PARTNER SERWISU
gyuvtjtx
zased

zased

Ostatnie 10 wpisów
5,65

Ja tam mam konto w HSBC od 4 lat i nie moge sie skarzyc. Fakt na poczatku moglem otworzyc tylko konto okrojone (karta tylko do wyplat z bankomatu itp.) ale po bodajze 3 miesiacach przeistoczylo sie w normalne. Nie place ani zlotowki, mam karte visa, ktora poslugiwalem sie w kilku krajach i dziala... Od czasu do czasu dzwonia mi i zapraszaja na spotkanie, zeby mi wcisnac jakes konto z calym pakietem zbednych dla mnie uslug, ale robia to z taktem.... Co do przelewow to przynajmniej w UK mam darmowe (zagranicznych jeszcze nie mialem potrzeby robic wiec nie wiem).... Dostep przez internet wystarczajacy... Do placowek nie chodze bo nie ma potrzeby - wszystko idzie zalatwic przez internet... Zadnych prowizji za wznowianie kart itp... Slowem nie sciagneli ze mnie ani jednego pensa przez te cztery lata, a zarabiaja chyba jeynie na prowizjach ze sklepow, gdy posluguje sie karta i tak powinno byc.... Acha oprocz kata biezacego mam tez konto biezaco-oszczednosciowe (mix konta zwyklego i oszczednosciowego) i kato oszczednosciowe oczywiscie oba o wyzszym oporocentowaniu i wszystkie obslugiwane sa przez neta...

Ostateczna Cena Akcji Oferowanych została ustalona w wysokości 7,20 zł za jedną akcję.

Poniewaz nie mam doswiadczenia mam pytanie do doswiadczonych graczy gieldowych. Czy przy takich ofertach na rynku pierwotnym wieksze szanse sa, ze sie na tym dobrze wyjdzie, czy raczej nie. Chodzi mi o statystyke tego typu emisji. Zdaje sobie sprawe, ze nie dostane tu informacji czy warto w to wchodzic czy nie, ale sytuacje lubia sie powtarzac i moze mial ktos doczynienia z podobymi emisjami.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.

PLANOWANA OFERTA PUBLICZNA

Grupa Kapitałowa EKO prowadzi działalność w następujących obszarach:

* Sprzedaż detaliczna artykułów FMCG (Fast Moving Consumer Goods – produkty szybko zbywalne tj. przede wszystkim artykuły spożywcze (w tym alkohole), kosmetyki, chemia gospodarcza etc.) za pośrednictwem dynamicznie rozwijanej sieci sklepów EKO, w tym także placówek pozyskiwanych w ramach działań konsolidacyjnych;
* Dystrybucja i usługi logistyczne obejmujące sprzedaż hurtową artykułów FMCG przede wszystkim do jednostek detalicznych spoza Grupy, jak również do własnej sieci sklepów (przede wszystkim artykuły drogeryjne);
* Działalność związana z obsługą, w tym obsługą magazynowo-dystrybucyjną, własnej sieci sklepów;
* Organizacja i rozwój sieci sklepów franczyzowych.

Podstawowe informacje dotyczące oferty:

* oferta obejmuje do 12.245.000 akcji zwykłych na okaziciela serii D, oferowanych przez Emitenta i 1.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii A, oferowanych przez Wprowadzającego w ramach publicznej sprzedaży (Akcje Sprzedawane). Akcje Serii D oraz Akcje Sprzedawane łącznie stanowią Akcje Oferowane. Akcje będą oferowane w następujących transzach:
o w Transzy Indywidualnej 3.311.250 Akcji Oferowanych
o w Transzy Instytucjonalnej 9.933.750 Akcji Oferowanych
* Przedział Cenowy wynosi 6,60 - 8,60 zł za jedną akcję
* ostateczna cena Akcji Oferowanych zostanie ustalona w oparciu o wyniki procesu budowania Księgi Popytu
* cena Akcji Oferowanych będzie jednakowa dla obu transz i zostanie podana do publicznej wiadomości przed rozpoczęciem przyjmowania zapisów.

Harmonogram oferty publicznej

* do 22 lutego 2010 r. podanie do publicznej wiadomości Przedziału Cenowego
* od 23 lutego do 25 lutego 2010r.do godz. 15.00 proces budowania Księgi Popytu
* do godz. 8 w dniu 26 lutego 2010 r. ustalenie i podanie do publicznej wiadomości Ceny Emisyjnej i Ceny Sprzedaży oraz liczby Akcji Oferowanych w poszczególnych transzach
* od 26 lutego do 2 marca 2010 r. przyjmowanie zapisów w Transzy Indywidualnej oraz w Transzy
Instytucjonalnej
* 2 marca 2010 r. zamknięcie Oferty Publicznej
* do 4 marca przydział Akcji Oferowanych

Prospekt emisyjny
Prospekt emisyjny został podany do publicznej wiadomości w formie elektronicznej na stronie Spółki http://www.eko.pl oraz na stronie Oferującego http://www.dmbzwbk.pl

Witam

Wlasnie przymierzam sie do wyboru DM. Obecnie mam konto osobiste w pko i bzwbk...
dlatego zastanawiam sie nad DM BZWBK i DM PKO BP? Prosze o opinie na temat tych dwoch DM...
Nie chodzi mi to tabele oplat i prowizji bo to znalazlem na ich stronach, lecz o informacje, ktorych tam nie znajde tkj. awaryjnosc systemu, dostep do fachowcow itd..
Z gory dziekuje.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 5 czerwca 2011 20:09:16
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,254 sek.

vvwcgccf
vtmshjxi
wptvscys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mtwssmuf
drfzyrqy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat