PARTNER SERWISU
khmtcxyu
27 28 29 30 31
cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 11 stycznia 2012 16:26:47 przy kursie: 3,29 zł
Przez jedną z podanych przez Ciebie nazw organizacji tym forum zacznie interesować się CIA i wykreślą i3D z tej prestiżwej listy... Anxious wave
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 11 stycznia 2012 16:27

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 12 stycznia 2012 15:04:38 przy kursie: 3,28 zł
Cytat:
Czy kreda i tablica odejdą do lamusa?
Według naukowców z University of the Arts w Londynie, przyszłością szkolnictwa są lekcje 3D. Z najnowszych badań wynika, że wykłady z zastosowaniem tej technologii są znacznie skuteczniejsze i pozwalają uczniom na bardziej efektywną naukę.

Badanie przeprowadzone przez naukowców z University of the Arts w Londynie dowodzi, że uczniowie biorący udział w lekcjach z wykorzystaniem technologii 3D uzyskują lepsze wyniki w nauce. Dzięki innowacyjnym metodom, są zainteresowani przekazywanym materiałem, bardziej skoncentrowani i lepiej zapamiętują. Co więcej, z badań wynika, że formułują również bardziej spójne odpowiedzi na zadawane pytania

www.rmf24.pl/nauka/news-trojwy...

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 13 stycznia 2012 11:33:56 przy kursie: 3,25 zł
coś popyt uciekł w karnecie zleceń, najlepsze kupno po 3,03???

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

High-Tech
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 11:53:55 przy kursie: 3,25 zł
bankrucik napisał(a):
coś popyt uciekł w karnecie zleceń, najlepsze kupno po 3,03???

A można wiedzieć co merytorycznego wnosi taki post,bo przecież kto jest zainteresowany spółką,to doskonale widzi jaki jest arkusz,nie rozumiem po co o tym dodatkowo pisać...Think
W jeszcze gorszym stylu (niecenzuralnym) jakiś bankrucik wypisuje na forum parkietu-to raczej nieprzypadkowa zbieżność nicków?

A teraz merytorycznie- mamy nowe info w aktualnościach:
Cytat:
Polacy na prestiżowym VRGeo Consortium Meeting.

VRGeo Consortium Meeting jest elitarnym spotkaniem organizowanym przez międzynarodowe konsorcjum przemysłu wydobywczego. Konsorcjum, zrzesza takie firmy jak BP, Chevron, ExxonMobil, Petrobras, Saudi Aramco, Statoil, Barco, HP, czy NVIDIA .

Zaawansowane rozwiązania z zakresu grafiki czasu rzeczywistego (i3D) znajdują coraz szersze zastosowanie w interpretacji badań geologicznych. Pozwalają na zwiększenie skuteczności w poszukiwaniu i eksploracji nowych złóż ropy i gazu.. Tym samym oszczędzają czas i pieniądze

mediamikser.pl/blog/list/index...

bankrucik
141
Wysłane: 13 stycznia 2012 12:30:57 przy kursie: 3,25 zł
jeśli patrzysz codziennie jako zainteresowany spółką to powinieneś zauważyć dzisiejszą zmianę w stosunku do kilku ostatnich tygodni kiedy cały czas istniały zlecenia kupna na poziomie 3,2 - 3,3

a że na to techniczne uwarunkowanie różne od dotychczasowego wskazuję forumowiczom, którzy nie ślęczą codziennie nad kompem przy tabeli ofert tylko tej jednej spółki to myślę, że nie gardzą taką informacją.. może to być przecież sygnał zmian zbliżających się do kursu spółki.

a pozostałe Twoje uwagi są osobiste więc pozostawiam je bez komentarza

cad_man
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 13:10:03 przy kursie: 3,25 zł
bankrucik napisał(a):
może to być przecież sygnał zmian zbliżających się do kursu spółki.

Trzy razy przeczytałem to co napisałeś i nie rozumiem co napisałeś... Jakie zmiany zbliżają się do kursu? Jaki sygnał zmian? Jeśli komuś będzie zależało na szybkiej sprzedaży to ma problem. Jak chyba na większości spółek z NC.
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 13 stycznia 2012 14:04:20 przy kursie: 3,25 zł
Ja normalnie Was wszystkichlove4 .
i tak sam wszystkich jednakowo cenię, bo cenne wasze rady, uwagi i sugestie.
ale jeśli mogę BANKRUCIKU to szczerze pragnę zapytać, dlaczegóż to z całej palety dziurawych arkuszy z NC indeksu, ten i tylko ten zwrócił Twoją uwagę...
przecież takiego posta to mogłeś wrzucić na 100 innych wątkach...?
jakiś sensowny i logiczny powód, czy ot tak?
ps.moderatorze post do usunięcia, ale proszę pozwól mu chwilę tutaj pobyć, tak aby kolega Bankrucik odczytał i mógł jakoś się odnieść - bo ciekaw jestem strasznie.

bankrucik
141
Wysłane: 13 stycznia 2012 14:57:56 przy kursie: 3,25 zł
bankrucik napisał(a):
..... powinieneś zauważyć dzisiejszą zmianę w stosunku do kilku ostatnich tygodni kiedy cały czas istniały zlecenia kupna na poziomie 3,2 - 3,3

mało czytelne?... właśnie karnet zleceń na I3D różnił się od tych 100 albo 200 karnetów innych spółek bo zawsze na poziomie 3,2-3,3 stały zlecenia kupna na 2czy 3 tys akcji... a teraz nagle taka dziura, czy te wcześniejsze codzienne zlecenia służyły obronie kursu czy ktoś skupował w ten sposób a teraz ma przerwę , nie wiem ale ciekawi mnie to.

Edytowany: 13 stycznia 2012 14:59

cad_man
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 15:12:33 przy kursie: 3,25 zł
@Bankrucik
Dochodzę do wniosku, że nie masz czego się doczepić to się wziąłeś za karnet zleceń. Jak na forum SW zaczniemy się zajmować ilością i wielkością złożonych zleceń na poszczególne papiery to nie wiem jak skończy to forum...
Odnośnie i3D, to spółka ta wg mojej subiektywnej oceny ma duże szanse na spory wzrost. I nie piszę tutaj o wzroście przychodów spowodowanym zwiększaniem rynku usług informatyczno-graficznych. Mam na myśli oprogramowanie, które stworzyli czyli Quazara3D. Właśnie to może dać spółce w perspektywie 1-2 lat dużego kopa w górę - w odróżnieniu od innych spółek na GPW i NC, dla których nie ma takiego zwiastuna (oprócz cudu) nagłego skoku przychodów.
Jeśli chcesz koniecznie usłyszeć komentarz odnośnie karnetu zleceń - to po co mam wystawiać zlecenie kupna po 3,2-3,3 jak od dłuższego czasu widać, że są osoby posiadające akcje i3D i zniecierpliwione brakiem marszu na północ, które sprzedają akcje? Może zechcą sprzedać po 3zł? Może po 2,8 albo po 2zł? Dlaczego w tej chwili ktokolwiek ma skupywać akcje z prawej strony, skoro widać że realizowane są zlecenia z lewej strony arkusza?
Reasumując: w chwili obecnej na spółce dominuje podaż - to chciałeś usłyszeć? A chętni skupują akcje coraz taniej...

cad_man
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 17:34:58 przy kursie: 3,25 zł
Bankruciku handel akcjami i3D kwitnie ale na razie poza obrotem zorganizowanym:

Przeniesienie 590 tyś akcji Krzysztofa Majera do JCK Investments Limited

Przeniesienie 590 tyś akcji Jacka Bubały do JCK Investments Limited

Przekroczenie progu 10% przez JCK Investments Limited (1 180 000 szt. akcji i3D S.A)

Więc wyjaśnia się od kogo BZWBK odkupi akcje i3D - konsolidacja akcjonariatu trwa.

GregGoldi
0
Wpisów: 375
Wysłane: 13 stycznia 2012 17:55:42 przy kursie: 3,25 zł
Nie bardzo Cię rozumiem.... Jaki handel poza notowaniami??? No i jeszcze pytanie skąd tak daleko idące wnioski o BZWBK i konsolidacji akcjonariatu.

Przyczepiłeś się do Bankrucika o nieprzemyślane wypowiedzi a ta twoja to co??? Konstruktywny wniosek poparty jakąś wróżbą z ciasteczka?

I jeszcze jedno.. Nie wszyscy mają pełny arkusz więc mogą nie widzieć braku popytu... Natomiast komunikaty widzą wszyscy... Akurat pomimo że mam I3D w portfelu to nie wyświetlam arkusza i spółkę w NOL mam zwiniętą wiec zdecydowanie pożyteczniejsza dla mnie była informacja o pustej lewej stronie niż komunikat który kompletnie nic nie wnosi nowego.....

cad_man
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 18:16:57 przy kursie: 3,25 zł
Złoty Gregu - każdy pilnuje swoich inwestycji w sposób jaki uważa za najlepszy. Nie mam nic do tego, że bankrucik będzie wklejał na to forum pełny arkusz zleceń. W końcu wg kilku osób po to jest forum. Więc myślę, że jak zaczniecie wklejać te arkusze zleceń to kilka osób może zrezygnować z czytania o spółce tutaj. Wytłumacz mi jaki wpływ na rozwój spółki i jej perspektywy ma arkusz zleceń dotyczący jej akcji? Dosadnie pisząc: uważam, że forum na takim portalu jakim jest SW powinno zawierać "historię" komunikatów wraz z linkami opisujących możliwości rozwoju spółki jak i zagrożeń a nie historię zleceńw arkuszu...
Nie wiesz o co chodzi z BZWBK? Wyjaśnię (choć wiem, że wolałbyś arkusz zleceń Eh? ), że w informacji o zwiększeniu udziałów przez BZWBK podano także inormację o dalszym zwiększeniu udziałów o 0,5 mln akcji. Podano również termin: styczeń 2012 r. Więc wyjaśniło się, od kogo bank odkupi te 0,5 mln akcji. Wiadomo także, że ci dwaj udziałowcy założyli wehikuł w celu obniżenia podatków od tej transakcji... A teraz wklejcie sobie arkusz zleceń...

Pozdrawiam akcjonariusza Grega! hello1
Edytowany: 13 stycznia 2012 18:18

GregGoldi
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 18:36:19 przy kursie: 3,25 zł
Zaznacz jednak wyraźnie że to tylko twoje domysły. Równie dobrze może być zupełnie inaczej ..Np:
Panowie akcje mają sporo taniej (przepraszam ale nie bedę zaglądał do DI czy aby mnie po grosiku) więc wynieśli je do "raju" coby je pchać w rynek... I dalej.. Zniknęła podaż ponieważ wcześniej ktoś wiedzący "więcej" zna jakieś negatywne infonp. słabe wyniki za 4 kwartał, jakieś odszkodowanie za niezrealizowane zlecenie lub cokolwiek innego....

Przyznam że zaczynam się trochę niepokoić... Negetywne opinie są natychmiast "zakopywane" natomiast pozytywne regularnie odświeżane ( tak było z moim wpisem o manipulowaniu kursem na kilka procent za pomocą kilku akcji tak było by teraz)

A co co BZWBK tak pamiętam to info.. Swoją drogą trochę dziwne... Z reguły jest tak że najpierw się kupuje a potem to ogłasza.... No i pamiętaj że kilka dni temu poszło trochę akcji na parkiecie po 2.85.

Przepraszam że nie jestem urodzonym optymistą i troszczę się o swoje. (może dziwnie bo regularnie powiększam pozycję ale tak już mam)

High-Tech
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 18:39:27 przy kursie: 3,25 zł
GregGoldi napisał(a):
Nie bardzo Cię rozumiem.... Jaki handel poza notowaniami??? No i jeszcze pytanie skąd tak daleko idące wnioski o BZWBK i konsolidacji akcjonariatu.

Przyczepiłeś się do Bankrucika o nieprzemyślane wypowiedzi a ta twoja to co??? Konstruktywny wniosek poparty jakąś wróżbą z ciasteczka?

Oj Gregor...
Akurat Cad_man wkleił najwięcej informacji o i3D,których nawet spółka oficjalnie nie zamieszczała,w googlowaniu jest naprawdę bardzo dobry...!
To własnie dzięki niemu (m.in.)ten wątek należy do najbardziej merytorycznych na StockWatchu.
Jeśli jesteś tu nowy,to jak przejrzysz cały wątek,to dzięki czyim postom dowiedziałeś się najwiecej o i3D-cad_mana,czy bankrucika...??? Mam nadzieję,że w porę się zreflektujesz kto ma rację,bo gdyby wątek był zaśmiecany przez wklejanie arkusza zleceń ,czy jakimś gadaniem co jest w arkuszu,a czego nie ma,to ja wypadam stąd i idę do konkurencji,bo tu niczego sensownego się nie dowiem.
A arkusz 5 zleceń możesz znaleźć na wielu portalach (parkiet,Interia)z opóźnieniem 15min.,tu jest mały ruch jak na zdecydowanej większości newconnect,więc w 15 minut niewiele się zmienia.
pozdr.
Edytowany: 13 stycznia 2012 18:48

barbus46
0
Wpisów: 165
Wysłane: 13 stycznia 2012 18:40:04 przy kursie: 3,25 zł
Oj kolego, zaczęło się od bardzo ogólnej opinii na temat sytuacji w arkuszu zleceń. Dla ciebie może to i nie jest interesujące. Ja interesuję się spółką, ale tez i wieloma innymi walorami. Przeglądając forum taki wpis (bankrucika) daje mi impuls, żeby się bliżej temu przyjrzeć, bo przecież nie siedzi się bezustannie na jednym arkuszu. Jakoś nie zauważyłem, żeby ktoś wklejał arkusz. To już, tak mi się wygaje, taka twoja mała złośliwość, też absolutnie nic nie wnosząca do dyskusji. A z resztą opinii, co do konieczności trzymania się meritum sprawy, to się zgadzam.
Pozdrawiam

orzech
98
Wysłane: 13 stycznia 2012 18:56:39 przy kursie: 3,25 zł
wyjaśni mi ktoś może o co wy się tutaj właściwie spieracie?Liar
dajcie sobie na wstrzymanie, bo niczemu to nie służy. jeden nic nie znaczący wpis i burza mózgów, kto mądrzejszybinky arkusz i to co w nim to każdy jak chce to sobie widzi, a może odwracając kota ogonem to napisać by można - o zleceń sprzedaży do 4zł to kilka kilo - ale po co?
GregGoldi - kilka dni temu piszesz po 2,85 coś poszło - zerknąłem na świeczki z AT i nic takiego nie widzę - to poszło w ciągu sesji na giełdowym?
ps. szkoda, że tak łatwo dajecie się ponieść emocjom - wszystkim naprawdę więcej obiektywizmu

GregGoldi
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 19:08:15 przy kursie: 3,25 zł

orzech
98
Wysłane: 13 stycznia 2012 19:15:16 przy kursie: 3,25 zł
ok GregGoldi dzięki za wrzucenie linka - pozdrawiam wszystkichsalute

cad_man
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 19:46:25 przy kursie: 3,25 zł
Greg może masz rację: Bubała i Majer przenieśli akcje do wehikułu w raju podatkowym, którego zadaniem będzie upchnięcie akcji bezpośrednio na NC. Skłania się do tego również pusty karnet zleceń kupna podawany przez Bankrucika. Pozostaje jeszcze dopisać, (na podstawie wypowiedzi tych i innych osób z innych for)że BZWBK nie wie co robi bo sprawę i3D prowadzi niekompetenty absolwent liceum ekonomicznego Z Dziury Wielkiej. Ale czy napewno? Bo GoA było AD, a BZWBK wyprowadza w ten sposób pieniądze z Polski, a rajem podatkowym gdzie zarejestrowany jest JCK Investment to hiszpańska Majorka, która w związku z operacją "Interactive&Virtual Cash from Poland" na okres I kwartału 2012 stała się osobnym krajem poza EU z zerowym podatkiem od jakichkolwiek transakcji - ale tylko wirtualnie, bo jak kasa wpłynie na konta JCK to ją znacjonalizują. I prawdopodobnie stąd też udane aukcje obligacji Hiszpani w dniu wczorajszym!

Greg - nie gniewaj się, nie mogłem się powstrzymać z tym "financial fiction". Oczywiście prawda jest gdzieś pośrodku. Jestem przekonany, że BZWBK właśnie teraz od JCK Investment kupi 0,5 mnln akcji. Pytanie oczywiście co ci co sprzedają akcje (Siwczyk, Bubała i Majer) zrobią z pozostałą ilością akcji? To jest dla mnie jedyna niewiadoma i czekam na ujawnienie, czy do podanej wcześniej (niż Ty to zrobiłeś) informacji o sprzedaży 45 tyś akcji po 2,85 zł "przyzna" się BZWBK (jako kupujący i mający po tej operacji dokładnie 1 mln akcji.
salute

GregGoldi
0
Wysłane: 13 stycznia 2012 20:00:35 przy kursie: 3,25 zł
love4 Oj spokojnie spokojnie... Powiem szczerze że szukałem informacji gdzie jest zarejestrowana nowa firma ale nie znalazłem... Jeśli jest tak jak mówisz (Majorka) to gratuluję, Mi się nie udało... Zapewniam Cię że bardzo chciałbym abyś miał rację, liczę że obaj na tym zarobimy.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

27 28 29 30 31

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,343 sek.

osrmvykf
fombnngo
nsqdvrke
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hfwdysoe
dkyhipiz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat