uuu co tak nisko dzisiaj?????
|
|
Temat:
WASKO
Wasko ma kontrakt ze Strażą Graniczną DWOL 28-10-2010, ostatnia aktualizacja 28-10-2010 10:04
Giełdowa spółka wygrała przetarg na wyposażenie SchengenBusów, których używa Straż Graniczna. Wartość umowy wynosi 1,7 mln zł brutto
Komenda Główna Straży Granicznej rozstrzygnęła przetarg na "Rozbudowa i utrzymanie platformy teleinformatycznej - wyposażenie SchengenBusów". Najlepszą ofertę w konkursie złożyło konsorcjum Wasko (lider) i firm: UniCom oraz Zakład Systemów Komputerowych ZSK.
Konsorcjum był jedynym, które startowało w przetargu. W ramach zamówienia wykonawca dostarczy do centralnego magazynu Straży Granicznej: 64 przenośne komputery dostępowe do systemu, 32 przenośne komputery graficzne do obróbki dokumentów a także drobny sprzęt IT jak czytniki czy przełączniki sieciowe. Wartość zlecenia wynosi 1,7 mln zł brutto. Jest współfinansowane ze środków unijnych z Funduszu Granic Zewnętrznych. parkiet.com
|
|
Temat:
WASKO
czyli idziemy na 2?
|
|
ja też mam taką nadzieje .....
|
|
możemy się spodziewać dalszych zniżek ???????????
|
|
kiedy można sprzedać akcje aby uzyskać dywidendę ?
|
|
niedobrze... miało być inaczej.......... :((
|
|
Temat:
HUTMEN
jakaś analiza wyników???
|
|
Abraxas masz może wykres tpsa z oporami? Myślałam, że te spadki są spowodowane dzisiejszym dniem ...... Miałam nadzieję, że jutro wróci do 16
|
|
czy do dywidendy jest możliwe, że cena jeszcze bardziej spadnie?
|
|
Temat:
ORANGEPL
jak mysliscie po dzisiejszych wynikach przy wyplacie dywidendy kurs sie utrzyma czy raczje w dol albo w gore ?
|
|
Temat:
TRION
uff im mniej tym lepiej :)))
|
|
Temat:
TRION
ciekawe ile jutro pojdzie w dol
|
|
Bla napisał(a):style napisał(a):Witam!
Czy mogłby ktoś potwierdzić moje obliczenia tzn. Czy gdy PP zostaną zamienione na akcjie po 10 gr to zakładając że mam na rachunku obecnie 100 akcji borka po 2,78 a wiec i 100 PP a wiec bede miał 500 akcji po 0,10 gr ?
Skutkować to bedzie tym że
100 akcji po 2,78 zostanie uśrednionych 500 akcjami po 0,10 gr? a więc bede miał wówczas 600 akcji po sredniej cenie 0,54 gr ? Będziesz miał 500 akcji które kupisz korzystając z prawa poboru za 0,10 zł i będą one notowane jako BORYSZEW PDA przez jakiś czas i ich cena będzie minimalnie mniejsza niż właściwych akcji. Z czasem zostaną one scalone. Oprócz tego będziesz miał 100 akcji Borka dotychczasowych wartych na dzień dzisiejszy 1,64zł Tez mi wydawalo niemozliwe akcje zostana zakupione za okolo 0,54 a beda warte 1,64
|
|
przeliczal juz z Was ktos co bardziej sie oplaca lepiej spzredac PP lub wykupic i sprzedac?
|
|
jak myslicie na jakim poziom kurs osiagnie?
|
|
Spółka Fonu kupuje udziały w Atlantis Energy
DI, ESPI Puls Biznesu, pb.pl,11.03.2010 19:18 Czytaj komentarze (1)
Spółka zależna FON Ecology w której emitent posiada 25 proc. akcji , zawarła umowę zakupu łącznie 19,56 proc. akcji (2 055 000 sztuk) spółki Atlantis Energy po cenie za akcję 0,80 zł za kwotę 1 644 000 złotych.
Udziały sprzedała spółka Craspiana LTD z Cypru.
"Inwestycja kapitałowa spółki FON Ecology S.A. w podmiot z szeroko pojętego sektora energii odnawialnej, jest wyrazem realizacji przyjętej polityki rozwoju spółki w zakresie sektora energii odnawialnej. Spółka Atlantis Energy S.A. charakteryzuje się dużym potencjałem rozwojowym oraz prowadzi już działalność w branży energii odnawialnych. Inwestycja ma charakter długoterminowy" - napisała spółka Fon w czwartkowym komunikacie.
|
|
Temat:
SYGNITY
rezygnuje z zakupu.... wole spac spokojnie ide szukac czegos na jutro :)
|
|
Temat:
SYGNITY
witam...kolegow :) warto wejsc w ta spolke ???
|
|
tez jestem ciekawa ... moze utrzyma sie powyzje 16 ...
|
|
Temat:
TRION
:((((((( co bedzie dalej....
|
|
Temat:
TECHMEX
witam Was serdecznie... dlugo mnie nie bylo tutaj.... dawno temu spzredalam i stracilam.... ale co to zrobil komuptron jak to mowia biznes jest biznes.... wspolczuje tej firmie mysle, ze byly nadzieje... trzymam kciuki i zarabiajcie jak mozecie czasami trzeba stracic aby zyskac .....
|
|
Temat:
TRION
lecimy w dol :(
|
|
Temat:
TRION
dziisaj podadza te wyniki?
|
|
Temat:
TRION
dzisiaj tak muszą chyba że zmienią dzień..... a wyniki będziemy musieli przeanalizować... a rynek zareaguje na analizy... są trzy wyjścia: -pójdzie w górę - w dół - utrzyma się na poziomie ja opcja padnie hmmm tego dowiemy się chyba w poniedziałek.
|
|
Temat:
TRION
albo podadzą po sesji
|
|
Temat:
TRION
coś mi się to nie podoba .....
|
|
nie ciekawie dzisiaj wygladaja notowania
|
|
Temat:
TRION
CZEKAMY NA JUTRO ALBO ZAWAŁ ALBO.....:)
|
|
Temat:
TRION
wszytko jest możliwe... teraz jest 0,63 jeśli to zostanie przebite to będę się martwic.... zobaczymy jakie będą wyniki, ale nie obstawiam super rewelacji w tej branży, jeśli chodzi o ten okres.........
|
|
Temat:
TRION
heheehe watpie zeby zrobili to dla mnie :D do wynikow mozna sie jedynie modlic.... jak dla mnie .. jak nie kolejna porazka....
|
|
Temat:
TRION
witam witam wy tez tutaj....:) doborowe towarzystwo..... ja sie modle, zeby nie stalo sie jak z IG.... nie chce aby kolejny raz spotkal mnie los TITANIKA
|
|
masz racje.... zas spadlo..... :((((
|
|
Temat:
TRION
trzymam kciuki mam nadzieje, ze bedzie dobrze...
|
|
nie wiadomo kiedy będzie dywidenda?
|
|
Temat:
WINVEST
i znow spadek :(
|
|
Temat:
TVN
jednak wzrost i jeszcze w planach dywidenda ...:)
|
|
Temat:
WINVEST
slicznie dziekuje :*
|
|
Temat:
WINVEST
w picie????
|
|
Temat:
WINVEST
nie wiedziałam, że straty można odpisać w picie :P
|
|
Temat:
WINVEST
trzeba się pogodzić ze stratą.....:((
|
|
Temat:
WINVEST
jak wypowiadal sie prezes???
|
|
Temat:
WINVEST
dzisiaj na plusie zobaczymy jutro....
|
|
Temat:
WINVEST
cos sie ruszylo juz jest 0,99 mam nadzieje, ze jednak nie dojdzie do bankructwa
|
|
Temat:
TVN
dziekuje
|
|
Temat:
TVN
ma ktos jakies przypuszczenia co do sprawozdania ?
|
|
Temat:
WINVEST
prawdopodobne, ze ktos chce przejac akcje spolki i kurs wyglada jak wyglada....
mam nadzieje, ze nie dojdzie do jej bankuctwa....:(
|
|
Temat:
WINVEST
nie uwazacie, ze zalezaloby im na jak nawiekszym kursie a nie najnizszym????
|
|
Temat:
WINVEST
ale ciagle idzie w dol......:(
|
|
Temat:
WINVEST
trzymam, trzymam zyje nadzieje, ze wroci do normy
|
|
Temat:
WINVEST
monolit napisał(a):Daria napisał(a):orzech napisał(a):wygląda to na koniec tej paniki...teraz przydałyby się jakieś mądre słowa Pana Prezesa bo chyba one należą się wytrwałym akcjonariuszom... Czemu myslicie, ze to koniec? Może to być koniec, a równie dobrze za kilka godzin mogą znów pojawić się spore zlecenia po prawej. Przez pewien czas były okazje do do DT. W ten sposób odkupiłem sprzedane akcje. Pozdrawiam Pierw sprzedaje i znow kupuje :))
|
|
Temat:
WINVEST
orzech napisał(a):wygląda to na koniec tej paniki...teraz przydałyby się jakieś mądre słowa Pana Prezesa bo chyba one należą się wytrwałym akcjonariuszom... Czemu myslicie, ze to koniec?
|
|
Temat:
WINVEST
sama sie zastanawiam czy nie sprzedac.....duzo na tym strace.... boje sie, ze pojdzie jeszcze w dol....
|
|
Temat:
WINVEST
Ja mam nadzieje,ze wroci do normy... a wyniki beda dobre
|
|
Temat:
WINVEST
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o .....
|
|
Temat:
TVN
Konsensus prognoz na czwarty kwartał 2009 roku dla TVN (tabela)
12.02. Warszawa (PAP) - Poniżej przedstawiamy konsensus prognoz dla TVN na czwarty kwartał 2009 roku sporządzony na podstawie oczekiwań biur maklerskich.
TVN przedstawi swoje wyniki w czwartek, 18 lutego.
<TAB>
w mln zł średnia maksimum minimum liczba prognoz
zysk netto 79,5 147 - 2,0 11 EBIT 148 249 83,2 11 EBITDA 200 290 139 8 przychody 655 704 622 11
marża netto 12,1 proc. 23,6 proc. -0,31 proc. 11 marża EBIT 23,3 proc. 39,5 proc. 12,9 proc. 11 marża EBITDA 30,8 proc. 42,9 proc. 21,6 proc. 8
Wyniki TVN w czwartym kwartale 2008 roku
IV kw. 08 różnica (konsensus IV kw.09/IV kw.08)
zysk netto 100 - 21 proc. EBIT 124 19 proc. EBITDA 240 - 17 proc. przychody 584 12 proc.
marża netto 17,1 proc. marża EBIT 21,2 proc. marża EBITDA 41,1 proc.
|
|
Temat:
WINVEST
pytanie jest jedno ile może maksymalnie spaść i ile może iść w górę zastanawiam się jakie mogą być wyniki....
|
|
Temat:
WINVEST
DZISIAJ DUŻA ILOŚĆ PAPIERÓW JEST PO 1,03
|
|
Temat:
WINVEST
JUZ NIEDALEKO ...:((
|
|
Temat:
WINVEST
ABSOLUTNIE SIE Z TOBA ZGADZAM....JA JUZ NIE PAMIENTAM TAKIEGO KURSU MOZE JEST PIERWSZY RAZ W HISTORII.. DZISIAJ SPADA JESZCZE ... MOZE MUSI OSIAGNAC DNO, ABY SIE ODBIC
|
|
Temat:
WINVEST
mam nadzieje, ze ruszy.... tez mam straty, ale szkoda mi sprzedawac...
|
|
Temat:
WINVEST
Witam. Czy ktos przypuszcza co sie dzieje z kursem?
|
|
Temat:
WINVEST
ja tez troszke martwie kursem ....
|
|
Temat:
TVN
mam nadzieje, jak nie to bedzie trzeba czekac na wzrosty.... moje zalozenie legły w gruzach :(
|
|
Temat:
TVN
mysliscie, ze przebije zapore a moze pojdzie w druga strone???? ja spodziewam sie wzrostu ...
|
|
Temat:
WINVEST
i znow spadek :( a tak dobrze zapowiadalo sie .....:(
|
|
Temat:
TVN
moze 15 dzisiaj bedzie :) myslicie, ze bedzie wiecje????
|
|
Temat:
WINVEST
a maximum jakie w najblizszyn czasie moze osiagnac?
|
|
Temat:
WINVEST
Jak myslicie jaka cene osiagnie w poniedzialek????
|
|
Temat:
WINVEST
nie wiadomo kiedy bedzie ta decyzja....
|
|
Temat:
WINVEST
Witam. Myslicie, ze bedzie jeszcze szedl w dol? Pozdrowienia
|
|
Temat:
TECHMEX
Numer sprawy jaki jest?
|
|
Temat:
TECHMEX
Dzisiaj bylo nieciekawie spadek... ciekawe co bedzie dalej
|
|
Temat:
TECHMEX
Wiekszosc z nasz chyba zalezy, zeby wszystko ulozylo sie , uspokoilo a ceny poszly do gory ...
|
|
Temat:
TECHMEX
Ja mysle, ze tu nad dolkiem nie da sie dyskutowac..... jak i nie o maksiumum spzredazy ... Moim zdaniem nie da sie tego przewidziec.. Jesli czlowiem mialby o tym ciagle mysle dostalby "swira".. Ciagle myslal a moglem poczekac a moglem spzredac... To jets gra moim zdaniem iwestuj kup i spzredaj i zapomnij ..... najwazniejsze jest zyskaj .. Bardzo dobra jets znac spolke ile moze maksymalnie zejsc ile max isc w gore ...... idalenie nigdy nie trafisz.. za dwa dni tydzien moze byc wiecej i myslec o tym nie ma sensu... spzredales zapomnij ..
|
|
Temat:
TECHMEX
dolek moim zdaniem juz byl jak spadly okolo 3 zl. Jak spzredawali po 10 i po 8 pozniej spada.... Myslicie, ze nie kupowali ??? Jednakze, tutaj wszystko moze sie jednak zmienic jedna informacja i akcje spadna jak i w druga strone akcje moga sie podnies...
|
|
Temat:
TECHMEX
ciekawe kto gra w ta gre :) ilu jest graczy ...:)
|
|
Temat:
TECHMEX
Moim zdaniem teraz dojda do ugody... mysle, ze komputronik bylby najlepszym wyjsciem dla tej firmy. Razem uzupelnialibysie a Techmex moglby sie zajac tym na co teraz stawia
|
|
Temat:
TECHMEX
Dopiero teraz ujawniaja, ciekawe co jeszcze maja w zanadzu....
|
|
Temat:
TECHMEX
To jest mozliwe ...powiem, ze wygladaloby to interesujaco... kto wie moze dlatego chca sie wycofac ze spzredazy detalicznej ......
|
|
Temat:
TECHMEX
Moim zdaniem daza do zapobiegniecia upadkowi i uspokojenia emocji, ktore byly widoczne w poniedzialek
|
|
Temat:
TECHMEX
Wiesz jest taka mozliwosc ja jednak mam nadzieje, ze dojdzie do ugody...
|
|
Temat:
TECHMEX
Ja uwazam ze jesli ktos dostaje sygnal sprzedaj po 8 zl to niezle na tym wyszedl... Mozliwe ze ktos mogl zawyzac cene akcjei jezeli w ostatnim czasie byly po 10 pozniej zeszly do 8 i lecialy na dol.... Czy moglo byc to celowe? teraz moze kupic ich akcje za minimalna ich kwote .... Jestem jednak ciekawa co sie stanie w przypadk bankructwa? czy zostana akcjonariusza wyplacone pieniadze jak tak to ile? czy moze zostaniemy z niczym? czytalam gdzies, ze sa przeznaczone nie wiem dokladnie 10 milionow dla akconariuszy, ale nie mam pojecia na jakich zasadach bedzie sie to odbywalo..
|
|
Temat:
TECHMEX
mgras napisał(a):No właśnie ciężko coś poradzić. Fakt faktem że historia pokazuje różne rzeczy, jednak pewne jest że warto ciąć straty. Popełniłaś błąd i musisz zadecydować. Czy tniesz straty czy ryzykujesz stratę wszystkiego. Wykres jest paskudny to jest pewne. Z jednej strony sprzedac teraz i stracic sporo, ale nie tyle co w przypadku bankructwa .... Z drugiej strony pluc sobie w brode jak dojda do porozumienia, albo ktos ich przejmie
|
|
Temat:
TECHMEX
Daria napisał(a):Juz jakis czas gram i tego sie nie spodziewalam...strasznie boli.. nie mam takiego doswiadczenia jak inni i przyznaje sie popelnilam straszny blad inwestycyjny.. Czekac dlugo moge zeby chociaz jakos zniwelowac straty a sa dla mnie strasznie duze....oby nie zbankrutowali to moze byc maly sukces tutaj ja nie mam pewnosci co sie stanie z ta firma mozliwe ze inni wytrawni gracze spodziewaja sie jaka bedzie decyzja ....
Kupowalam spora ich ilosc po 6,50 ..masz racje jednakze nie przyszlo mi nawet, ze potoczy sie ta w taki sposob...
|
|
Temat:
TECHMEX
Juz jakis czas gram i tego sie nie spodziewalam...strasznie boli.. nie mam takiego doswiadczenia jak inni i przyznaje sie popelnilam straszny blad inwestycyjny.. Czekac dlugo moge zeby chociaz jakos zniwelowac straty a sa dla mnie strasznie duze....oby nie zbankrutowali to moze byc maly sukces tutaj ja nie mam pewnosci co sie stanie z ta firma mozliwe ze inni wytrawni gracze spodziewaja sie jaka bedzie decyzja ....
|
|
Temat:
TECHMEX
Witam. Ja szczerze mowiac wpadlam jak sliwka w kompot. ... :( Nie wie co robic.. Kupilam ich akcje i strasznie na nich trace jezeli ich nie sprzedam a firma zbankrutuje strace jeszcze.. Pierwszy raz znalazlam sie wtakiej sytuacji i decyzja jest trudla dla mnie... Mam nadzieje, ze jednak sie podniosa i wszystko wroci do normy...
|
|