Temat:
TAURONPE
pop napisał(a):menager napisał(a):trzymanie akcji Tauronu będzie lepsze niż lokata.
szkoda tylko, inwestorzy zagraniczni zgarną grubą kasę na Polskim majątku
ale PO rządzi zastanawia mnie to czasami kto na nich chce głosować ? A np. ja... PO ci nie pasuje?? To nie Korwin-Mikke wprawdzie, ale jesli wolisz glosowac na socjalistow to prosze bardzo tylko nie wiem co robisz tutaj kupujac akcje spolek w takim razie.
|
|
Temat:
PGE
Pytanie: co z dywidendą PGE? Wiecie kiedy będzie wypłacona i w jakiej wysokości od 1 akcji?
|
|
Temat:
PGE
Dobrze by było, żeby twoja analiza się zaczęła sprawdzać, boję się tylko, że zrezygnowani brakiem wyraźnego zysku inwestorzy zaczną uciekać na przykład w PZU, który powinien dać nieżle zarobić na dzień dobry.. Ale miejmy nadzieję, że najwyższy czas na podciągnięcie w okolice 27 z PGE.
|
|
Temat:
PGE
OK, jako że potrzebuję gotówkę, ale jednocześnie chciałbym poczekać na wypłatę dywidendy czy ktoś mógłby rzucić jakąś orientacyjną datą kiedy prawdopodobnie będzie dywidenda wypłacana? Jeszcze jedno pytanie - co jeśli w dniu ustalenia prawa do dywidendy posiadam akcje, ale dzień później je wywalam - czy w dalszym ciągu dostaję dywidendę?
|
|
Temat:
PGE
Troche ostatnio nie jestem na bieżąco... Czy dzisiaj PGE wchodzi do WIG20?? Przewidujecei w związku z tym jakieś mocniejsze ruchy w górę lub w dół?
|
|
Temat:
PGE
...czyli albo będzie padać albo nie będzie... dzięki za advice :)
|
|
Temat:
PGE
...dlatego wciąż jestem twardy i je trzymam, bo też wierzę, że chytry plan jest na wyjechanie z kursem w okolice 27 pln, ale dni lecą, środki zamrożone, zysku nie widać... :)
|
|
Temat:
PGE
witam!
słuchajcie tkwię z tymi akcjami od debiutu i mam już szczerzę dosyć, trzeba było sprzedać w dniu debiutu i spekulować na jakichś średniakach, bo ewidentnie skarb państwa nie chce przekonać drobnych inwestorów, że warto wchodzić w prywatyzację, bo nie dopuszczą do redukcji większej niż te powiedzmy 95%...
anyway, ktoś wie kiedy jest planowane wejście pge do wig 20 (czy to już będzie wig30 może...?) i jak te akcje powinny zareagować? będzie jedna szybka jazda w górę w dniu wejścia czy raczej widzicie potencjalny wzrost w skali dłuższego czasu??
dzięki, pozdrawiam!
|
|
Temat:
PGE
Dzięki za wsparcie z kupnem, oby nie było potrzebne :) Analitycy niby mówią o przedziale 25-26 zł za akcje jutro, osobiście wychodzę wtedy dopiero na zero właściwie, więc też liczę na lepszy scenariusz.. www.parkiet.com/artykul/7,8659...Myślicie że jutro na zamknięciu kurs będzie wyższy czy niższy od otwarcia? (podkreślam OTWARCIA jutro, a nie emisji) Powodzenia!
|
|
Temat:
PGE
|
|
Temat:
PGE
OK przyznaję, że licząc oprocentowanie od całej kwoty jaką trzeba zamrozić przed redukcją to istotnie "utracony zysk" stanowi już ładnych kila procent. Ale to tylko kwestia ryzyka jakie chcesz poenieść. Bo inwestująć te 100k z 10-krotnym lewarem zostajesz po redukcji z 35k. Koszt kredytu to liczmy ok. 5k. Przy wzroście kursu 14% od ceny emisyjnej już wychodzisz na zero, dalej czysty zysk - przy 15% już na pewno masz pokryty utracony zysk z lokaty.
Oczywiście ktoś powie, że te 15% wcale nie takie pewne. Zgadzam się, też liczyłem, że będzie to ciekawiej wyglądało, ale i tak myślę, że popyt przerośnie oczekiwania. A jak będzie zobaczymy w czwartek za tydzień. Bez ryzyka nie ma zysku :)
|
|
Temat:
PGE
wojgas napisał(a):Macie racje, że lewarowcy moga sie przejechac. Ale osoby wchodzace ze swoim kapitalem tez moga stracic. Wlasnie obliczylem ze abym wyszedl na zero (pieniadze nieoprecentowane przez pare dni) kurs musi wzrosnac o 5,05%, a czy tak będzie? Wytłumacz mi proszę na jakiej lokacie masz oprocentowanie 5,05% w skali tych kilku dni? Chętnie wejdę w taką lokatę :)
|
|
Temat:
REGNON
Hmmmm, co w poniedzialek? Myslicie, ze bedzie jeszcze strzal w gore czy sie zabawa spekulacyjna skonczyla?
|
|
Temat:
REGNON
Ktos ma jakies info co z tym wyrokiem sadu dzisiaj? Kiedy puszcza akcje myslicie, ze jest szansa na kolejny skok w gore, o ile wyrok bedzie korzystny?
|
|
Temat:
Onesano
Wchodz teraz. Ja kupilem po 3,33 i czekamy, oby twoje wizje 4 zl sie ziscily ;]
|
|
Temat:
REGNON
OK, jestem swiezy na GPW i dlatego mam chyba wiecej szczescia niz rozumu. Ale jako ze trzymam nadal te akcje - jaki jest deal w koncu? Sa dokapitalizowani 50 milionami czy oglaszaja upadlosc??
|
|
Temat:
REGNON
No wlasnie, przy tym braku informacji ktos ma pomysl co jutro (24go) bedzie sie z Pronoxem dzialo...? :)
|
|