.
Według mnie spółka przyszłościowa zwłaszcza gdy się czyta plany przyszłych przychodów, z punktu AT jak na razie nic nie można stwierdzić ponieważ spółka od niedawna jest notowana jedno co się rzuca od razu w oczy to cena dzisiejsza akcji która odbiega znacząco od kursu odniesienia z ceną 0,55 zł. Spadek wartości spowodowany był w głównej mierze przez panią Małgorzatę Rusin która rzucała w rynek swoje akcje. Wiem jedno spółka godna obserwacji chociażby spekulacje. Free float ok. 13 proc.
http://www.maximussa.pl/POZDRAWIAM