PARTNER SERWISU
nborwhjx
monolit

monolit

Ostatnie 10 wpisów
Myślę, że wart więcej niż zarobek na petrolu jest harmonogram Ryśka. Mistrz ceremonii wraz ze swą świtą działa z mistrzowską precyzją. Dopóki obroty nie ostygną, IMO można wskakiwać.

Anaconda napisał(a):
monolit napisał(a):
pluto85 napisał(a):
Prawdopodobnie gra idzie o olbrzymia stawke. Ktos wyraznie sie spoznil z zakupem i dzis chcial nas przekonac, ze jednak spolka nie bedzie rosla. Im wieksze bujanie tym bardziej powinnismy byc pewni ze jest dobrze. Moze jakis fundusz sie zapakuje, a moze to IDM nareszcie skupuje. Cos wielkiego jednak sie dzieje na naszych oczach.

Jaki biznes miałby IDM skupując obecnie akcje? BTW Fundusze nie robią gwałtownych ruchów, jeśli nie muszą.

powodem skupu wlasnych akcji przez IDM bylo niedowartosciowanie akcji jak to przedstawil Leszczynski

Cytat:

Warunki skupu przewidują, że odbędzie się on w okresie do 31 grudnia 2011 r. lub też do wyczerpania przeznaczonych na ten cel środków. Spółka będzie mogła nabyć akcje własne odpowiadające 10% udziału w kapitale zakładowym, po cenie nie mieszczącej się w widełkach 2-5 zł.

źródło

pluto85 napisał(a):
Prawdopodobnie gra idzie o olbrzymia stawke. Ktos wyraznie sie spoznil z zakupem i dzis chcial nas przekonac, ze jednak spolka nie bedzie rosla. Im wieksze bujanie tym bardziej powinnismy byc pewni ze jest dobrze. Moze jakis fundusz sie zapakuje, a moze to IDM nareszcie skupuje. Cos wielkiego jednak sie dzieje na naszych oczach.

Jaki biznes miałby IDM skupując obecnie akcje? BTW Fundusze nie robią gwałtownych ruchów, jeśli nie muszą.

Info sprzed tygodnia:
link

Witam na pokładzie. Również zaobserwowałem naganianie na spadki na forum podłogowym, a to może oznaczać szansę na zmianę trendu. Wczorajszy obrót był znaczący jak na mizerię dla tej spółki.
Zasadziłem, zasadziłem ziarno
po horyzont, który uda się ogarnąć
Dla DT po 0,08 trutką, dla pozostałych karmą
Popyt wzrośnie i całość zagarnie...

owner napisał(a):
monolit napisał(a):
Mimo pobożnych życzeń i zaklinania, papier przebił wsparcie. Zobaczymy co dalej.

jakie?

0,65?

Mimo pobożnych życzeń i zaklinania, papier przebił wsparcie. Na szczęście na niewielkich obrotach. Zobaczymy co dalej.

Daria napisał(a):
trzeba się pogodzić ze stratą.....:((

Głowa do góry, odpiszesz sobie w przyszłym roku od podatku od zysków. thumbright

Wydaje mi się, że w ciągu kilku dni możemy dojść do 1,15 - 1,20, potem lecimy.
Spółka może stracić rentowną część, by spłacić zobowiązania. Nie wróży to niczego dobrego.

Wypowiedź prezesa z dzisiaj:
www.tvncnbc.pl/tvn-cnbc-biznes...

amalgamat napisał(a):
Obserwujac ostatnie zachowanie spółki SĄDZE że jest w interesującej cenie. Ktoś na siłe sprowadził kurs tak nisko by skupić-przejąć za jak najniższą cene "siła złego na jednego" nikt sie małymi inwestorami nie bedzie przejmować chca wystraszyć przejąć akcje i same wartosciowe aktywa spółki. Dziwne ze kolejna spółka która emituje waranty pod akcje mocno spada

Uzasadnij proszę swoją wypowiedź. Za wcześnie z takimi zabiegami.Poza tym nie widzę sensu zbijania kursu na raty, szczególnie przy poziomach bliskich historycznym nizinom. Takie zachowania można zaobserwować tuż przed upublicznieniem raportów, nie kilka miesięcy przed.
Sporo osób twierdzi, że 4Q dla spółek medialnych to żniwa. Ale chyba nie w okresie zapaści na rynku reklamy? Mimo wszytko sprzedałem dziś akcje oraz odkupiłem większą ilość. Liczę na korektę i uciekam ze spółki.

Dzisiaj gruby (KBC?) wywalił około 500k akcji.
Wszystkich akcji = 32 808 955.
Czyli dzisiaj jak do tej pory(dzisiaj) gruby pozbył się ok 1,5 % akcji.
Ile wywalił w piątek?
Wydaje mi się, że zbliża się koniec sypania.
Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę.

Daria napisał(a):
orzech napisał(a):
wygląda to na koniec tej paniki...teraz przydałyby się jakieś mądre słowa Pana Prezesa bo chyba one należą się wytrwałym akcjonariuszom...

Czemu myslicie, ze to koniec?

Może to być koniec, a równie dobrze za kilka godzin mogą znów pojawić się spore zlecenia po prawej. Przez pewien czas były okazje do do DT. W ten sposób odkupiłem sprzedane akcje.
Pozdrawiam

pluto85 napisał(a):
KBC juz wywalil -na poczatku stycznia.

To kto teraz wywala?

Daria napisał(a):
sama sie zastanawiam czy nie sprzedac.....duzo na tym strace....
boje sie, ze pojdzie jeszcze w dol....

Rób jak uważasz. Jeśli nie ma żadnego negatywnego infa o spółce to kurs może zejść do 0,75 - 0,80 gr, więc jakieś 15% - 20%. Jeśli akceptujesz taką stratę, to trzymaj. Jednak z drugiej strony, jeśli teraz sprzedasz, możesz odkupić akcje taniej. Nie sugeruj się moją wypowiedzią, bo GPW to folwark i kurs może równie dobrze sporo odbić w tym tygodniu.

Analizując nastroje z kilku forów oraz przesłanki techniczne - dzisiaj sprzedałem. Trochę smutno, że fund zachował się tak agresywnie i zbił kurs. Akcje trzymałem z nadzieją, że kurs chociaż minimalnie drgnie w górę, szczególnie w związku z dogadaniem się z BRE. Niestety zainteresowanie spółką jest niewielkie. Życzę powodzenia trzymającym. Pozdrawiam.

siekoo napisał(a):
kraul - nie szkoda nerwow?
i tak nikt nie slucha, a tylko ciegie dostaniesz za naganianie...
wave

Ja słucham. Zawsze miło posłuchać osób, które mają argumenty. IMHO w najbliższym czasie możliwy jest spóźniony odpał na biotonie. Kapitał przeleje się z techmexu, polrestu na spółki typu bioton.

Widzę, iż sporo osób nie zna praktycznie STOP LOSSa. Bycie owcą to najgorsza rzecz, jaką może pochwalić się inwestor. Akcje warto będzie odkupić już przy kursie 1,25 PLN.

Vox napisał(a):
Cytat:
Niestety spekuła na Was zarabia.

nie zauważyłeś że ta spekuła to my king

bo kto kupuje *bankruta jak nie spekuła?

Rodziny i znajomi. A tak poważnie to może Was Państwo spekulanci zbyt szybko wyrzucić z siodełka, no chyba że obracacie nieporównywalnie wyższym wolumenem.

Niestety spekuła na Was zarabia.

Zatrzyma się na poziomie 1800 - 1900 punktów na WIG20 w pierwszej połowie października, a następnie będzie co najmniej półroczny trend horyzontalny.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 15 kwietnia 2010 22:27:43
Liczba wpisów: 35
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,289 sek.

ujdgrjvr
zcqnjosy
ovvabyun
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vrkefcwu
mhovfety
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat