Daria napisał(a):jak wypowiadal sie prezes???
Że nie jest super,ale upadłość nikomu na rękę nie będzie,więc pozostaje skończyć restrukturyzację i zrobić emisję która może być niższa od planowanej,chociaż nie wiem jakim cudem niższą,skoro nie powinna być niższa niż nominalna cena?a ostatnia takowa była na poziomie 1.20zł,lecz patrząc historycznie mieli również po 1.00zł,więc jeśli kurs się nie podniesie to może być mniej ciekawie dla spółki pod kątem emisji oczywiście.Ale może chodzić również o przejęcie grupy,pamiętam że już w czasie bessy ktoś strasznie kurs zaniżał przed emisją w okolicach wartości księgowej małymi tym razem obrotami, która miała być w 2008 roku

.Czas najbliższy pokaże o kierunku dążenia spółki do wyjścia z twarzą lub bez... ,ale wolumen dziś był mega-gigantyczny jak na tak niewielką firmę,więc Ktoś wykorzystał sytuację nie jasną by odebrać od słabych resztki poniżej złotówki ,lub nakręcił obroty by pozbyć się sporej ilości.Chociaż podejrzewam że sam DT przynajmniej z 3 miliony obrotów zrobił,sam dziś kupiłem dwa razy sprzedając je ponownie wyżej.Więc na takich 4 ruchach 200kilo przemieliłem gdyż 50tys.akcjami wachlowałem ,a takich jak ja było pewnie znacznie graczy więcej...