0 Dołączył: 2020-02-10 Wpisów: 1
Wysłane:
24 lutego 2020 21:25:10
Witam, Jestem początkującym jeśli chodzi o sztukę inwestowania i jestem zainteresowany tylko akcjami (narazie). Aktualnie mam konto w Degiro które cieszy się złą sławą ale jak narazie nie przeszkadzało mi to jako że raczej byłem obserwatorem niż inwestorem.
Planuję za niedługo rozpocząć z kapitałem na poziomie około 4000 zł i chciałbym mieć dostęp do akcji które pojawiają się w ramach portfela Cztery Fazy Rynku. Szukam konta które najlepiej wpasowywało się w moje potrzeby.
Z racji braku wystarczającego doświadczenia do samodzielnej analizy dostępnych opcji, zwracam się z prośbą o pomoc do każdego kto miałby chwilę żeby podzielić się swoim zdaniem/rekomendacją.
|
13 Dołączył: 2010-11-09 Wpisów: 1 033
Wysłane:
24 lutego 2020 22:16:25
Z takim kapitałem polecam konta emerytalne typu IKE i IKZE., bo mają zwolnienia z podatku Belki. Ja osobiście mam konto w Domu Maklerskim BOŚ. Kiedyś było najlepsze, obecnie mogą być lepsze, nie szukałem innego. Ogólnie jedyna wada tego konta to obsługa wykresów i notowań w różnych przeglądarkach. Wykresy odpalają się tylko w starym internet explorerze. Konto w BOŚ ma jednak fajne opcje. Super jest skaner fundamentalny akcji no i to że masz dostęp do IKE i IKZE.
|
1 Dołączył: 2019-08-24 Wpisów: 8
Wysłane:
14 marca 2020 23:33:25
Główne i zasadnicze pytanie. Czy chcesz inwestować tylko w akcje w Polsce czy też zagraniczne ? A może chcesz też inwestować na forex ?
|