Temat:
SERINUS
Krzysiek9 napisał(a):@Tofik
<korekta>
Skoro roczna strata wynosi 51mln zł a strata za Q1-Q3 wynosiła 21,7 mln zł to znaczy, że strata w Q4 wynosiła 28,3 mln zł. Ale W Q4 odpisano Syrię za 31 mln zł. Gdyby nie odpisali Syrii, to strata za Q4 była by pomniejszona o odpis Syrii czyli:
-28,3 mln zł + 31 mln zł = +2,7 mln zł (zysk za Q4/2011)
Tofik masz rację z tym zyskiem. Krzysiek9...lepiej nie startuj na głównego księgowego, bo kajdanki nieuniknione  ...w swoich wyliczeniach "zgubiłeś" okrągłą "bańkę"  51 - 21,7 = 29,3 + 31 = 1,7 mln zł Bez obrazy oczywiście
|
|
Zgadzam się z opinią Mathu. Wszystko co właśnie teraz się materializuje było podawane do publicznej wiadomości wieki temu. Dotychczasowe wzrosty były pokłosiem sukcesu Snipera wydanego przez CI. Niestety mini hossa na producentów gier to już przeszłość i teraz wszystko musi wrócić do normalności (czytaj: kurs NG). Ewentualne zyski na tych akcjach będa możliwe dopiero po realnym wprowadzeniu gry na rynek, a o tym już Zarząd tak chętnie nie informuje jak miało to miejsce jescze kilka miesięcy temu. Dla mnie to jednak zbyt ryzykowna inwestycja na dzień dzisiejszy (wyszedłem z inwestycji jakiś czas temu), ale obserwuję rozwój sytuacji.
|
|
Temat:
CIECH
Analizując raport nr 35/2010, którego to dotyczy dzisiejsze info, szykuje się całkiem ładna transakcja (chodzi o wartość: "Wstępna cena sprzedaży: 136.270.000 zł"). Jeżeli rzeczywiście sprzedaż udziałów PTU wygeneruje taki przychód to jest poważna nadzieja na podrasowanie bilansu za Q4 i cały 2010 rok. Jestem przekonany, że 2011 będzie pozytywny dla akcjonariuszy Ciechu (zbyt duża firma i zbyt poważny biznes, aby zniknął z rynku. może być tylko lepiej).
|
|
Temat:
MOSTALZAB
Witam, przeglądam dzisiaj papiery, które dawno, dawno temu przyniosły mi niezłą stopę zwrotu z inwestycji i pozwolę sobie zauważyć, że na Zabrzańskim Mostku zarobimy ponownie dopiero w momencie zakończenia skupu akcji własnych. Wcześniej na większe zyski nie ma szans, ponieważ zaintersowane skupem osoby  nie puszczą kursu wyżej. Warto chyba się nad tym zastanowić. Pozdrawiam i znikam. Do usłyszenia za 6-7 miesięcy.
|
|