PARTNER SERWISU
uqyuowgh
9 10 11 12 13
yesman
0
Wpisów: 12
Wysłane: 19 sierpnia 2010 08:46:54 przy kursie: 0,10 zł
na kupnie wisi 723109 po 12gr - kto chciałby tyle teraz kupować? czy to zapowiedź kolejnych wzrostów (jak dla mnie lekkie "wyciąganie" kursu)

Werner
0
Wpisów: 11
Wysłane: 19 sierpnia 2010 09:33:27 przy kursie: 0,09 zł
Wyciąganie było kiedy doszło do 12gr. Teraz jest już gra pod spadki. Ci co zarobili na 100% wzroście myślę że z pewnością chcą odzyskać akcje za 5/6gr i czekać na premierę Afterfalla. Dziś jest recenzja jego demo zdaje się że w Play. Te akcje są IMHO bardzo cenne w perspektywie długoterminowej, jeśli tylko Nico nie puści kolejnej transzy akcji licząc na dokapitalizowanie.

absolum44
0
Wpisów: 18
Wysłane: 23 sierpnia 2010 11:23:09 przy kursie: 0,10 zł
Jeśli jest tak kolorowo to dlaczego obserwujemy częściej w tym roku wyjścia akcjonariuszy
(oraz funduszu w lutym tego roku)z tej spółki niż zwiększenie zaangażowania ?
Przecież jesteśmy "tuż" przed premierą after fall'a na który ludzie czekają od dobrych kilku lat

ktoś wyjaśni ?

Edytowany: 23 sierpnia 2010 11:26

Werner
0
Wysłane: 23 sierpnia 2010 14:02:04 przy kursie: 0,10 zł
Jeśli jest tak kolorowo to dlaczego obserwujemy częściej w tym roku wyjścia akcjonariuszy
(oraz funduszu w lutym tego roku)z tej spółki niż zwiększenie zaangażowania ?
Przecież jesteśmy "tuż" przed premierą after fall'a na który ludzie czekają od dobrych kilku lat

ktoś wyjaśni ?

Pozwól że zacytuję:
Cytat:

Widzę, że nie do końca mnie zrozumiałeś. GOA oczywiście nie jest problemem, ale papier oddany przez nich na dołku. Gdyby nie oni to Nico byłby pewnie kilka gr wyżej.

Cytat:
dyskontowany jest tylko i wyłącznie światowy sukces Afterlife'a.

Nie chcesz - nikt nie zmusza do wejścia. To ryzykowna inwestycja. Wóz albo przewóz. Zyski ze sprzedaży dla NSG, albo plajta. Myślę, że będą robić co mogą by jednak uniknąć drugiego wyjścia.
Rozumiem, że Twój głos ma skłonić innych do czarnowidztwa? Ja też chętnie kupiłbym za 5gr, a nawet 6, ale myślę, że w najbliższym czasie nie ma co liczyć na spadki poniżej 7 czy 8miu. Kurs się podniósł, bo akcjonariusze dostali konkretne info o umowie z Niemcami ws. XBoxa.

Oczywiście to tylko moje prywatne zdanie, a za eksperta się nie uważam. Każdy musi sam rozważyć co mu się kalkuluje, a co nie.
Edytowany: 23 sierpnia 2010 14:03

absolum44
0
Wpisów: 18
Wysłane: 23 sierpnia 2010 14:09:43 przy kursie: 0,10 zł
Nikogo do niczego nie skłaniam,
Po prostu zwracam uwagę na reakcje insiderów i staram się ją zrozumieć. Ale dzięki za odpowiedź
Edytowany: 23 sierpnia 2010 14:27

Werner
0
Wysłane: 23 sierpnia 2010 14:31:58 przy kursie: 0,10 zł
Wydaje mi się że GoA się wycofało żeby wyjść z drobiazgowego zaangażowania w różnych spółkach i wykazać przychody/zmniejszenie zadłużenia w raporcie kwartalnym.
Zauważ, ze GoA jednak całości pieniędzy nie wyprowadziło - część została władowana w samego Afterfalla, co może świadczyć o tym, że mają przekonanie, że zarobią na tym. Skoro tak sądzą, to muszą znać postęp prac, inaczej byliby naiwniakami.

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 23 sierpnia 2010 14:53:38 przy kursie: 0,10 zł
Tak naprawde, to niewiadomo komu sprzedali te akcje,
oraz (ja niewiem po ile obejmowali).

Rownie dobrze mogli sprzedac jakiemus powiazanemu z akcjonariuszami firma - bilans poprawia a aktywa beda dalej w tych samych rekach.

Inna kwestia jest cena, byc moze kurs 5 gr, byl dlanich optymlany ze wzgledu podatkowych.

Ci akjonariusze ktorzy wychodzi (tzn pernamentnie sprzedawali papiery innym akcjonariusza, a nie transferowali je) w okolicach 4-5 gr, napewno sobie mocno pluja w brode.

PS. NSG to gra o wszystko albo nic. Jezeli gra wypali, kurs smialo moze wyciagnac ponad 20-30 gr, jesli niewypali to wartosc 0 tez jest mozliwa.

Werner
0
Wysłane: 23 sierpnia 2010 15:09:38 przy kursie: 0,10 zł
GoA akcje puścił w eter. Wszedł za to w produkcję Afterfalla. To było clue mojego postu. Wynika z tego, że GoA nie pokłada tyle nadziei w samej spółce, co w jej produkcji.

zjk
zjk
0
Wysłane: 23 sierpnia 2010 18:41:51 przy kursie: 0,10 zł
Werner napisał(a):
GoA akcje puścił w eter. Wszedł za to w produkcję Afterfalla. To było clue mojego postu. Wynika z tego, że GoA nie pokłada tyle nadziei w samej spółce, co w jej produkcji.

Jezeli maja mozliwosc wsparcia finansowego samego projektu za jasnie okreslony udzial w zysku to niemozna sie im dziwic ze wysypali akcjie. Pamietajcie ze zysk ze spolki nie jest az tak pewny jak pewien zysk z projektu.

Wiele duzych firm w USA czesto kupuje akcje ktore sa np. uprzywilejowane i otrzymuja stala dywidende niezalezne od stopy zysku firmy,

Werner
0
Wysłane: 23 sierpnia 2010 18:56:16 przy kursie: 0,10 zł
Możliwe, że GoA się wysypało po refleksji po zmianie statutu NCG w grudniu, gdzie usunięto zdanie o uprzywilejowaniu akcjonariuszy GoAdvisers. Jest spore prawdopodobieństwo, że wyszli z NCG nie bacząc na koszty by wejść gotówką od razu tylko w Afterfalla. Zrobili to natomiast w wyjątkowo stratnym krótkoterminowo dla nich momencie.

Werner
0
Wysłane: 24 sierpnia 2010 11:43:56 przy kursie: 0,09 zł
Tu trochę archiwaliów z cyferkami z pb.pl:
Cytat:

2010-08-20 10:03
Spółka SAF zmniejszyła zaangażowanie w akcjonariacie Nicolas Games.

Po transakcjach z 16 sierpnia udział SAF w akcjonariacie producenta gier komputerowych zmniejszył się z 5,19 do 4,97 proc.SAF pojawił się w Nicolas Games w czerwcu, po zarejestrowaniu emisji akcji serii F.

To kolejna w ostatnich miesiącach informacja o pozbyciu się akcji spółki przez znaczącego akcjonariusza.

13 sierpnia GoAdvisers poinformował o zmniejszeniu zaangażowania z 5,1 do 1,04 proc. Wcześniej, jeszcze w lipcu, zaangażowanie spadło z 10,01 do 8,13 proc.

23 lipca Wiesław Jaworski sprzedał cały posiadany pakiet 5,66 proc. akcji spółki.

zjk
zjk
0
Wysłane: 24 sierpnia 2010 13:33:58 przy kursie: 0,09 zł
Werner napisał(a):
Tu trochę archiwaliów z cyferkami z pb.pl:
Cytat:

2010-08-20 10:03
Spółka SAF zmniejszyła zaangażowanie w akcjonariacie Nicolas Games.

Po transakcjach z 16 sierpnia udział SAF w akcjonariacie producenta gier komputerowych zmniejszył się z 5,19 do 4,97 proc.SAF pojawił się w Nicolas Games w czerwcu, po zarejestrowaniu emisji akcji serii F.

To kolejna w ostatnich miesiącach informacja o pozbyciu się akcji spółki przez znaczącego akcjonariusza.

13 sierpnia GoAdvisers poinformował o zmniejszeniu zaangażowania z 5,1 do 1,04 proc. Wcześniej, jeszcze w lipcu, zaangażowanie spadło z 10,01 do 8,13 proc.

23 lipca Wiesław Jaworski sprzedał cały posiadany pakiet 5,66 proc. akcji spółki.

Czy czasem SAF nie osiagnal okolo 100% zysku na tych akcjach ?

Werner
0
Wysłane: 24 sierpnia 2010 14:52:14 przy kursie: 0,09 zł
Możliwe, ale zostaje nam się tylko zastanawiać czy był to powód wyjścia. IMHO dobry :)

Werner
0
Wysłane: 25 sierpnia 2010 01:05:04 przy kursie: 0,09 zł
Cytat:
GOADVISER 2010-08-19 Jakie są formy zabezpieczeń udzielanych pożyczek Spółce Nicolas Games. Czy decyzja o finansowaniu projektu Afterfall InSanity oznacza, że GoAdvisers wierzy w sukces handlowy tej gry i spodziewa się wymiernych korzyści finansowych?

Spółka zabezpiecza spłaty pożyczek w sposób, który gwarantuje jej największe bezpieczeństwo oraz płynność przyszłych przepływów. Decyzja o współfinansowaniu projektu Afterfall z całą pewnością związana jest z jakością powstającego produktu oraz jego potencjałem rynkowym. Zadaniem funduszu GoAdvisers jest generowanie zysku na tego typu projektach, więc jest to główny czynnik wpływający na nasze decyzje inwestycyjne.

Kroolik
0
Wpisów: 40
Wysłane: 25 sierpnia 2010 13:09:25 przy kursie: 0,09 zł
Werner napisał(a):
Możliwe, ale zostaje nam się tylko zastanawiać czy był to powód wyjścia. IMHO dobry :)

Seria F, to była konwersja należności wobec spółki na akcje. Trudno od tego rodzaju akcjonariuszy oczekiwać stabilności. Pan Jaworski zrobił taki sobie biznes, a SAF znakomity. Biorąc jednak pod uwagę że przed konwersją obaj byli szczęśliwymi wierzycielami spółki grającej o wszystko, to osiągnęli swoje podstawowe cele - odzyskanie gotówki. Na dalsze perspektywy NGS, nie przekłada się to w żaden sposób.

GoA zapewne zabezpiecza się na przychodach ze sprzedaży AI, czyli zakładając że AI zostanie dokończone i odniesie sukces, to GoA zostanie zaspokojony z odsetkami przed całą resztą udziałowców do sukcesu. Z ich perspektywy oznacza to zamianę udziału we wzroście, na (prawie) pewne odsetki - zapewne solidne. Kwestia wyboru co wolą, ale powody mogą być liczne i też mało mówiące. Z perspektywy drobnych akcjonariuszy najważniejsze jest to, że GoA wierzy w sukces AI, bo NGS raczej nie ma innych wartościowych aktywów oprócz tej gry, które by mogły zabezpieczać pożyczki.

Bard
0
Wpisów: 7
Wysłane: 27 sierpnia 2010 23:32:46 przy kursie: 0,09 zł
Dlaczego wszyscy udziałowcy tj. GoAdvisers czy Wiesław Jaworski "wychodzą" z nicolas games? Jak widać od czasu, gdy pozbyli sie akcji kurs zwyżkuję. Mimo wszystko nie wydaje sie wam to dziwne? Wycofuja sie z akcji jednak nadal finalizuja projekt? Czyli wieżą w afterfall jednak maja wątpliwości co do samego ngs?
Edytowany: 27 sierpnia 2010 23:33

Werner
0
Wysłane: 28 sierpnia 2010 23:28:24 przy kursie: 0,09 zł
Żródło: www.bankier.pl/forum/temat_re-...

Cytat:
coraz więcej wątków o NG zakładają osoby które tych akcji nie mają; wnioski nasuwają się same , tzn.ze przebierają nóżkami żeby kupić, no bo inaczej po co by zakładali wątki o spółce, którą by nie byli zainteresowani? Słusznie Wysoka średnia! im więcej naganiaczy na spadki,tym lepiej dla kursu :-)
Jeśli nie chcę kupować np. akcji PKOBP bo uważam, że następne dwa lata będą ciężkie dla tego banku i że jest za drogi, to nie zakładam wątków o pkobp i nie ślęczę przed kompem,żeby wypisywać jak to z pko jest żle ; ciąg logiczny pewnych intencji autorów jest dla mnie jasny i czytelny
pozdrawiam akcjonariuszy

A tutaj, post powyżej, mamy kalkę z parkiet.pl:
blog.parkiet.com/forum/viewtop...

Jeśli to nie jest naganianie na spadki to czym to jest? Dociekliwe pytanie a la kopiuj-wklej?

newconnect.pb.pl/2194142,66900...
Uważam, że raz obranego kursu spółka nie porzuci, a na 10 groszach ktoś siedzi i spycha kurs w dół by zgarnąć po 8gr. Oczywiście to moje prywatne zdanie i mogę się mylić :)
Ja też siedzę jeszcze czając się na 8 gr.

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 30 sierpnia 2010 00:02:28 przy kursie: 0,09 zł
Bard napisał(a):
Dlaczego wszyscy udziałowcy tj. GoAdvisers czy Wiesław Jaworski "wychodzą" z nicolas games? Jak widać od czasu, gdy pozbyli sie akcji kurs zwyżkuję. Mimo wszystko nie wydaje sie wam to dziwne? Wycofuja sie z akcji jednak nadal finalizuja projekt? Czyli wieżą w afterfall jednak maja wątpliwości co do samego ngs?

Mają chyba takie samo prawo do spekulcji jak my?!Co na małej spółce jak Nico jest o tyle utrudnione,że duży wcale nie może więcej.
Jak chce na raz kupić,podciągnie kurs,jak na raz chce wywalić,popyt,a co za tym idzie kurs zdusi...wave
Ja mam akcje i póki co nie gonię króliczka.wave
"Fortuna favet fortibus"

Werner
0
Wysłane: 30 sierpnia 2010 18:27:21 przy kursie: 0,09 zł
Tym większym optymizmem napawa fakt, że ktoś pilnuje kursu na 8-9gr dając blisko mln akcji na 9gr by wyhamować impet. Podziękować.

fut3030
0
Wpisów: 6
Wysłane: 31 sierpnia 2010 13:12:26 przy kursie: 0,09 zł
forum.gamedev.pl/index.php/top...
tu sie wypowiadaja ludzie ktorzy maja pojecie o robieniu gier.

Normalnie skreslilbym NG jako jedną wielką sciemę, ale:

okolo 8 mln kapitalizacji - tanioooo
nie maja co pokazac, ale robia wokol siebie spore zamieszanie, jakies teasery, infa w portalach growych itd. Marketingowo moze uda im sie sprzedac tego kota w worku i na poczatku sprzedazy, kiedy ludzie nie beda wiedzieli co sie dzieje, a oczekiwania beda spore, moze sie sprzeda tego troche.

Dla firmy ktora jest warta tylko 8 baniek, nawet srednia sprzedaz bedzie sukcesem i te 8 groszy za akcje byc moze nie bedzie wyrzuceniem kasy w bloto.
Teoretycznie, jest jakas niewielka szansa.

zagrozenia:
1. gre trzeba skonczyc, moze bedzie to crap, ale musi sie dac jakos grac, miec poczatek, koniec, okladke i filmiki reklamowe.
2. wersje konsolowe - robic gry xboxa i ps3 to wyzsza liga, pojecia nie mam jak zamierzaja tego dokonac, tam totalny syf nie przejdzie, a sony i microsoft nie podpisują umow z kazdym (wlasciwie trzeba cos znaczyc zeby z nimi gadac). Cd Project pomoze ? nie wiem.

Na grach mozna zarobic, ale pod warunkiem ze ma sie glowe na karku, a nie zyje fantazjami.
Ja osobiscie nie wszedlem i nie wejde, chyba ze dostane info, ze projekt zacząl rokowac. Poki co nic takiego nie widze. Filmik z youtuba w linku - efekt wrzucenia paru rzeczy do silnika unreal, o niczym nie swiadczy - jakas postac biega i strzela. Takie cos doswiadczony modder na UDK w 2 tygodnie zrobi.
Powyzsze nie dotyczy spekulujacych, powodzenia, jeszcze pare miechow zamieszania i sciemniania pewnie bedzie. Chyba ze NG padnie...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

9 10 11 12 13

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,641 sek.

zcmdkdrw
kyvrcnfl
iejeexhi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fnxmmswg
kuhwkjeg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat