PARTNER SERWISU
ncnbyhlu
Idaho

Idaho

Ostatnie 10 wpisów
Zacząłem ten wątek, a to zobowiązuje :) chyba...

Od 2009 obserwuję tą spółkę (jakieś minimalne zakupy)

Praktycznie od początku roku spadek. Od 19 lutego w trendzie bocznym (nie licząc spadku z 22 lutego).

Ogólnie sektor energetyczny dośc kiepsko przędzie. Tauron, pomimo dobrych rekomentacji, średnioterminowo w tredzie spadkowym (na odbiciu od 7 marca). Dla KOGENERA nie ma żadnych komentarzy (choć to jeszcze o niczym nie świadczy, a może i dobrze), przy tym obroty dzienne są mizerne.

Mam spółke na "radarze", szczególnie po ostatnich spadkach wygląda potencjalnie interesująco, ale czekam na jakieś sygnały do wybicia. (ale Tauron trzymam :)

Interesujące, szukałem jakiś analiz tej spółki i nic nie można znaleźć, tak jakby DM w ogóle się nie interesowały tym sektorem?

forsal.pl/artykuly/461872,prze...

Info o wynikach Mieszka.

Mam nadzieję, że rozrusza to cały sektor, szczególnie Jutrzenke :D

Culber napisał(a):
swiadek napisał(a):
Culber napisał(a):
Kurs zacznie spadać, potem panika wśród "leszczy" i jeszcze większy spadek kursu który dno może mieć nawet na magicznym 5.13 chociaż, aż takiej głębokości bym się nie spodziewał.

BTW, już dawno leszcze nie mają tu tak wielkiego wpływu na kurs 3some

Przy dużych obrotach, na pewno nie, przy małych wciąż widać paczki po 934/935 i ktoś to konsekwentnie podżera. Nie doszukuję się spisków, ale sami chyba przyznacie, że oderwanie kursu od WIG jest choćby częściowo spowodowane inwestorami, którzy o giełdzie wiedzą niewiele... ciężej przewidzieć zachowanie waloru - tak mniemam.

A z tym 5.13 to faktycznie przesadziłem Whistle

To jasne kto "podżera", i to nie jest żadna tajemnica: KGHM skupuje akcje Tauronu, chce mieć 11% udział

Ciężko znaleźć informacje na temat spółki i jej działalności, mało jest informacji na temat umów, wyników itp.

Kurs spółki spadł z 11,66 (30 marca) i wręcz zachęca do zakupów. Pomijając już dzisiejszy, ponad 7% wzrost, spółkę mam na widoku od dłuższego czasu (dała mi zarobić w zeszłym roku), ale niepokoi mnie ten brak informacji...

Czy obecna sytuacja z BZWBK to:
a) wyprzedaż inwestorów, którzy kupowali akcje "pod dywidendę"
b) ogólny rezultat niepewnej sytuacji w strefie Euro
c) czekanie na efekty rozmów w sprawie sprzedaży banku
d) kombinacja kilku z powyższych lub wszystkich
e) inna
Takie Audotele ...

A na poważnie: wyniki firmy są dobre, dobre są rekomendacje a kurs nie chce się dźwignąć.

Bank przyniósł mi w tym roku zarobek i ciągle mam na niego oko.
Czy informacja o zainteresowaniu zakupem BZWBK przez PEKAO będzie miało dobry wpływ? Jeszcze niedawno prezesi Żubra zarzekali się, że nie są zainteresowani...

no tak, w CNBC TVN powiedzieli, ze to "dobra spółka do inwestowania", i od razu się popsuło :(

czuję pozytywną stronę mocy :)

też czekam na docenienie przez rynek, ale wiadomo: nadzieja... i tak dalej :)

Skarb państwa zamierza odsprzedać kolejne części pakietu w tym roku, nie wiem tylko czy potencjalna odsprzedaż inwestorowi z Emiratów Arabskich wpłynie pozytywnie na rynek.

Ja kupiłem rok temu za 12,42 i sprzedałem wczoraj za 30,41 - ten long się opłacił :)

Wydaje mi się, że odkupienie poniżej 29 zł będzie dobrym rozwiązaniem. Spółka jest wciąż mocno niedoszacowana, chociaż roczne zyski na poziomie 160% mogą się nie powtórzyć. Konia z rzędem temu kto przewidzi jak rynek zareaguje na prywatyzację, no i czeka nas chyba ogólna korekta.

Sektor paliwowy powinien mieć się dobrze w tym roku. Kryzys ma się ku końcowi, za chwile Chiny i Indie wywindują ceny ropy w górę.

Co z tą Jutrzenką, chciałoby się zapytać.

8 grudnia podana została informacja o potencjalnym przejęciu Cadbury przez Kraft'a. Aby nie naruszyć regulacji antymonopolowych firmy będą musiały sprzedać część aktywów.

Jutrzenka, obok miedzy innymi Mieszko i Wedla, została wymieniona jako strona zainteresowana zakupem sprzedawanych przez konkurencję zakładów.

Potencjalnie dobra informacja dla inwestorów, natomiast od tego czasu kurs spadł od 4,39 8/12) do 4,06 dzisiaj, czyli prawie o 8%.

Spółka jest stabilna, miała dobre wyniki za 3Q. Nic nie rozumiem...

Chciałbym sprowokować dyskusję na temat tej spółki.

Nie ukrywam, ze branża jest mi mało znana, ale o ile się orientuję ceny węgla importowanego są niskie a opłaty za elektryczność rosną. Dla firmy oznaczać to może większe zyski. Tylko czy moje zyski pokryją większe rachunki za prąd Whistle

OFE PZU i skarb państwa pozbyły się niedawno trochę akcji, to mogło mieć wpływ na kurs ...

Od początku sierpnia kurs jest dosyć stabilny, gdyby nie małe obroty to spodziewałbym się wybicia

Na razie czekam...

ps. jestem tu początkujący więc z góry przepraszam za ignorancję... binky

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 lipca 2011 09:19:14
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,184 sek.

jzgybesi
zsumoqrh
abfgwaea
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dvmiowow
ebmgdegr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat