Temat:
TECHMEX
WatchDog napisał(a):JanekK napisał(a):Dla Ciebie ta spółka przy cenie 12 zł była tania wskaźnikowo... Och, gdyby mądrość zależała od ilości wpisów na forum, to niektórzy od bąbelków unosiliby się w powietrzu... :) Siłą każdego forum jest różnorodność opini, nawet najbardziej skrajnych...To ja chcę wybrać co mnie interesuje... Ty kasując wpisy przekraczasz wolność wypowiedzi... Od 1990 r system w naszym kraju się zmienił... Jestem starszy od Ciebie, więc przyjmij te uwagi ze spokojem To pewnie więcej wiesz o tym systemie, który się zmienił. Czy należało do niego wyrywanie fragmentów wypowiedzi z kontekstu? 22 października 2008 r., gdy napisałem, że spółka jest tania wskaźnikowo - taka była. Po II kwartale miała kroczący zysk netto 31,5 mln zł i ciągle wysokie przychody 440 mln zł. Ale tego samego dnia napisałem także: Cytat:- ogólnie, jako całość, spółka jest za słabo rentowna, - za ostatnie dwa lata przepływy gotówkowe netto są na minus 16 mln. Spółka pozbywa się gotówki. Coś mi się nie zgadza jedno z drugim, tj. ma tej gotówki notorycznie za mało na przepływy, a jednak sobie jakoś radzi. Dziwne. W każdym razie od jakiegoś czasu jedzie na styk, Za mocno zdywersyfikowana, tzn. rozdrobiona na wiele luźno albo prawie wcale nie powiązanych działalności. Po wykresie patrząc to leci w otchłań i nie ma się gdzie zatrzymać. Wskaźniki zaczyna mieć tanie, ale coś mi się zdaje, że rynek przestaje wierzyć w technologie, nowinki i cuda na kiju. Jeśli wolisz zamiast tego wpisy o treści "Szykuje się korekta dla naganiaczy na bankruta" - są fora, które się w tym specjalizują. Nowy system, który swoją drogą zmienił się w roku 1989, skutecznie zniósł monopol informacyjny. W kulturach wielu krajów ceni się Mądrość ludzi starszych (starych)... Zyczę Tobie abyś w takiej pewności (jaką masz dzisiaj) dotrwał z tym forum jeszcze długo...
|
|
Temat:
TECHMEX
WatchDog napisał(a):Drogi Janku, zrób najpierw jakiś bezinteresowny wysiłek i może przekrocz magiczną liczbę 10 wpisów, zanim zaczniesz pouczać innych.
Będę wdzięczny za wskazanie, kto i kiedy naganiał za 12 złotych albo w ogóle naganiał. Jestem daleki od pouczania :) Dla Ciebie ta spółka przy cenie 12 zł była tania wskaźnikowo... Och, gdyby mądrość zależała od ilości wpisów na forum, to niektórzy od bąbelków unosiliby się w powietrzu... :) Siłą każdego forum jest różnorodność opini, nawet najbardziej skrajnych...To ja chcę wybrać co mnie interesuje... Ty kasując wpisy przekraczasz wolność wypowiedzi... Od 1990 r system w naszym kraju się zmienił... Jestem starszy od Ciebie, więc przyjmij te uwagi ze spokojem, pozdrawiam
|
|
Temat:
SWARZEDZ
Ciekaw jestem czy dzisiaj juz puszczą notowania...bo zaczyna to tracić Franzem Kafką :)
GPW zaczyna sie osmieszać...
|
|
Temat:
TECHMEX
Tak, masz rację, tym bardziej , że sami wczesniej naganiali na kupno, i to po 12 zł... WatchDog , myślę , że posuwasz się zadaleko. To na Mysiej kiedys był taki Urząd d/s Cenzury Niepomyliłes epoki ?
|
|
Temat:
TECHMEX
Nie jestm co prawda takim doswiadczonym inwestorem jak SlawekW, ale dziekuję Ci za odpowiedź, beznadziejna, ale na bezrybiu i rak ryba... Poczytałem sobie ten watek od deski do deski i powiem, że od 1 strony: ale naganianie tu sie odbywało... :) dla niektórych 12 zł to bylo tanio, co WatchDog... dla innych 6 zł, garsciami brać to było to coś... a dzisiaj SlawekW juz grzecznie mówi, ze kurs może rosnąć, spadać lub być taki sam... i bądź tu madry
|
|
Temat:
IZOLACJA
ernest9 napisał(a):Widac ewidetnie ze don patrowicz wie co robic by wy....c kurs o jakies 200%-300% do gory tylko czy to zrobi przed czy po splicie tego niewiem, pozdrawiam. oj wie, wie,
|
|
Temat:
TECHMEX
Alexey napisał(a):musze sie czyms bardzo dziwnym podzielic. mam troche tych akcji kupionych ponizej 4.00. nie pisalem o tym na forum, wiec to teraz brzmi lamersko, ale kolega MRoman moze potwierdzic ze korespondowalem z nim o tym na privie pare dni temu. (nie wychylalem sie z czlonkostwem w akcjonariacie, bo czuje sie zwyczajnie glupio z hype'em jaki robilem TEXowi w pierwszej polowie tego roku; tym glupiej ze sam dosc ladnie zarobilem na tej spolce) ale mialem napisac cos dziwnego: wiec mamy dzisiaj ladny odpal. dzisiaj sa urodziny mojej corci. gdy corcia przyszla na swiat rok temu, trzymalem duza ilosc akcji IEA. zobaczcie co bylo rok temu na IEA ;) ja także mam trochę tych akcji i także nie pisałem o tym, i co sądzisz, co się zdarzy ?
|
|
Temat:
SWARZEDZ
enforces napisał(a):ogólnie może tak być że to info jest tylko po to by podbić cene akcji
oni dostaną jakby co papier po 5gr, zakladając iż jest po 15gr to już na starcie mają 300% najlepsze numery to robi GPW... najpierw blokują informację o potencjalnym inwestorze, a nastepnie wczoraj i dzisiaj blokują kurs, działanią właśnie odwrotnie od zamierzonego skutku, bo chetnych coraz więcej przybywa, wystarczu spojrzec na lewa stronę
|
|