Temat:
COGNOR
tragedii nie ma ale różowo też nie jest mam cichą nadzieje, że to ostatni słaby raport i własnie pod ten raport spadaliśmy od jakiegoś czasu a ostatnie wzrosty na dużym wolumenie są pokłosiem lepszej sytuacji spółki w styczniu i lutym
|
|
Temat:
COGNOR
NORDEA była jakoś 1mln papiera i teraz moze zwiększa zaangażowanie zresztą tutaj i tak wielka niewiadoma ale co tam duże ryzyko może i duży zysk
jakby nie było dołek stalówka ma za sobą
|
|
Temat:
COGNOR
a jak to teraz wygląda zmiana o 180st ech ten papier jest niemożliwy
od sierpnia ciągle w dół
|
|
Temat:
COGNOR
a ja ciąglę mam wiarę i kupuje i albo obudzę się z przysłowiową ręką w nocniku albo przeżyje taką pompę, że jeszcze takiej nie miałem okazji... no poza tą na 70% w 2007 roku
papier trzymam od 4 lat
Moim zdaniem do wiosny można czekać - prezes Walarowski w ostatnim wywiadzie ciut podpowiedział że sa jakies plany wobec Cognora (fuzja) a jak będzie pożyjemy zobaczymy
fakt, że od sierpnia lecimy i lecimy a obecnie jesteśmy na poziomie sprzed roku. Z jednej strony szkoda a z drugiej mozna jeszcze w dobrej cenie kupować (tak mi się wydaje, ze w dobrej)
|
|
Temat:
COGNOR
czekamy do wiosny spółka dobrze oceniana, dobre wskaźniki i wróżę jej dobrą przyszłość. Koniecznie musi pojawić się realny popyt na stal a ten myśle ze pojawi się z początkiem roku w 2010 niech dokończą restrukturyzację a już od 2011 będzie b. dobrze
|
|
Temat:
COGNOR
sygnały na COG sa tak czasami sprzeczne że nie ma się co nimi na takich obrotach sugerować
|
|
Temat:
COGNOR
chyba koniec kupowania po tych cenach
jakieś leszcze robią zadymę ...
|
|
Temat:
COGNOR
Lepiej (Szyjewski) mógłby opisać AT bo wygląda ciekawie ...
a AF jest jaka jest - otoczenie zewnętrzne raczej będzie się polepszało niż pogarszało - jak zachowa się COG w tej sytuacji ciężko powiedzieć bo spółka ma dość niejasną politykę informacyjną i są różne wartości pewnych wskaźników (choćby nawet wyliczenia tutaj czy na parkiecie).
Dodatkowo nie wiemy jaki plan ma zarząd wobec COGa a na pewno ma
|
|
Temat:
COGNOR
witam,
czy jest tak źle jak wygląda ?
pozdrawiam
|
|