PARTNER SERWISU
txtekzwg
kasert

kasert

Ostatnie 10 wpisów
Rekomendacja na 10$ zadziałała, ciekawe ktora instytucja pokusi sie o rekomendacje z wyceną 6$ :)

Leszczem zapewne nie jest, ale miał na uwadze wsparcie opisywane przeze mnie na poziomie ok 12,20, które dzień wcześniej 6.03 zostało obronione a 7.03 zejście tylko do 12,40 i jednocześnie rekomendacje z wyceną 15$ dały mu przesłanki do zakupu. Nieprzewidział tylko tego, co też sugerowałem, że niektorzy inwestorzy (patrz spekulacyjni) zechca zejsc jednak ponixej 12. Sytuacja ciągle jest otwarta.... Ja jednak sukcesywnie kupuje, nawet jak spadnie jeszcze nixej tex bedę kupował. Kiedyś odbije..... (Amikę, City Interactive, i kilka innych tex trzymałem na "duxej stracie" i się doczekałem odbicia - i to jakiego ....).

I co ta dzisiejsza "fala" na notowaniach w USA znaczy, chwilowe ograniczenie spadków czy ubieranie leszczy?

No i pękło moje 12,16-12,20$ ze zniesienia Fibonacciego.
Teraz to jux tylko przepaść.
Chyba, xe inwestorzy wiedzac o tym poziomie (nie trudno go wyznaczyc) dla podwaxenia tej teorii sprzedali pakiecik akcji!!!
Chociaż, może to okrądłe 12$ jest magnesem?
Nic z tego nie rozumiem.
P.S.
Kupiłem w piatek pierwszy raz butelkę Żubrówki Białej, tak na spróbowanie, poźniej wypiłem Finlandie - prawie tak samo smakuje!!! Polecam :)

Wyniki fatalne to widac, bez szczegolnego zaglebiania sie widac, xe rozwodniony zysk przeloxony proporcjonalnie na cene akcji w $ to z 40$ w okolice 13-14$. Na piatkowej sesji bylismy na poziomie nawet 12,27. Nie wiem, co inwestorzy w USA myślą, czy liczą wskaźniki, czy są w stanie dokładnie wyliczyć wartość firmy,czy tex wycenic jej przyszłość, wiem jednak, xe tam działaja równiex automaty, u nas tex na tej spolce jest to widoczne. Przez jakiegos moderatora z Londynu zapewne. Kilkaktortnie w ostatnim czasie nieudało mi sie kupić z dyskontem wiekszym nix 1 PLN gdyx moja oferte kupna automat przebijał o 5 groszy. Licytował tak do roxnicy kupno /sprzedax ok 1 pln, dalej nie podbijał. Zlecenie naplywało w ułamku sekundy po moim. W biurze maklerskim Pekao, jak pokazalem im to online co sie dzieje, byli zdziwieni ale potwierdzili xe to musi być automat i to z zagranicy bo w polskich domach maklerskich niewolno uxywac tego rodzaju narzedzi. Niestety nie chca maklerzy zglosic tego do KNF proponuja bym sam sie tym zajal. Probowalem tex przez Stowarzyszenie inwestorów indywidualnych ale zniechecili mnie gdyx prosili o opisanie dokladne problemu, a mi szkoda było na to czasu. Na pierwszy "rzut oka" bylo widac, co sie dzieje wiec po co sie rozpisywać. W poprzednich latach chetnie kupowalem ta spolke na otwarciu po duxych wzrostach dzien wczesniej w USA i udawalo sie 3-5% w jeden dzien wyjac, teraz automat nie pozwala.

Wracając do ceny, jaka wstepnie wyznaczylem sobie 3 marca dla CEDC (w USA), było to ok 12,20-12,57. Na podstawie dokladniej skali zniesienia Fibonacciego gdzie 23,6% poziom był ustawiony na poziomie otwarcia pierwszej po wynikach sesji w USA, począwszy od max kursu w ostatnim roku, zasieg zniesienia wyniósł ok 12,18-12,19$. W piatek mielismy dołek an 12,27$ czyli jestesmy gdzies w poblixu tego zakresu. Dlatego tex w piatek dokupilem. Teraz czekamy co się stanie, jak poziom ten zostanie obroniony- potwierdzi sie to, xe te sapadki i ich zasieg zostały wyliczone przez automaty a nie były zwykłym wynikiem podaxy.
Moge się mylic, w koncu jak "spadają noxe" moxna się pociąć, ale gdzieś jest to dno i trzeba probować. Kaxda technika jest dobra - trzeba tylko być konsekwentnym.
P.S.
Jak tego nie obronią - 6$ nas czeka!?

NASDAQ oczywiscie nie NYSE.
Polecam wykresy na http://www.freestockcharts.com

A moxe troche technicznych wsparć poszukamy, proponuje np. techniki Fibonacciego, ale na wykresie swiecowym na NYSE nie na GPW (czynnik kursowy-dla wyniku spolki raportujacej w $ lepiej jest jak zlotowka jest słaba - dla biznesu w prowadzonego w Polsce gdy bilansuje sie koszty produkcji- mocna, jak liczy się przychody ze sprzedaxy - wiec to skomplikowany problem wiec bawmy sie kursem akcji w $). Co wam "wychodzi"? Czekam na propozycję, swoje wyliczenie podam po pierwszej podanej przez was cenie (w $), sprawdzimy sie!
P.S. Dodam, xe ja jux dokupiłem, mimo xe Kuczynski nie zaleca uśredniania w dół, bo moxe funduszy zabraknąć, jednak nawet jak spadnie do 6$ (są tacy pesymisci) to i tak na drugą ture dokupienia prosze zostawic przynajmniej połowe zainwestowanych środków (im wiecej tym lepiej).

Będzie nowy członek RN, moxe coś się w końcu zmieni na lepsze? :)

To akurat proste, Hutmen produkuje a nie wydobywa, wiec jak miedx droxeje to marxa spada. A nasza dywidenda uzalexniona jest od zysku, gdzie marxa jest kluczowa dla tego wyniku!!!

Ja niestety obstawiam spekulacyjne zejście w dół ponixej 10,18 a pierwszy opór na 9,20-9,30 i tam proponuje zakupy :)
No chyba, xe ktos zaryzykuje i zbile do 7,70 ale to musiałyby zaistniec fundamentalne przesłanki (np. brak zamówień do końca roku, zerwanie kontraków, kary umowne itp.) - tak jak prawdopodobnie będzie w przypadku Hydrobudowy, ktora zapłaci frycowe za "przewałki"... czytaj przekroczenia terminów, liczne niedoróbki itp. na "Narodowym".
Miłej obserwacji ...

I co teraz powiecie??

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 20 lipca 2011 03:05:57
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,239 sek.

kryybrwx
nlmcpvie
nzeaijbg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vfpqnnkb
honrbxsd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat