Ładnie gratuluje wyniku : )
Mój wirtualny portfel, który prowadzę na stockwatchu od 01.01.2012 do 31.12.2012 r. bez uwzględniania dywidend i biorąc pod uwagę prowizje 0,39% od transakcji kupna zyskał dokładnie 54%.
Fajnie, ale co z tego? Udał mi się rok, Tobie się udało 9 msc co nie znaczny, że jestem dobrym inwestorem i to nie znaczy, że skoro zrobiłem taki wynik to mam dużą wiedzą np. jak anty_teresa.
Dopiero jak pobijesz i będziesz miał udokumentowanie, że przez 10 lat biłeś rynek rok w rok o 10% to wtedy będzie szacun, a nie wynik z 9 miesięcy...
Więcej skromności, zapewniam Cię, że znalazłaby się spora ilość analityków, którzy są zdecydowanie lepsi tylko nie mają potrzeby o tym mówić i się chwalić. Przeważnie Ci najlepsi siedzą milcząc.
Jak kilka miesięcy temu media trąbiły, że Grecja ma wyjść ze strefy Euro to strasznie często wypowiadał się Rybiński, który założył eurogeddon...
wyniki poniżej:
www.analizy.pl/fundusze/fundus...(Opera-SFIO).html
Teraz już go jakoś w TV dawno nie widziałem. Stracić w 9 msc prawie 50% to też wyczyn.
To działa w dwie strony jak jest dobrze to nie znaczy, że dobrze będzie zawsze, jak jest źle, to też nie znaczy, że zawsze będzie źle.
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett