PARTNER SERWISU
druhngmm
Daria

Daria

Ostatnie 10 wpisów
uuu co tak nisko dzisiaj?????

Wasko ma kontrakt ze Strażą Graniczną
DWOL 28-10-2010, ostatnia aktualizacja 28-10-2010 10:04

Giełdowa spółka wygrała przetarg na wyposażenie SchengenBusów, których używa Straż Graniczna. Wartość umowy wynosi 1,7 mln zł brutto

Komenda Główna Straży Granicznej rozstrzygnęła przetarg na "Rozbudowa i utrzymanie platformy teleinformatycznej - wyposażenie SchengenBusów". Najlepszą ofertę w konkursie złożyło konsorcjum Wasko (lider) i firm: UniCom oraz Zakład Systemów Komputerowych ZSK.

Konsorcjum był jedynym, które startowało w przetargu. W ramach zamówienia wykonawca dostarczy do centralnego magazynu Straży Granicznej: 64 przenośne komputery dostępowe do systemu, 32 przenośne komputery graficzne do obróbki dokumentów a także drobny sprzęt IT jak czytniki czy przełączniki sieciowe. Wartość zlecenia wynosi 1,7 mln zł brutto. Jest współfinansowane ze środków unijnych z Funduszu Granic Zewnętrznych.
parkiet.com

czyli idziemy na 2?

ja też mam taką nadzieje .....

możemy się spodziewać dalszych zniżek ???????????

kiedy można sprzedać akcje aby uzyskać dywidendę ?

niedobrze...
miało być inaczej..........
:((

jakaś analiza wyników???

Abraxas masz może wykres tpsa z oporami?
Myślałam, że te spadki są spowodowane dzisiejszym dniem ......
Miałam nadzieję, że jutro wróci do 16

czy do dywidendy jest możliwe, że cena jeszcze bardziej spadnie?

jak mysliscie po dzisiejszych wynikach przy wyplacie dywidendy kurs sie utrzyma czy raczje w dol albo w gore ?

uff im mniej tym lepiej :)))

ciekawe ile jutro pojdzie w dol

Bla napisał(a):
style napisał(a):
Witam!

Czy mogłby ktoś potwierdzić moje obliczenia tzn.
Czy gdy PP zostaną zamienione na akcjie po 10 gr to zakładając że mam na rachunku obecnie 100 akcji borka po 2,78 a wiec i 100 PP a wiec bede miał 500 akcji po 0,10 gr ?

Skutkować to bedzie tym że

100 akcji po 2,78 zostanie uśrednionych 500 akcjami po 0,10 gr?
a więc bede miał wówczas 600 akcji po sredniej cenie 0,54 gr ?

Będziesz miał 500 akcji które kupisz korzystając z prawa poboru za 0,10 zł i będą one notowane jako BORYSZEW PDA przez jakiś czas i ich cena będzie minimalnie mniejsza niż właściwych akcji. Z czasem zostaną one scalone.

Oprócz tego będziesz miał 100 akcji Borka dotychczasowych wartych na dzień dzisiejszy 1,64zł

Tez mi wydawalo niemozliwe akcje zostana zakupione za okolo 0,54 a beda warte 1,64

przeliczal juz z Was ktos co bardziej sie oplaca lepiej spzredac PP lub wykupic i sprzedac?

jak myslicie na jakim poziom kurs osiagnie?

Spółka Fonu kupuje udziały w Atlantis Energy

DI, ESPI Puls Biznesu, pb.pl,11.03.2010 19:18
Czytaj komentarze (1)

Spółka zależna FON Ecology w której emitent posiada 25 proc. akcji , zawarła umowę zakupu łącznie 19,56 proc. akcji (2 055 000 sztuk) spółki Atlantis Energy po cenie za akcję 0,80 zł za kwotę 1 644 000 złotych.

Udziały sprzedała spółka Craspiana LTD z Cypru.

"Inwestycja kapitałowa spółki FON Ecology S.A. w podmiot z szeroko pojętego sektora energii odnawialnej, jest wyrazem realizacji przyjętej polityki rozwoju spółki w zakresie sektora energii odnawialnej. Spółka Atlantis Energy S.A. charakteryzuje się dużym potencjałem rozwojowym oraz prowadzi już działalność w branży energii odnawialnych. Inwestycja ma charakter długoterminowy" - napisała spółka Fon w czwartkowym komunikacie.

rezygnuje z zakupu....
wole spac spokojnie
ide szukac czegos na jutro :)

witam...kolegow :)
warto wejsc w ta spolke ???

tez jestem ciekawa ...
moze utrzyma sie powyzje 16 ...

:(((((((
co bedzie dalej....

witam Was serdecznie...
dlugo mnie nie bylo tutaj....
dawno temu spzredalam i stracilam....
ale co to zrobil komuptron jak to mowia biznes jest biznes....
wspolczuje tej firmie mysle, ze byly nadzieje...
trzymam kciuki i zarabiajcie jak mozecie czasami trzeba stracic aby zyskac .....

lecimy w dol :(

dziisaj podadza te wyniki?

dzisiaj tak muszą chyba że zmienią dzień.....
a wyniki będziemy musieli przeanalizować...
a rynek zareaguje na analizy...
są trzy wyjścia:
-pójdzie w górę
- w dół
- utrzyma się na poziomie
ja opcja padnie hmmm tego dowiemy się chyba w poniedziałek.

albo podadzą po sesji

coś mi się to nie podoba .....

nie ciekawie dzisiaj wygladaja notowania

CZEKAMY NA JUTRO ALBO ZAWAŁ ALBO.....:)

wszytko jest możliwe...
teraz jest 0,63 jeśli to zostanie przebite to będę się martwic....
zobaczymy jakie będą wyniki, ale nie obstawiam super rewelacji w tej branży, jeśli chodzi o ten okres.........

heheehe watpie zeby zrobili to dla mnie :D
do wynikow mozna sie jedynie modlic.... jak dla mnie ..
jak nie kolejna porazka....

witam witam
wy tez tutaj....:)
doborowe towarzystwo.....
ja sie modle, zeby nie stalo sie jak z IG....
nie chce aby kolejny raz spotkal mnie los TITANIKA

masz racje....
zas spadlo.....
:((((

trzymam kciuki mam nadzieje, ze bedzie dobrze...

nie wiadomo kiedy będzie dywidenda?

i znow spadek :(

jednak wzrost thumbright
i jeszcze w planach dywidenda ...:)

slicznie dziekuje :*

w picie????

nie wiedziałam, że straty można odpisać w picie :P

trzeba się pogodzić ze stratą.....:((

monolit napisał(a):
Wypowiedź prezesa z dzisiaj:
www.tvncnbc.pl/tvn-cnbc-biznes...

jak wypowiadal sie prezes???

dzisiaj na plusie zobaczymy jutro....

cos sie ruszylo juz jest 0,99
mam nadzieje, ze jednak nie dojdzie do bankructwa

dziekuje

ma ktos jakies przypuszczenia co do sprawozdania ?

prawdopodobne, ze ktos chce przejac akcje spolki i kurs wyglada jak wyglada....

mam nadzieje, ze nie dojdzie do jej bankuctwa....:(

nie uwazacie, ze zalezaloby im na jak nawiekszym kursie a nie najnizszym????

ale ciagle idzie w dol......:(

trzymam, trzymam zyje nadzieje, ze wroci do normy

monolit napisał(a):
Daria napisał(a):
orzech napisał(a):
wygląda to na koniec tej paniki...teraz przydałyby się jakieś mądre słowa Pana Prezesa bo chyba one należą się wytrwałym akcjonariuszom...

Czemu myslicie, ze to koniec?

Może to być koniec, a równie dobrze za kilka godzin mogą znów pojawić się spore zlecenia po prawej. Przez pewien czas były okazje do do DT. W ten sposób odkupiłem sprzedane akcje.
Pozdrawiam

Pierw sprzedaje i znow kupuje :))

orzech napisał(a):
wygląda to na koniec tej paniki...teraz przydałyby się jakieś mądre słowa Pana Prezesa bo chyba one należą się wytrwałym akcjonariuszom...

Czemu myslicie, ze to koniec?

sama sie zastanawiam czy nie sprzedac.....duzo na tym strace....
boje sie, ze pojdzie jeszcze w dol....

Ja mam nadzieje,ze wroci do normy...
a wyniki beda dobre

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o .....

Konsensus prognoz na czwarty kwartał 2009 roku dla TVN (tabela)

12.02. Warszawa (PAP) - Poniżej przedstawiamy konsensus prognoz dla TVN na czwarty kwartał 2009 roku sporządzony na podstawie oczekiwań biur maklerskich.

TVN przedstawi swoje wyniki w czwartek, 18 lutego.

<TAB>

w mln zł średnia maksimum minimum liczba prognoz

zysk netto 79,5 147 - 2,0 11 EBIT 148 249 83,2 11 EBITDA 200 290 139 8 przychody 655 704 622 11

marża netto 12,1 proc. 23,6 proc. -0,31 proc. 11 marża EBIT 23,3 proc. 39,5 proc. 12,9 proc. 11 marża EBITDA 30,8 proc. 42,9 proc. 21,6 proc. 8

Wyniki TVN w czwartym kwartale 2008 roku

IV kw. 08 różnica (konsensus IV kw.09/IV kw.08)

zysk netto 100 - 21 proc. EBIT 124 19 proc. EBITDA 240 - 17 proc. przychody 584 12 proc.

marża netto 17,1 proc. marża EBIT 21,2 proc. marża EBITDA 41,1 proc.

pytanie jest jedno ile może maksymalnie spaść i ile może iść w górę
zastanawiam się jakie mogą być wyniki....

DZISIAJ DUŻA ILOŚĆ PAPIERÓW JEST PO 1,03

JUZ NIEDALEKO ...:((

ABSOLUTNIE SIE Z TOBA ZGADZAM....JA JUZ NIE PAMIENTAM TAKIEGO KURSU MOZE JEST PIERWSZY RAZ W HISTORII..
DZISIAJ SPADA JESZCZE ...
MOZE MUSI OSIAGNAC DNO, ABY SIE ODBIC

mam nadzieje, ze ruszy....
tez mam straty, ale szkoda mi sprzedawac...

Witam.
Czy ktos przypuszcza co sie dzieje z kursem?

ja tez troszke martwie kursem ....

mam nadzieje, jak nie to bedzie trzeba czekac na wzrosty.... moje zalozenie legły w gruzach :(

mysliscie, ze przebije zapore a moze pojdzie w druga strone???? ja spodziewam sie wzrostu ...

i znow spadek :( a tak dobrze zapowiadalo sie .....:(

moze 15 dzisiaj bedzie :) myslicie, ze bedzie wiecje????

a maximum jakie w najblizszyn czasie moze osiagnac?

Jak myslicie jaka cene osiagnie w poniedzialek????

nie wiadomo kiedy bedzie ta decyzja....

Witam.
Myslicie, ze bedzie jeszcze szedl w dol? Pozdrowienia

Numer sprawy jaki jest?

Dzisiaj bylo nieciekawie spadek... ciekawe co bedzie dalej

Wiekszosc z nasz chyba zalezy, zeby wszystko ulozylo sie , uspokoilo a ceny poszly do gory ...

Ja mysle, ze tu nad dolkiem nie da sie dyskutowac..... jak i nie o maksiumum spzredazy ... Moim zdaniem nie da sie tego przewidziec.. Jesli czlowiem mialby o tym ciagle mysle dostalby "swira".. Ciagle myslal a moglem poczekac a moglem spzredac... To jets gra moim zdaniem iwestuj kup i spzredaj i zapomnij ..... najwazniejsze jest zyskaj .. Bardzo dobra jets znac spolke ile moze maksymalnie zejsc ile max isc w gore ...... idalenie nigdy nie trafisz.. za dwa dni tydzien moze byc wiecej i myslec o tym nie ma sensu... spzredales zapomnij ..

dolek moim zdaniem juz byl jak spadly okolo 3 zl. Jak spzredawali po 10 i po 8 pozniej spada.... Myslicie, ze nie kupowali ???
Jednakze, tutaj wszystko moze sie jednak zmienic jedna informacja i akcje spadna jak i w druga strone akcje moga sie podnies...

ciekawe kto gra w ta gre :) ilu jest graczy ...:)

Moim zdaniem teraz dojda do ugody... mysle, ze komputronik bylby najlepszym wyjsciem dla tej firmy. Razem uzupelnialibysie a Techmex moglby sie zajac tym na co teraz stawia

Dopiero teraz ujawniaja, ciekawe co jeszcze maja w zanadzu....

To jest mozliwe ...powiem, ze wygladaloby to interesujaco... kto wie moze dlatego chca sie wycofac ze spzredazy detalicznej ......

Moim zdaniem daza do zapobiegniecia upadkowi i uspokojenia emocji, ktore byly widoczne w poniedzialek

Wiesz jest taka mozliwosc ja jednak mam nadzieje, ze dojdzie do ugody...

Ja uwazam ze jesli ktos dostaje sygnal sprzedaj po 8 zl to niezle na tym wyszedl... Mozliwe ze ktos mogl zawyzac cene akcjei jezeli w ostatnim czasie byly po 10 pozniej zeszly do 8 i lecialy na dol.... Czy moglo byc to celowe?
teraz moze kupic ich akcje za minimalna ich kwote ....
Jestem jednak ciekawa co sie stanie w przypadk bankructwa?
czy zostana akcjonariusza wyplacone pieniadze jak tak to ile?
czy moze zostaniemy z niczym?
czytalam gdzies, ze sa przeznaczone nie wiem dokladnie 10 milionow dla akconariuszy, ale nie mam pojecia na jakich zasadach bedzie sie to odbywalo..

mgras napisał(a):
No właśnie ciężko coś poradzić. Fakt faktem że historia pokazuje różne rzeczy, jednak pewne jest że warto ciąć straty. Popełniłaś błąd i musisz zadecydować. Czy tniesz straty czy ryzykujesz stratę wszystkiego. Wykres jest paskudny to jest pewne.

Z jednej strony sprzedac teraz i stracic sporo, ale nie tyle co w przypadku bankructwa .... Z drugiej strony pluc sobie w brode jak dojda do porozumienia, albo ktos ich przejmie

Daria napisał(a):
Juz jakis czas gram i tego sie nie spodziewalam...strasznie boli.. nie mam takiego doswiadczenia jak inni i przyznaje sie popelnilam straszny blad inwestycyjny..
Czekac dlugo moge zeby chociaz jakos zniwelowac straty a sa dla mnie strasznie duze....oby nie zbankrutowali to moze byc maly sukces
tutaj ja nie mam pewnosci co sie stanie z ta firma mozliwe ze inni wytrawni gracze spodziewaja sie jaka bedzie decyzja ....

Kupowalam spora ich ilosc po 6,50 ..masz racje jednakze nie przyszlo mi nawet, ze potoczy sie ta w taki sposob...

Juz jakis czas gram i tego sie nie spodziewalam...strasznie boli.. nie mam takiego doswiadczenia jak inni i przyznaje sie popelnilam straszny blad inwestycyjny..
Czekac dlugo moge zeby chociaz jakos zniwelowac straty a sa dla mnie strasznie duze....oby nie zbankrutowali to moze byc maly sukces
tutaj ja nie mam pewnosci co sie stanie z ta firma mozliwe ze inni wytrawni gracze spodziewaja sie jaka bedzie decyzja ....

Witam. Ja szczerze mowiac wpadlam jak sliwka w kompot. ... :( Nie wie co robic.. Kupilam ich akcje i strasznie na nich trace jezeli ich nie sprzedam a firma zbankrutuje strace jeszcze.. Pierwszy raz znalazlam sie wtakiej sytuacji i decyzja jest trudla dla mnie... Mam nadzieje, ze jednak sie podniosa i wszystko wroci do normy...

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 26 lipca 2012 17:26:28
Liczba wpisów: 90
[0,02% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,621 sek.

ztnqkrax
oosyezjv
koqwnjts
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qgabcrhm
nbzbbxcf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat