Pierwszy mój wykres na Marketeo udał się całkiem nieźle,ruch powrotny na 1,38 był co do grosza.Spróbuję następnego,zobaczymy jak przyszłość zweryfikuje...
Wykres nieprzypadkowo jest liniowy,bo wg mnie głównie taki tu sprawdza się najbardziej...
Kurs ostatnio porusza się w wąskim kanale wzrostowym,trend wzrostowy cały czas potwierdzają obroty,maleją na spadkach,ostro rosną na wzrostach.Jeśli ma się sprawdzić wspomniana wcześniej przeze mnie formacja filiżanki z uszkiem(w końcu jest to jedna z fajniejszych formacji prowzrostowych),to ta dzisiejsza korekta jest pożądana.Dolne ograniczenie kanału(mówię o " close") w tym momencie przebiega na ok.1,60-1,62,dokladnie trochę trudno okreslić,bo ta linia ciągle się podnosi.W każdym razie ważne,by na zamknięciu kurs nie był poniżej tego ograniczenia.
W ciągu dnia oczywiście może się zdarzyć i niżej,tragedii nie będzie,oby tylko "animator" nie dopuścił na sam koniec notowań niższego zamknięcia.
Jesli faktycznie tworzy się filiżanka,to strefą do akumulacji przed potencjalnym wybiciem jest obszar 1,60(dolne ograniczenie bialej świecy)-1,80(lokalny szczyt).
Zasięg wybicia z filiżanki-to co najmniej 60gr. na akcji,a jesli zmierzymy to logarytmicznie,to wyjdzie przynajmniej 50% wzrostu,co w znaczący sposob przyblizyłoby nas do wymienianych przeze mnie wcześniej 3zł za akcję.
Przy zachowawczo ostrożnym wariancie spółka jest w stanie zarobić ok.15gr na akcję,więc przy P/E 20 dla szybko rozwijających się spółek nie powinno byc zbyt wygórowanym...
Zakładam,że samo Marketeo nic nie zarobi w II półroczu,choć wiele wskazuje,że raczej sie tu mylę,bo wedle ost.informacji ze spółki,byc może możemy liczyć na jakąś miłą niespodziankę,polecam dokładnie przejrzeć komentarz do raportu kwart.oraz komentarze spółki po ost.pozytywnych newsach...

kliknij, aby powiększyć