demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/2... Cytat:Zarząd PETROLINVEST S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 6 czerwca 2011 roku otrzymał informację o pozytywnym zakończeniu procedury udzielenia spółce Silurian Sp. z o.o. (podmiot zależny od PETROLINVEST S.A.) ("Silurian") przez Ministra Środowiska łącznie trzech koncesji na poszukiwanie złóż ropy naftowej i gazu ziemnego ciekawe czy te info jakos pozytywnie wplynie na spółke Kod:mod: wklejaj cytaty do linków
|
|
Temat:
Onesano
oby 3 zł przeskoczył :) wiecej mnie nie interesuje moga lody se kupowac za te dofinansowanie :)
|
|
Temat:
Onesano
Dostał 50 mil dofinansowania na budowe fabryki :)
|
|
Przy takim wywalaniu papieru ABC Daty moim zdaniem kurs zachował sie bardzo dobrze, nawet biorac pod uwage te -20% spadki. Ponad 4mil akcji których pozbyło sie ABC rynek i tak je wchłonoł znakomicie to ponad 25 mil zł przy sypaniu mega hurtowym , tego nie zebrała ulica!! Pamietajmy ze z tych 30 mil przechandlowanych przez ABC ponad 10 mil jest zyskiem opka :)
|
|
co tu gadac spekuła poszła na boryszew grac dzisiaj i temu tak to wyglada :) a po raporcie nie spodziewajcie sie kwiatków
|
|
Ja sie tylko obawiam by kark nie wplatał impexa w skup emisi borka ktora planuje  bo bedzie lipa, i tu sie pojawia logiga w taktyce pioniera  obym sie mylił bo impex to jedna z naprawde dobrych spółek które sa niedowartosciowane
|
|
korekta jest potrzebna na tej spółce ale dzis była tragedia nie korekta -22%  dam ręce uciąć ze ABC wywala papier [ cenzura...] przyjmując ze to ABC wywala (a wywala bo nie zaprzeczyli ze nie wywalają tylko zostawili to bez komentarza) jedziemy na 4 - 3,5 chyba ze ktos przestanie sypać a po dogrywce nie wydaje mi sie by tak sie stało :(({|=
|
|
To jeszcze nie koniec korekty moim zdaniem jeszcze zobaczymy 5 zł. Spółka przewartosciowana okropnie jak petro !!! spekóła tylko to trzyma a widac brak chetnych do odbierania po 8 zł !! Niema co tu sie zachwycac wartosc ksiegowa do kapitalizacji 1300% FIKCJA chyba ze wynajda lek na raka
|
|
Impex dostanie rekomendacje właśnie jak bedzie po 5 zł :) i to bedzie sygnał by go sprzedać. A co do wzrostu zysku to narazie to i tak wrózenie z fusów, moze bedzie a moze nie bedzie. Ale fakt faktem że spółka ciekawa i niedowartosciowana, warto ja mieć w portfelu
|
|
Temat:
BORYSZEW
A jak to moze wpłynąć na zmiane kursu ipx ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Mam pytanie czy ktoś coś wie o kupnie przez grupe boryszew fłt kraśnik ?? podobno sprawa ma sie wyjaśnic w czwartek ???
|
|
Temat:
IMPEXMET
A mi sie wydaje ze to Kark trzyma kurs za łeb, wiadomo ze Impex przeznaczył 100 milionów na skup akcji a narazie zebrał tylko 10 milionów. Po co Kark ma skupować drogo jak moze zebrać taniej. Co do rzekomej inwestycji chodzi tu o sprzedaż działki w Warszawie na której ma być budowany hotel inwestycja 100-150 milionów, a budować ma Hutmen fabryke rur miedzianych razem z kghm ale narazie to tylko marzenia :)
|
|