forum.gamedev.pl/index.php/top...tu sie wypowiadaja ludzie ktorzy maja pojecie o robieniu gier.
Normalnie skreslilbym NG jako jedną wielką sciemę, ale:
okolo 8 mln kapitalizacji - tanioooo
nie maja co pokazac, ale robia wokol siebie spore zamieszanie, jakies teasery, infa w portalach growych itd. Marketingowo moze uda im sie sprzedac tego kota w worku i na poczatku sprzedazy, kiedy ludzie nie beda wiedzieli co sie dzieje, a oczekiwania beda spore, moze sie sprzeda tego troche.
Dla firmy ktora jest warta tylko 8 baniek, nawet srednia sprzedaz bedzie sukcesem i te 8 groszy za akcje byc moze nie bedzie wyrzuceniem kasy w bloto.
Teoretycznie, jest jakas niewielka szansa.
zagrozenia:
1. gre trzeba skonczyc, moze bedzie to crap, ale musi sie dac jakos grac, miec poczatek, koniec, okladke i filmiki reklamowe.
2. wersje konsolowe - robic gry xboxa i ps3 to wyzsza liga, pojecia nie mam jak zamierzaja tego dokonac, tam totalny syf nie przejdzie, a sony i microsoft nie podpisują umow z kazdym (wlasciwie trzeba cos znaczyc zeby z nimi gadac). Cd Project pomoze ? nie wiem.
Na grach mozna zarobic, ale pod warunkiem ze ma sie glowe na karku, a nie zyje fantazjami.
Ja osobiscie nie wszedlem i nie wejde, chyba ze dostane info, ze projekt zacząl rokowac. Poki co nic takiego nie widze. Filmik z youtuba w linku - efekt wrzucenia paru rzeczy do silnika unreal, o niczym nie swiadczy - jakas postac biega i strzela. Takie cos doswiadczony modder na UDK w 2 tygodnie zrobi.
Powyzsze nie dotyczy spekulujacych, powodzenia, jeszcze pare miechow zamieszania i sciemniania pewnie bedzie. Chyba ze NG padnie...