z komunikatu wynika ze to tvn opuszcza wig20 czyzby wysyp akcji byl zwiazany z innymi kwestiami?? branza automob znów idzie ku zapasci??
|
|
Temat:
NOVAKBM
jeden z nielicznych banków na gpw i na rynku slowenii gdzie dominujacym akcjonariuszem jest Panstwo Widac ze bank nie cieszy sie zainteresowaniem na gpw wsrod inwestorów oraz analityków patrzac na wykres w lubljanie tam sa akcje wyzej notowane niz u nas. Czy bank do przejecia sprzedazy przez slowenie??
|
|
przegladając spółki z gpw zaciekawiła mnie ta spółka. Patrząc na spółki zajmujące sie wierzytelnościami to niska obecnie jest wycena społek z tego segmentu jesli bedzie wzrost gospodarczy to i sciagalność powinna byc lepsza a tym samym wycena lepsza? Pytanie skad taki spadek mimo wszystko? zaangazowanie z IDM-u? Brak tez jak narazie analizy tej spolki z strony specjalistów z stockwatchu czy ktos by zrobił z ostatniego raportu czy sa jakies zagrozenia??
|
|
Temat:
POLJADLO
Ciekawi mnie tutaj pare kwesti: 1) www.parkiet.com/artykul/23,124... co ustalila KNF i czemu nie podano tego w ogolnym komunikacie 2) biznes.interia.pl/gieldy/news/... czy ten fundusz pozbyl sie akcji spolki a jesli nie tak skad zwrost na piatkowym rynku NC o ponad 45% 3)czy gielda nie powinna zawiesic notowan do uzasadnienia wyroku i NWZA w lutym by ukrucic spekulacje na akcjach??
|
|
Temat:
POLJADLO
Problemem naszego rynku i też Państwa jest brak społecznego obywatelskiego nadzoru kontroli nie tylko nad spółkami ale również OFE,TFI czy skarbu Państwa.Dlatego tak sobie prezesi zarzady ministrowie dowolnie mówią robią gdyż wiedzą że i tak nikt im nie zrobi. OFE, TFI zarabiaja na prowizji potem ich nic nie obchodzi nie ich kasa szumne slowa zarzadzanie to tylko slowa. Chcialbym by to uczestnicy danego funduszu mieli wglad na portfel z czego sie sklada jakich akcji obligacji (w dobie internetu komputerów to nie problem)jak specjalisci nim zarzadzaja po ile kupuja czy zrobili zakupy srednia cena jesli dokupuja caly czas. Prezesi społek i zarzad wchodzac na rynek gieldowy powinni byc przez GPW zobligowani ze istotne informacje na temat społki niepokryte dowodami beda skotkowac automatycznym doniesieniem do prokuratury w celu ochrony malych drobnych indywidualnych inwestorów.By naprawic zaufanie do gieldy instytucji i funduszy moze warto zglosic nowemu prezesowi GPW taki postulat od czego jest SII?
|
|
Temat:
COGNOR
patrzac na zachowanie kursu od ostatniego wpisu i formacje mozna powiedziec ze ciekawie to tutaj wyglada tylko cisza z firmy zero pozytywnych informacji moze ktos wezmie z technicznych do analizy??
|
|
Temat:
GRAVITON
Ciekawi mnie jak ta społka zachowa sie. znalazła sie w portfelu stockwatch choc generalnie nie ma na niej wyraznych obrotów do tego teraz nowa emisja z pp. czym sie kierowano przy doborze?
|
|
co myslisz na temat BOŚ-ia czy wskazniki tygodniowe pokazuja mozliwa zwyzke??
|
|
Temat:
BOS
witam
czy ktoś z analizy technicznej zerknąłby na ta spółke. Patrzac na kurs i solidny spadek w 2012 roku a teraz na wskazniki ROC, poc i macd mnie wyglada to na mozliwe zwyzki. Poniewaz ja amator samouk czytając publikacje moge zle interpretowac
Dlatego mam prosbe do znawców co sadza o spółce.
|
|
Temat:
LUBAWA
czy ktos sie orientuje czy doszło do podpisania umów na dostawe kamizelek do indii ponoc tez byly rozmowy z jednym z krajów bliskiego wschodu jak narazie cisza brak info czy rozmowy trwaja czy rozstrzygnieto juz oferte?
|
|
Temat:
AWBUD
jedyna chyba spolka ktora pomimo ze nie ma straty w raportach wciaz spada totalnie zapomniana spolka czy jest cos zlego o czym nie pisza czy moze zle odczytuje raport?
|
|
Temat:
BUDOPOL
informacja o mozliwosci połaczenia intakusa z budopolem jest ciekawa pytanie skad dzisiejsze takie dziwne zachowanie na intakusie najpierw +20% potem minus 30% komunikat jest a rozmowy były 20 marca ktos juz wczesniej wiedział kto lepiej wyjdzie na połaczeniu?? budopol czy intakus
|
|
czy z analizy technicznej moze ktos wziasc na tappete i ocenic spółke? jak sie to dzieje codzienie w wykresie dnia lub w jakims pobocznym temacie małych spółek??
|
|
po zmianach wyniki za 4 kwartał wydaja sie byc obiecujace jest zysk pytanie czy trwały i czy z nowej strategi
|
|
Temat:
DSS
|
|
Temat:
ONE2ONE
czy ktos skusiłby sie o analize techniczna tej spółki?? dawno nikt tutaj nie pisał nikt nie odniosł sie do wyników kwartalnych moze ktos by z zanalizy technicznej cos podpowiedział?
|
|
Temat:
DSS
Firma DSS nie zbankrutuje - zapewniają zgodnie przedstawiciele spółki i Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad tyle szumu tutaj pełna informacja nie wiem tylko czy tak link mozna dodac http://stooq.pl/n/?f=572172
|
|
Temat:
DSS
rzetelnosc by wymagała by pojawił sie oficjalny komunikat zarzadu mysle ze społa jest zbyt atrakcyjna by faktycznie miałoby dosc do upadłosci ostatni raport za 4 kwartał pokazuje cos zupełnie innego zatory płatnicze cóz tanszy pieniadz niz kredyt obrotowy
|
|
cisza obroty maleja kurs stoi ostatnio informacje o sprzedazy społki przeniesieniu 100tys akcji nie tylko petrola ale i biotonu swismedu czy ma ktos informacje czy to pod zastaw czegos czy jakas nowa inwestycja czy formacja tzw froga sie szykuje
|
|
Temat:
POLAQUA
Czy ktos zna analizy tej społki za poprzedni rok?? społka posiada bardzo niski rating zagrozony upadłoscia w 2010r. w 4 kwartale dokonała znacznych odpisów wartosc społki cały czas spada pomimo ze posiada inwestora branzowego czy hiszpanski inwestor chce cos ugrac? Spadek podobny do dss tyle ze wycena i wskazniki duzo gorsze
|
|
hmm czy dzisiejszy komunikat o zmianie posiadania przez P. Kosciuszke to dobra czy zła wiadomosc dla pozostałych drobnych akcjonariuszy? sprzedaz na rynku wyglada ze podaz z tej strony juz nie grozi jesli chciał dofinansowac spółke ale ...
|
|
Temat:
DSS
prace na a2 stoja nikt nic nie robi pytanie jak mrozy beda miec wpływ na harmonogram prac i zaległosci
|
|
nowy komunikat ostatnie spadki i poczatek odbicia produkcja w gore sprzedaz też. Kwestia jak za tym pojdzie zysk czy z technicznego punktu mozliwe sa dalsze wzrosty??
|
|
Temat:
DSS
mysle ze dobre wiesci pomału pojawiaja sie na dss-ie spółka ma zapewnione finansowanie pytanie co jeszcze moze czesi beda chcieli przejac dss?? była by to kolejna czeska spółka notowana na gpw?? Czy bedzie zarzad spółki zainteresowany??
|
|
Temat:
BUDOPOL
Patrzac na kursy społek budowlanych i ostanio dobry sentyment do tych spółek zastanawiajacy jest kurs budostalu czy sa tutaj jakies zagrozenia?? kurs praktycznie stoi w miejscu gdy inne solidnie rosna
|
|
Temat:
GANT
Czy ktos mi wytłumaczy skad tak niska wycena ganta?? wszakze wartosc ksiegowa jest prawie 700mln a akcje wyceniane sa na 150mln rozumie ze jest kryzys ale grunt zostaje nawet jak nie bedą sie sprzedawac mieszkania to wartosc majatkowa ziemi zostanie fakt ze zobowiazania krótkoterminowe sa wieksze niz ostatnio ale skoro jest skup akcji to albo maja kase albo ktos pod cos gra
|
|
Temat:
PROMET
Pare informacji: 1. PTI nabyło wg dokumentu informacyjnego 450tyś. akcji po cenie 1 zł 2. Pan Krzysztof Pająk nabył 900tys akcji wg dok.in opłacajac wkładem rzeczowym działka w OSIELSKU wraz z IZNS tworzyli główny akcjonariat spółki w 2010 roku spółka wziała 2 kredyty jeden na milion zabezpieczony na nieruchomosciu w osielsku a drugi kredyt na 3mln niczym zabezpieczony na zakup towaru i w dodatku na 1 rok Promet kupił w sierpniu 2010r 150tys udziałóww społce ZASTAL za ponad połmiliona srednio po 3,4 obecny kurs to 2 zł W maju nastepuje rezygnacja z członka RN Krzysztofa Pajaka i wysprzedaż akcji. Teraz prosze popatrzec na kurs prometu i ilosc posiadanych akcji przez głównych acjonariuszy: PTI z 450tyś. zostaje z 316 tyś akcji (brak komunikatów o sprzedaży) kurs odniesienia 3,5 zł 134000x3,5zł=469000zł zainwestowano 4500000zł wiec juz ma zysk więc sprzedali wszystko teraz i maja zysk sprzedajac po nawet 0,40gr Pan Pająk posiadał 900tyś sprzedał wszystko powyżej 1 zł a wiec wyszedł z zyskiem nawet jesli straci działke w osiecku pytanie ile warta w tej chwili i zabezpieczoną pod kredyt
Najwyzsza pora by KNF GPW oraz prokuratura przyjrzała sie z góry sadze ustawionemu przekretowi
|
|
Temat:
PROMET
Obserwuje kurs społki i myślę że najwyższa pora by mali drobni akcjonariusze skrzykneli sie i z pomocą SII wystąpili do KNF i Zarzadu Giełdy o zbadanie sprawy i pociagnięcie do odpowiedzialności zarzad spółki wraz z prezesem za oszustwo i wykorzystanie informacji .Czy na tym forum sa zainteresowani?? a moze juz ktoś prowadzi akcje??
|
|
Zalezy jaki pułap cenowy sobie grubi okreslili do wybicia. Przekroczenie progu ponad 10% nic nadzwyczajnego po ostatnich komunikatach o nowej emisji akcjii juz 2 transzach a+b=c widac ze w poniedziałek urosnie bo cisnienie jest po samych wpisach i wejsciach na petrol pytanie kiedy wysypia pare akcji nowej emisji jeszcze jest ponad 25mln akcji do zagospodarowania wysypania na rynek
|
|
Temat:
SZAR
Ja te spółke obserwuje i gram na niej od samego debiutu ostatnie ruchy mnie zdziwiły te 40 mln akcji sa objete zakazem sprzedazy nowe 72 mln ewentualnej emisji z mozliwoscia do 3 lat i pda sam czekam na info kto wszedł branza ta ma ostatnio dobre perspektywy gdyby nie petrol sadze ze w piatek zamkneli by szara na 0,39 info nie jest złe jak z prawem do akcji
|
|
Temat:
SZAR
Raport roczny rzetelny i przejrzysty wynika z raportu ze cały ubiegłoroczny zysk chca przeznaczyc na kapitał zapasowy 1,5mln co z poprzednim kapitałem daje kwote prawie 2,5mln w kapitale zapasowym. Spadek ostatni to dziwna emisja szkoda bo jesli chce sie byc na rynku głownym w taki sposób nawet zakładajac ze nie bedzie ten ktos sprzedawał to niesmak pozostaje czego efekty widzimy czekam na wyjasnienia GPW dlaczego zgodzono sie na tak niska cene emisyjna i czemu do tej pory nie ma komunikatu kto obja a to powazna zmiana w akcjonarjacie
|
|
Dostałem pismo z KNF odnośnie spółki i musze powiedziec ze zdebiałem. Odpisano ze zgodnie z ostanowieniem NR0209 pkt3 Załącznika nr2 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu to Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie SA jest władna odpowiedziec na moje pytania oni tzn. KNF nie maja nic do wyjasnienia.
Coraz bardziej mam wrazenie ze zyje w kraju nienormalnym Posłałem wiec te same zapytania do GPW ale czy Ci co ustalaja reguły i dopuszczaja absurdy beda uwazac ze zle zrobili?? Czy nie ma organu kontrolnego nad GPW??
|
|
Temat:
SZAR
Spółka która chce wejsc na rynek główny gpw robi cos takiego to stawia ja w bardzo niepowaznym swietle. Rozumiem emisje prywatna gdy nie jest sie notowanym na giełdzie ale w takiej sytuacjigdy juz sie jest?? jakby przeprowadziła społka normalna emisje z pp np emisje 16mln akcji po 0,25 gr wszystkie akcje by objeto i tez zyskano by 4mln zł a rozwodnienie kapitału duzo mniejsze. Po takich komunikatach straci społka czesc jak i ja drobny akcjonariusz czuje sie jak jelen nabity w butelke i zrobiony na szaro 0,10 gr przy kursie 0,30 to mało powazne
|
|
Temat:
SZAR
TO prawda ze kurs społki ostatnio zachowuje sie odmiennie niz pozostałe społki z tego segmentu jesli popatrzy sie na wskazniki i perspektywy to tez społka jest niedoceniana biznes.interia.pl/news/ceny-we... artykuł ciekawy nawet jesli społka wzieła kredyt to ceny wegla ida w gore i generalnie sie powino społce udac sprzedac z znacznym zyskiem moze ktos chce zniechecic ja dzis kupujac licze na wzrosty pod info o zwołaniu NWZA w celu podziału zysku za poprzedni rok i dobry raport za 1 kwartał a do 10 maja juz niedaleko
|
|
Temat:
WINVEST
bardzo ciekawa propozycjajesli bre bank sie nie zgodzi tak bedziemy wiedziec komu podziekowac
|
|
Nieprawdę piszesz
Policz sobie : 6.571.057 ( 96/10 ) 2.650.000 ( 96/10 ) 2.500.000 ( 2/11 ) 1.800.000 ( 4/11 ) 1.900.000 ( 8/11 ) 1.000.000 (17/11 ) 2.410.348 ( 18/11 )
18.831.405 ( Razem )
Uchwalona przez NWZA 30 października 2010 r. emisja akcji serii B zakładała od 15 do 19 mln akcji. Dotychczas objęto 18.831.405 akcji. Żadnej rzekomej „emisji 1 mln papierów” ( o której piszesz ) być nie może i nie będzie.
Na mocy Aneksu strony uzgodniły wydłużenie okresu realizacji przez Prokom działań, mających na celu pozyskanie na rzecz Spółki finansowania działalności, o 18 miesięcy, tj. do 30 czerwca 2012 roku. Jednocześnie Prokom zobowiązał się do pozyskania w okresie wskazanych kolejnych 18 miesięcy finansowania do wysokości 200 mln złotych ("Finansowanie"). NIE OD 15 DO 19 ale równe 20mln i dzisiejszy komunikat o objeciu 1.168.595 szt akcji daje sume 20mln
Panowie nowe akcje w drodze wczesniej info o zwołaniu NWZA
|
|
Pisałem o tym własnie kiedyś. Też myslałem podejrzewam ze w sprytny sposób Krauze lub jak ktos chce Prokom finansuje cały projekt nie swoja kasa ale własnie drobnych akcjonariuszy odpowiednio podsycajac popyt i odzyskujac ciagle 80% kapitału. Teraz sadze bedzie cisza na papierze kurs zacznie spadac jak wczesniej jak ktos wyzej policzył wyemitowano całosc akcji uchwalonej przez NWZA. Na kazdym etapie sa prowadzone badania tym bardziej gdy osiaga sie zakładana głębokość i co?? zero nic trzeba głebiej
|
|
Temat:
WINVEST
z uzyskanych informacji ze społki 24 marca zbiera sie nowa rada nadzorcza rozmowy z bre bankiem wciaz w toku
|
|
Sprawdziłem Dokument informacyjny i szczerze to wierzyc sie nie chce. Wysłałem pismo do KNF-u w celu paru odpowiedzi skad taka spóka na new connect i oszukancza wycena a raczej dopuszczenie do obrotu akcji serii C i D. Spóka jeszcze wysyła komunikat skad spadki.
Technicznie to cokolwiek tutaj nie da sie powiedzieć tylko tyle ze spadłoi to porzadnie od szczytu
|
|
Temat:
MUZA
Technicznie powiało optymizmem . Oczekujemy na marcowy raport. Jaskółki mówią , że ma być niezły
|
|
Temat:
SZAR
Raport dobry zysk podwoił sie w stosunku do zeszłego roku za 2010r. społka nie wypłacała dywidendy 800tys przesuneła na kapitał zapasowy w tym z raportu wynika ponad 1,5mln solidna perspektywiczna społka produkcyjna realnie rynek mimo wszystko niedocenia ciekawe jak fundusze czy zechca miec ta spólke w portfelach
|
|
Fakty a moze ostatnie doniesienia bardziej poprawnie sa nastepujace:
1) mozliwosc wejscia do wigu20 jak ostatnio pisano 2) mozliwosc znalezienia złoża ropy 3) wartosc nominalna akcji to 10zł 4) strata a raczej spadek kursu od poczatku działalnosci jest znaczny 5) mozliwa wspołpraca z totalem (komunikaty)
sadze ze Pan Krauze niebawiłby sie w ten sposob ze podawał cos mało wiarygodnego by stracic na wiarygodnosci
|
|
Jest napewno lepiej niz pare dni miesiecy wczesniej zaskakujace napewno sa dzisiejsze duze obroty i kupno ktos kupował duze po 100tys pakiety akcji ponizej 10zł napewno ponizej ceny nominalnej warto miec prawdopodobieństwo wystepowania ropy wg komunikatu społki jest dodajac do tego rosnace ceny ropy tak napewno wzrost 1 dniowy to dopiero raczej poczatek skoro społka spadła w tamtym roku z poziomów duzo wyzszych nie mówiac ze wiekszosc emisji akcji to zamiana warantow na akcje
|
|
Temat:
ESKIMOS
jesli akizycje to i potrzeba kasy kasa z akcji dla mnie to poziomy zbyt wysokie koło 1 zł bardziej realne
|
|
sa na stockwatch od analizy technicznej?? czy mogli by potwierdzic napisac ze trend jest wzrostowy bo patrzac wg mnie na wskazniki to jak najbardziej społka powinna isc dalej w gore
|
|
wieczorny komunikat o emisji 1,8 mln akcji a raczej zamiany warrantow na akcje chyba wszystko tłumaczy wg mnie sprytnie ktos na petrolu chyba gra (odzyskuje połowe kasy wystawiajac na sprzedaz nowe akcje)
|
|
Naruszono dno i wiekszosc pewnie ustawionych w okolicy 5,65 zł stop losów stad taki spadek (taka jest moja opinia) jakos nie wydaje mi sie zeby petrol miał pokazac w najblizszym raporcie za 4 kwartał cos złego napewno cos zarobił na posrednictwie poza tym trudno bedzie w nieskończonosc zanizac kurs a kupowac warranty po 10zł za 1 szt akcji bo nawet jesli by prokom wyrzucił na rynek 2,5 mln akcji po 6 zł objał po 10 strata wynosi 10 mln nastepnie odkupił po 5 zl to zarobi 2,5mln jesli z powrotem społka wroci po 6 z tak musi bujac społka pare razy w gore i w doł by wyjsc na zero majac na uwadze ze po nowej kolejnej emisji bedzie juz 2 razy trudniej i wiecej papieru
|
|
Temat:
WINVEST
ktos przed walnym koniecznie chce pozbyc sie znacznych pakietów akcji pytanie czy to dalej wojciechowski czy ktos inny
|
|
Zacznę może od strony technicznej, a ta wyglada wręcz wzorcowo pro wzrostowo.MACD pokazuje silną dywregencję,( wyzsze obroty na wyższych poziomach).Weszło 2,5 mln akcji z warrantów objętych po 10 zł.Te 25 mln pójdzie na spłatę niemałego zadłużenia Petrola. Coś mi podpowiada , że Petrolinvest ex król spekulacji powalczy jeszcze o koronę
|
|
2,5 mln nowych akcji zgodnie z komunikatem obejmowanych przez prokom po 10zł kurs obecny na gpw to około 6zł. Tak sie zastanawiam czy warto obejmowac akcje by od razu byc stratnym 10 mln zł.
|
|
Temat:
WINVEST
Kolejna na pozór zła informacja - Wniosek Call Connect Sp. z o.o, o ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu spółka zalezna internet group. Tak ucieka spod noza bre banku koleja spółka musi sie na cos Bank zdecydowac
|
|
Tytan napisał(a):Dobre wieści na KOV więc Rysio ujął się honorem i zamieszał tam i tu, pokazując swoje pozdzierane pazury, szorując po dnie płytkiego rynku. Jak długo sił mu starczy na grę z samym sobą? To znaczy: windowanie kursu pod koniec dnia lub z samego rana paroma akcjami, by następnie czesać malutkich, czyli upłynniać swój balast by kupować na zniżce i windować paroma akcjami znów w górę i a piać od nowa. Stara ograna melodia. Na innym portalu ogłoszono bojkot Petrola i tak trzymać, bo emisji toksycznych papierów przez cały alfabet, iluzorycznych zapowiedzi, szmatławych pomysłów, wyprowadzania kasy i przekrętów nie ma końca. Widać to po dzisiejszym dniu. Petrol stoi na glinianych nogach "słupami" Krauzego, myślę że to są ostatnie jego podrygi. Jakto paroma akcjami dziś już mln obrotu.Petrol w okolicach 6 zł to ciekawy pułap, a że kiedys był królem spekulacji - sentyment pozostaje.Fundamentalnie oczywiście zgadzam się w całej rozciągłości
|
|
Temat:
EGB
summus napisał(a):QUERCUS z wyjątkiem agresywnego i selektywnego ma kiepskie wyniki ( odpowiednio 12 MIES 26,04 % i 16,39 % )
podejrzewam że ten agresywny zarabia głównie na graniu swoimi akcjami i ubieraniu naiwnych w akcje podejrzanych wydmuszek typu EGB
ostatnie wzrosty na EGB były tej samej natury co na REINHOLDZIE.
Muszę wtrącić trzy grosze EGB nie jest wydmuszką mając skupione wierzytelności za ponad 100 mln. Wydmuszek na NC i owszem , nie brakuje , ale EGB do nich z cała pewnością nie należy
|
|
Temat:
SZAR
Po debiucie dzisiejszym spółki Sadovaya Group SA patrzac na wskazniki C/wk to szar wciąz spółka niedoszacowana i z potencjałem. Swiadza o tym kolejne komunikaty spółki o zawarciu nowych umów ostatni spadek to mysle korekta techniczna orównujac grupe PSW dzisiejszego debiutanta i szara ich wyceny i wskazniki to spolka obiecujaca
|
|
Temat:
HBPOLSKA
To ze nikt nie pisze nie znaczy ze nie ma chetnych zainteresowanych Hebdą osobiscie sam czekałem na info co i jak sie rozmówią bo to jedna z spółek ktora w tym roku nic "niezrobiła" i sadze ze do czasu przejecia pakietu i ujawnienia ceny nic nie zrobi sadze ze redukcja moze byc teraz spora jesli duzo osob liczyło na wysokie wezwanie chyba ze ma to zniecheci do podbitki kursu
|
|
Temat:
WINVEST
Po raz pierwszy mam watpliwosc i dylemat. Ostatni komunikat spółki o otrzymaniu postanowienia sadu i nieodwoływaniu sie od tego postanowienia zaskoczyło wszystkich tym bardziej ze jeszcze niedawno prezes spółki mówił publicznie cos innego. Inwestorzy zareagowali negatywnie spadek kursu jest znaczacy pytanie co dalej. Bo ja osobiscie nieprzypominam sobie takiej spółki na GPW ktora nie odwoływała sie przed upadłoscia likwidacyjna i szukała inwestora (target BPO). Zastanawiam sie jakie skutki formalno-prawne moga wystapic czy GPW czy KNF nie wystapi z wnioskiem o przeniesieniu na inny rynek społki czy potencjalny inwestor bedzie zainteresowany w takim przypadku spółka co na to wszystko BRE Bank?? czy opłaca sie by spółke zlikwidowac czy raczej dogadac sie i w miare mozliwosci odzyskac czesc kasy. Analiza techniczna choc ciekawa na tej spółce to tych niewiadomych jest troche
|
|
split 1:5
|
|
Temat:
ONE2ONE
Dziwne pisałem wczoraj o tym ze technicznie społka wyglada ciekawie zarówno oscylatory jak i zauwazył przedmówca o wsparciu na zniesieniu ostatniej fali wzrostowej (61,7) ale ktos usunał post nie wiem jak mam pisac teraz na stockwatch (bez sugesti ze wyglada na wzrosty??) napisałem na elstaroil tez niedawno o wybiciu technicznym HYdrobudowa Polska tez podobne wskazniki Internet gruop mysle ze mozna podzielic napisac o takich informacjach nie chce wklejac obrazków liczac ze ludzie sami zobacza oscylatory wskazniki swieczki i ocenia czy warto kupowac ale w wpisie opini warto zaznaczac chyba czy to wzrostowo czy spadkowo
|
|
Temat:
SZAR
Trochę dziekciu do beczki miodu. Handel z panstwami WNP obarczone sa zawsze wiekszym ryzykiem ciezka zima moze odbic sie negatywnie kłopoty z transportem obfite opady tez maja wpływ ponadto spółka wzieła kredyt a znajac realia to duze kontrakty obrotowo (przychodowo) wygladaja ładnie ale marża zyskownosc sadze bedzie duzo niższa niz wczesniejsze kontrakty nie mówiac o wachaniach kursowych kredyt wziety w walucie obcej
|
|
Temat:
POLJADLO
Krótkoterminowo technicznie do góry wskazniki sa nisko tak odbicie pod 1,80 jak najbardziej mozliwe co potem nie wiem wszystko zalezy od prezesa i jego wizji
|
|
Temat:
WASKO
Wasko jest bardzo ruchliwe.Warto zerknąć na wykres i poczytać kilka raportów i bieżących niusów.Teraz trwa korekta poczęści spowodowana zapewne irlandzkim widmem bankructwa ;)
|
|
Temat:
SITE
byłem ciekaw jaki rapoert ta spóka pokaze nawet zaskoczony in plus jestem wiecej ma zysków niz produkcja lodów czy niejeden fundusz z new connect mimo wszystko
|
|
Temat:
WASKO
raport dobry troche widac zatorow płatniczych kredytowanie ale tak to jest trzeba najpierw wydac by potem zyskac wiecej
|
|
Temat:
WILBO
zamiast lepiej gorzej raport hmm cóz narazie rybki zostawie az urosna
|
|
Temat:
EGB
summus napisał(a):technicznie wygląda to obiecująco: zarówno MACD jak i średnia krocząca bardzo blisko triggera po okresie realizacji zysku, niemniej trzeba zachować czujność. Link do analizybyć może na tym etapie cyklu koniunkturalnego fundamenty mniej się liczą. a propos, po co spółce windykacyjnej samochody, nieruchomości i grunty ? To właśnie teraz fundamenty liczą się najbardziej. Zły raport = kara od rynku.Co to jest cykl koniunkturalny?
|
|
Temat:
WINVEST
raport za 3 kwartał pozytywny mały zysk ale zysk
|
|
Temat:
WASKO
analizujac sobie ostatnie zachowanie z kursem i otoczenie z firma myslę że spółka zaczyna przypominac mi po czesci mwtrade hawe najpierw mnóstwo kontraktów umów potem powolne wzrosty odpusciłem sobie to szaleństwo liczac ze zniecierpliwieni szybko oddadza akcje spadek jednak niebył głeboki wiec inwestorem wasko jestem liczac na nowe umowy i coraz lepsze zyski dla firmy i siebie :)
|
|
Temat:
MEWA
na dzien dzisiejszy jak widac dno wciaz testujemy wszedłem niedawno w ta spółke mysle ze rozwiazanie konfliktów pomoze trwale spółce tak perspektywy sa ryzyko tez wszakze po scaleniu akcji to tak jakby spólka warta była połgrosza wskazniki c/wk to 0,47 chyba jedna z najnizszych na gpw nie mówiac ze kapitalizacja niska jak na gpw raport z działlnosci tez niedługo
|
|
Temat:
MEWA
|
|
Temat:
SZAR
Zarząd SZAR SA informuje, iż w związku ze wzrostem obrotów handlowych wzrosło zapotrzebowanie Spółki na place składowo-przeładunkowe dla potrzeb importu węgla energetycznego. W związku z powyższym Zarząd SZAR SA podjął rozmowy celem zwiększenia wynajmowanych powierzchni zlokalizowanych przy tzw. szerokim torze od dotychczasowego kontrahenta. Dodatkowa powierzchnia będzie dawała możliwość składowania do 3000 tys. ton węgla w skali miesiąca. Według Zarządu Spółki zdarzenie będzie miało istotny wpływ na wyniki finansowe SZAR SA. Podstawa prawna: paragraf 3, ust.1 Załącznika nr 3 Regulaminu ASO.
Kolejne prorozwojowe info
|
|
Temat:
WINVEST
Na podstawie §5 ust. 1 pkt 4) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Zarząd Internet Group S.A. informuje, iż w dniu 3 listopada 2010 roku Internet Group S.A. z siedzibą w Warszawie oraz Target BPO Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi podpisały list intencyjny, którego przedmiotem jest regulacja wzajemnej współpracy spółek, która ma na celu uzgodnienie planu restrukturyzacji Internet Group S.A. Obecna współpraca obejmowała będzie:
1)przygotowanie planu połączenia aktywów spółek; 2)przygotowanie projekcji finansowych tak powstałego podmiotu BPO na okres najbliższych 5-ciu lat; 3)przygotowanie zarysu kluczowych warunków transakcji niezbędnych do zawarcia umowy.
Spółki ustaliły ponadto, że do dnia 30 listopada 2010 roku Target BPO Sp. z o.o. posiada wyłączność na prowadzenie negocjacji w przedmiocie restrukturyzacji Internet Group S.A.
myslę ze to bardzo dobra informacja
|
|
Wybaczcie , że wtrącę ,ale petrol nie spada od wczoraj.Czy ktoś pamięta to wybicie na 40 zł?Tu wysokie obroty czyt. dystrybucja.Krauze juz wczesniej wychodził były kompunikaty. Wg stooq'a zostały mu posrednio ok. 20 %. podobnie na Biotonie.Jedno co ma Krauze to kapitał na kontach.
|
|
Czyżby nie było ropy? ;) Od hndlu gazem mmay juz taką CPE.Serii akcji już cały alfabet , ale jest na to metoda zróbmy z tegoż alfabetu nową serię A i zabawa od nowa. Szczerze powiedziawszy to tak naprawdę w przemysle wydobywczym karty już rozdane ja widzę miejsce jeszcze dla Chińczyków w afryce i tyle.
|
|
Temat:
BPC
W spółce faktycznie niewiele sie dzieje dlatego warto skupić sie na stronie technicznej.a tu wyglada całkiem obiecująco.BPC idzie powoli do góry bez spektakularnych wzrostów póki co.Jak dla mnie zachowanie od kilku miesiecy tego waloru wzbudza zaufanie.Dołki na ok 25 gr. i powolna konsolidacja.Co do ceny po jakiej obejmowali instytucjonalni to te 10 gr nie wyglada najgorzej również nieźle wyglada C/WK przy dzisiejszym kursie 1.32 więc jak na taki fundusz , NC i fazę hossy naprawdę ok
|
|
Temat:
MUZA
Jakaś zapomniana ta Muza i pomimo niespecjalnego raportu za pierwsze półrocze spadki są tu dość przesadzone.Warto zerknąć na wykres (niepomijając obrotów).Szczególnie ciekawy na dziennym 6 msc
|
|
obstawiam 46,14
redukcja jest dosc spora podobna do tej z pzu ale poczatek bedzie spokojny
|
|
Temat:
CIECH
Dzieki za prypomnienie o spółce ;)Ciekawe jest zwłaszcza to przyspieszenie od września
|
|
Temat:
WINVEST
Prawda ale czasem sytuacja nie idzie po myśli. IG jest w upadłości likwidacyjnej więc zysk/strata będzie proporcjonalna do ryzyka.Historia bankrutów na GPW mówi za siebie.Patrz Uniwersal lub Techmex.
|
|
Temat:
BPC
Faktycznie dość zapomniana spółeczka.Jakoś specjalnie nie ufam NC funduszom niemniej jednak jet tu cicho i spokojnie. Spadki dość wyraźnie zatrzymane na 25-26 gr. C/WK wg Stooq 1.23 więc niewygórowana. Ostatnio w coś zainwestowali. Wg mnie ryzyko tu nie jest znaczne a możliwe zarobki przyzwoite.Podkreślam możliwe nie 'pewne' zarobki.
|
|
Temat:
SITE
waclaw napisał(a):dziwne naprawde bardzo dziwne
Widać gołym okiem jak ktoś to sprytnie kupuje a dla Was fachowców jest to dziwne ?
Ależ dokupuj :) Mój nos mi jednak podpowiada co innego. Życzę sowitego zarobku.
|
|
Temat:
SITE
Na tej spółce dzieją się dziwne rzeczy.Ubieranie w akcje i pojedynek spółdzielni- na to mi wyglada.Coś tu z cała pewnością jest nie tak.Wystarczy spojrzeć na transakcje
|
|
Temat:
WASKO
informacje coraz bardziej ciekawe wazne ze spółka jest włascicielem spółki SSI notowanej na new connect profil spółki i doswiadczenie tej małej spółki sadze ze bedzie bardzo przydatne po wygraniu ostatnich przetargów.
|
|
Temat:
WINVEST
Pytanie dlaczego bank rzucał kłody pod nogi chyba jest jasny bank chciał przejac same rodzynki a tak teraz to musi rodzynkami sie podzielic dobre wiesci ogólnie ktos kto chciał troche skupic tanio akcje miał dobra okazje do zwiekszenia zaangazowania
|
|
Temat:
ATONHT
Ja poczekam na domknięcie luki ( po mojemu tak to się nazywa akademicy wiedzą swoje )i wejdę pozdrawiam idących z trendem
|
|
Temat:
ATONHT
Przecież wykres tego wyglada cokolwiek koszmarnie.Przed Atonem domknięcie luki do 3.40. Nie udało im się wyjść górą z horyzontalnego to spadają.Nie zgodzę się z przedmówcą , że NC zachowuje się irracjonalnie a inne spółki bez perspektyw są bardziej przewartościowane.Aton ma c/wk ok. 7 więc bardzo wysoko przeszacowany.
|
|
Temat:
PGE
v3nom napisał(a):Kanoniers napisał(a):"w ciagu niecalych 4 lat sprzedamy majatek wart 55mld zlotych. w tym samym czasie dlug publiczny wzrosnie z 680mld do 920mld zlotych. Zostaniemy jak golodupcy - bez aktywow ale z ogromnymi dlugami. Wystarczy jeden silniejszy podmuch - globalne spowolnienie w 2011r i znajdziemy sie na dnie " Ja cały czas twierdzę, że Grecja i inny PIGSy porobią reformy, pospłacają co się da, resztę zrestrukturyzują jak będzie trzeba i wyjdą z kryzysu obronną. A my nie wykorzystamy sytuacji i pozostaniemy zieloną wyspa tylko na archiwalnych spotach reklamowych z TV. A w rzeczywistości tak jak naród klepał biedę, tak będzie ją klepał dalej... A Grek w Atenach się śmieje popijając drinki w swoim prywatnym basenie... A najgorsza w tym wszystkim jest ignorancja ekonomiczna rządzących.Choćby taki przykład: koszt budowy 1 km autostrady jest porównywalny z kosztem budowy takiego samego odcinka w Niemcech.Przy pensjach pracowników o wiele wyższych.No ale tak jest jeśli pieniądze wędrują do zagranicznych konsorcjów.Rząd przede wszystkim myli pojęcie prywatyzacji z wyprzedażą.Niestety w Polsce jest rażąco mało krajowego kapitału zdolnego przejąć cokolwiek wiekszego.Patrz Wedel A to wszystko będzie skutkowało zapaścią i wyciąganiem ręki do MFW po oczywiście oprocentowaną pożyczkę
|
|
Temat:
CIGAMES
Ja nie stawiam stop lossów nigdy. Moim zdaniem to świetny instrument do odleszczania.Jeśli patrzy sie na wykresy w dłuzszym horyzoncie niż 6 msc to widać o się może ze spółka ewentualnie wydarzyć.Ale każda metoda spekulacyjna jest dobra jeśli oczywiście jest skuteczna
|
|
Temat:
MAXIMUS
te same zagrywki co na fonie i atsenergy.Przecież maximus nawet przy 30 gr jest solidnie przewartościowany a to tylko hurtownia
|
|
Temat:
AGROMA
Agroma - spółka cudów. Skoro takie pakiety szły po 4 grosze przed splitem (2 zł po ) to siłą rzeczy dążą w tym kierunku
|
|
Na początku należy zaznaczyć , że Kopex działa w bardzo trudnej i kosztochłonnej branży.Faktem jest , że przy ogromnych przychodach ma wielokrotnie miejszy zysk.Ale Kopex wchodzi na zagraniczne rynki co napewno poprawi bilans.Wciąż jest niedowartościowany i może być swoistym wyznacznikiem ( podobnie jak cognor np )kierunku w jakim pójdą rynki. (to moja prywatna teoria) Naprawdę nie ma znaczenia, czy w przeciągu miesiąca spadnie do 15 czy wrośnie do 18 zł.Istotne jest , że w dłuższym horyzoncie z całą pewnością pójdzie do góry.Na wejście spokojnie można poczekać aż sytuacja się wyklaruje. ps. Rekomendacji najlepiej wogóle nie czytać z prostej przyczyny: piszą je banki i fundusze żywotnie zainteresowane kierunkiem , który rekomendują.
|
|
Temat:
EFH
nowa emisja to 89 mln akcji czyli drugie tyle ile jest obecnie.Przygotowują miejsce w portfelu , aby objąć nowa serię.Jak "ktoś" kiedyś powiedział" zawsze sprzedaję zbyt wcześnie a kupuję zbyt późno"Innymi słowy każdy chce trafić w idealną cenę ale na dłuzszą metę nie ma to tak istotnego znaczenia. Cierpliwości
|
|
gadu gadu o petrolu a na NC się dzieje
|
|
Temat:
SZAR
Ale tu cisza na forum , papierze nawet w spółce. Będą wchodzić ( kiedyś tam na główny parkiet ), będą budować terminal na szerokich torach. Tylko kiedy? Jedno wiadomo jest tu bezpiecznie jak na NC.Żadnych przewałek, manipulacji, korekt i prognoz nad wyrost.Stabilna wzrostowa branża.A to czy wzrośnie czy spadnie o kilka groszy w krótkim horyzoncie to bez znaczenia. Szar po długiej stronie
|
|
Temat:
WILBO
Cóż rynek wycenia jednak inaczej rzeczywistość taka jaka jest słaby wynik wiec spadki
|
|
Temat:
WILBO
wyniki w dalszym ciagu fatalne zadłuzenie rosnie w zyski sie nie poprawiaja
|
|
Temat:
IBIZAICE
cóz raport na lodach wyszedł mrozny spółka totalnie przejada kapitał juz lepiej wyszła by na inwestowaniu na gpw albo w swoje akcje nie rozumie tylko dlaczego do tej pory nie ujawniono kto uczestniczył w NWZA 6 sierpnia
|
|
tak bedzie mozna szczególnie gdy wprowadza sie ponad 2,3 mln akcji bedzie mozna sprzedaz krótka zrobic idealnie
|
|
Temat:
GRAVITON
ostrzegam przed new connect szcególnie przed WDM i spółkami które wprowadza na rynek za nic maja inwestorów wazna kasa przykłady spółek BPC, KOMFORTKLIMA IBIZAICE,
Inwestorzy nie dajmy sie nabierac WDM niech sobie robia emisje i wprowadzaja jak zobaczą ze dosc tych machlojek
|
|
Temat:
GRAVITON
ostrzegam przed new connect szcególnie przed WDM i spółkami które wprowadza na rynek za nic maja inwestorów wazna kasa przykłady spółek BPC, KOMFORTKLIMA IBIZAICE,
|
|
kolejna spółka która za nic ma inwestorów chce tylko kase sprzedaje na siłe ostrzegam ludzi przed inwestowaniem na new connect szczególnie gdy akcje wprowadza WDM omijajcie takie spółki ja raz zainwestowałem w BPC i dziekuje strata 30%
|
|