PARTNER SERWISU
bnfupzuc
despersky

despersky

Ostatnie 10 wpisów
Hej Morf, witam po przerwie :)

Co sądzisz na chwile obecną o Kopexie, pytam bo pamietam ze to kiedys była w Twoim portfelu prawdziwa perełka i pewnie jakis sentyment do tej spółeczki pozostał :)???

Drugi raz do tej samej rzeki, czyżby mocjonalne zagranie. Chcesz sie odegrać po wczesniejszym sparzeniu??? Troche Cie rozumiem ale kurs tej społki to jazda w doł z wybojami.

pol-aqua

Czy ktos skomentuje dzisiejsze wysokie obroty na spółce???
Koło 11.36 prawie 100 000 akcji zmieniło własciciela a pozniej jeszcze raz tyle.

No to co odliczamy jak do sylwestra...
Ktos ładnie z nami pogrywa

Warszawa, 19.05.2010 (ISB) - Spółka budowlana Pol-Aqua miała 37,44 mln zł skonsolidowanej straty netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2010 roku wobec 12,64 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.

Strata operacyjna na poziomie grupy wyniosła 26,30 mln zł wobec 35,18 mln zł zysku rok wcześniej.

Skonsolidowane przychody wyniosły 1410,25 mln zł wobec 1298,76 mln zł rok wcześniej.

We wcześniejszym raporcie kwartalnym podano, że wynik netto za cały rok wyniósł 14,22 mln zł zysku.

W ujęciu jednostkowym, w 2010 roku spółka miała 50,56 mln zł straty netto wobec 2,79 mln zł zysku rok wcześniej.

Spółka założyła pod koniec roku rezerwe środków, dlatego z 14 mln na plusie zrobiło sie 39 mln na minusie, jeżeli do tego dodamy przesunięcie publikacji wyników za 1Q, zwałe na szerokim to ktos z bliskiego otoczenia spółki robi od wczoraj interes zycia. Wg mnie książkowy przykład jak przy pomocy niewilkich nakładów pieniężnych i trzech rachunków maklerskich (dwóch zbijaczy kursów i jeden zbieracz akcji) wyj..ć ulice na maksa. Rece opadaja. Jestem Tomek pochodze z dzikiego kraju :(

Również nie sprzedałem na górce chociaż zlecienie leżało w arkuszu.
Chciwy podwójnie traci, kolejny raz te słowa szumią mi w głowie.
Co do obecnej sytuacji to lepiej martwmy się tym czy sprzęt budowlany Poli nie stoi w wodzie, bo juz takie zdjecia widziałem w sieci (budowa A1)
Koniunktura to sie poprawi ale mniejszych firm budowlanych które aktualnie nie mają wiekszych kontraktów.

Dzisiejsze spadki są wywołane:

a) zmianą terminu ogłoszenia wyników za 1Q
b) słabymi wynikami
c) dobrymi wynikami (wyciaganie akcji od ulicy)

Jak myślicie???

Martin jaki zasięg wzrostów przewidujesz, po greckiej korekcie???

nocnygracz napisał(a):
No i o co chodzi?

Z dużej chmury mały deszcz.
A może przesłany w kosmos sygnał o odwróceniu trendu?

Jakie odwrócenie trendu??? Znowu na spadkowy???? Shame on you
Przeciez mamy do czynienia z przebiciem trendu spadkowego d'oh!

Wg mnie najgorsze juz za nami, 18 zł jest osiągalne do 1 marca. Natomiast wynik roczny otworzy drogę do 20 zł i wyzej. Pozdro dla wytrwałych którzy nie wymiękli ponizej 15 zł hello1

robertkajzer napisał(a):
Zawsze jest mozliwosc, ze ksiazka zostala dopasowana pod dane historyczne, zeby dana metoda okazalo sie skuteczna i pokazywala autora jako super inwestora. Dlatego trzeba myslec podczas czytania ksiazki i nie traktowac jej jako poradnik typu: Jak krok po kroku zostac milionerem na gieldzie.

Nic nie zostało dopasowane, na końcu ksiązki są załączone telegramy (dokładna data) ze zlecaniami kupna akcji. Historia jak najbardziej autentyczna tylko należy pamiętać, że Darvas te dwie bańki nie zrobił od zera (sprzedaż nieruchomości i zaskurniaki). Strategie miał fajną, jak ktoś ładnie napisał wyżej wsiadał do rozpędzonego pociągu i odrazu chronił kapitał STOP-LOOS'em, ładnie też przewidział besse. Polecam książkę bo są w niej również opisane jego pierwsze porażki i bliskie bankructwo :)

Serce podpowiada ze dobre info, rozum ze podbitka pod dalsze wywalanie :)

Sprawdzają kto i z czym stoi po drugiej stronie, norma Whistle

Widze Nocny ze postawiłes wszystko na jedną karte, podziwiam :)

Jakby dzisiaj był 15 XI to zjazd do trójki wogole by mnie nie zdziwił, ale teraz czuje ze cos jest nie halo.
Masz jeszcze za co usredniać w doł????

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że DUDA i Vistula (podobne problemy) cały czas prowadziły działaność a w tym naszym kochanym Texie wogole nic się nie dzieje, czy ktos tam wogole pracuje??? Czy startują w nowych przetargach??? Jesli nie to za co oni chcą spłacić wierzycieli???

Witam wszystkich Techmaniaków :)

Kiedy mają byc ogłoszone wyniki za 3Q???

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 6 lutego 2013 10:35:48
Liczba wpisów: 19
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,274 sek.

sulpewgz
nujgkscr
alnphzkd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eaawoapb
qjeyktjm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat