Temat:
GPPI
ostatnio kolega trafił na nicolasgames. Tym razem też kolega ma rację. ja nico kupowałem od 2,13 i jak na razie jest niezły zarobek. tutaj wyniki za IV kw mogą zaskoczyć pozytywnie. zysk za 2008 zatrzymany w spółce i nie wykluczone, że główny akcjonariusz będzie wnioskował o wypłatę zysku za 2008 i 2009 niebawem. GPPI to jedna z nielicznych spółek na NC generująca zyski i nie jest do tego zadłużona. wycena obecna jest przynajmniej zaniska żeby nie powiedzieć śmieszna c/z = 10 c/wk= ok 1. Czeka nas ciekawy okres. już kontrolnie zapakowałem 20k sztuk i czekam na realizację zysków na nico żeby uśredniać rzecz jasna w górę bo taniej nie będzie. pozdrawiam
|
|
Temat:
PEMUG
andypaton napisał(a):DugHoliday napisał(a):Witam serdecznie,
nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tego przetargu a właściwie jak się on zakończył, wiem, że były jakies odwołania, wątpliwości ect.
Czy mógłby mnie ktoś proszę oświecić jak wygląda status na dzisiaj?
z góry dziękuję pozdrawiam T. Niestety odnoszę wrażenie, że cały ten przetarg wymyślił sobie prezes Urbańczyk. Nie wydaje mi się żeby P. Urbańczyk też zorganizował sprawy które były na wokandzie ws przetargu
|
|
Temat:
PEMUG
andypaton napisał(a):W koncu muszę się wypowiedzieć na temat mojej spółki. Skoro Zarząd się wycofuje to musi być coś na rzeczy. No chyba, że potrzebują pieniędzy na świąteczne zakupy niby zarząd sypał, ale do kogo szły pakietówki po 2,30 i 2,15? Ktoś napisał na forum parkietu, że ktoś kupił żeby sypnąć w rynek. To nieracjonalne kupić po 2,30 i sprzedać po 1,8x. Jest jeszcze możliwość, że pakiety kupiły 2 osoby i teraz ze względów podatkowych sobie wymieniły te pakiety między sobą na rynku realizując stratę na niższym poziomie ze względów podatkowych. Jeżeli tak jest to po 24.12.09 lub w styczniu będzie powrót na wyższe poziomy. Co do samego połączenia z AWBUDEM to nie sądzę żeby warunki były tak niekorzystne dla pemuga żeby kurs spadł do poziomu 1,50, ponieważ już na początku roku awbud mówił o połączeniu ze spółką notowaną na GPW i o ciężkich rozmowach związanych z wyceną spółek na GPW na początku roku. Nikt nie chciał oddać akcji po cenach bieżących, a przypominam, że kurs cały czas oscylował w okolicsch 2 pln/szt. (z wyjątkiem krótkiego skoku do 1,50). C/wk na chwilę obecną =ok 2. Ale wycena gruntów (9h Ligota) dużo poniżej wartości godziwej, nie wspominając o rynkowej. Pytanie brzmi czy nie lepiej(z punktu widzenia spółki) było by poczekać na lepsze czasy na gpw i zrobić emisję po rozszerzenie działalności o deweloperkę. Korzystając z okazji chciałbym złożyć wszyskim użytkownikom życzenia wesołych, radosnych i spokojnych świąt w oderwaniu od wykresów i analiz oraz szczęśliwego nowego roku. Pozdrawiam
|
|
Temat:
IMMOEAST
"całkiem możliwe że nici z pomysłu fuzji banki się na to nie zgodziły przecież to on ma głównie kłopoty (immofinanz) , a więc scenariusz nie brany dotąd pod uwage upadek immofin wtedy immoest przejmuje swoje akcje które są zastawem pod wierzytelności immofin wobec immmoest ,pozostałe aktywa immofi idą na sprzedaż celem zaspokojenia roszczeń . Co wtedy immofin może zrobić ze swoim pakietem może on być zastawem dla banków w celu dalszego finansowania , może być też umożony wtedy drastycznie wzrosła by wartość księgowa na akcje ,o sprzedaży akcji to raczej nie ma co mówić chyba że dla innego inwestora a na to banki raczej nie pujdą bo ktoś nowy zarobił by krocie no zależy po ile by przejoł ten pakiet, chyba że są inne przesłanki takiej zwały na immofin wczoraj ale tak czy siak myśle że immofin wyjdzie z zawieruchy wzmocniony "
to teraz nie ma innego wyjścia jak podbić kurs immoeast, oddać w rozliczeniu długu. otrzymane akcje immoeast powinno umożyć co dodatkowo podbija cenę bo rośnie wk/akcję. kolejny krok immoeast to niewielka emisja z pp (będzie w wyniku wsześniejszych operacji trend wzrostowy chyba że w czasie się nie wyrobią) obecni akcjonariusze wchłoną tą niewielką emisje. w wyniku tego nastąpi dopływ kapitału i oderwanie się od trupa immofinanz. co o tym myślicie?
|
|
Temat:
IMMOEAST
asiemie napisał(a):Panowie, co się dzieje z immofinanz? Fixing wygladał tak: Zeit Preis in EUR Umsatz in Stück 17:36:33 0,34 5.569.067 17:29:20 0,37 36.718
czyli 5 mln akcji i zwałka kursu o kolejne 10% do -33%
Jaki to może mieć wpływ na IEA? Co było przyczyną spadku? a jak wyglądał arkusz zleceń na samym zamknięciu? jeszcze jedna sprawa. pewnie sledzisz przebieg sesji immoeast na gpw. zauważyłeś może jak kurs był spychany przez grubasów? ustawiali zlecenie sprzedaży (przez dwa dni to było 40000 szt) jako najlepszą ofertę sprzedaży, A jak ktoś od nich kupił trochę to uzupełniali do 40000. jeżeli popyt ruszał to kasowali zlecenie żeby broń boże nie sprzedać. to zagrywaka na zwalenie kursu i dokupieniu papierów za bezcen. oczywiście to jest moje zdanie, ale najprawdopodobniej tak było. czekali aż drobni oddadzą paper ze stratą. to zlecenie na immofinanz też pewnie zbiło kurs a po chwili zwinęli zlecenie a leszcze dostosowały się do kursu. w poniedziałek odbije z nawiązką
|
|
Temat:
IMMOEAST
TheBlackHorse napisał(a):Wskoczyłem jeszcze dzisiaj. Kupiłem po 2,50 naiwnie przekonany, że jutro znowu wypłynę na ocean. Zobaczymy czy słusznie. Zastanawiające jak człowiek dziwnie myśli, gdy było po 2,20 już widziałem korektę a tu proszę. Ja też wskoczyłem przed samym fixingiem po 2,50. Patrząc na rynkową wycenę spółki na tle branży i obecną sytuację na szerokim rynku proponuję trzymać bez żadnych ruchów przynajmniej do końca stycznia. (wg mnie cena docelowa na koniec stycznia 6,50, a na koniec roku ok 16 pln). pozdrawiam i trzymam kciuki za naszą spółeczkę.
|
|