PARTNER SERWISU
vkbebeyf
WHU

WHU

Ostatnie 10 wpisów
"O terminie wyplaty w/w tytulow spolka poinformuje obligatariuszy oddzielnym komunikatem"

Jakos nie spieszy sie Panu Prezesowi z tym informowaniem.

Minely juz prawie 2 miesiace od umowionej daty wykupu...

Chyba czas na wniosek o upadlosc...

Ponawiam pytanie mojego porzednika: czy ktokolwiek zlozyl lub ma wiedze na temat wniosku o upadlosc?

Ja pare dni temu wyslalem wezwanie do zaplaty...

Swoja droga ciekawe czy ludzie tam pracujacy (wg. raportu, jezeli dobrze pamietam ponad 200 osob) normalnie chodza do pracy i wykonuja swoje obowiazki...

Uwazam, ze jesli udaloby sie opchnac dzialke, sprzedac prawo do oprogramowania, zwolnic z polowe lub 3/4 osob, skupic sie tylko na pewnych (bezpiecznych oraz rentownych) galeziach biznesu oraz znalezc bank/inwestora, ktory by im to podzyrowal to bylaby szansa na odzyskanie kasy...

Szkoda, ze Pan Prezes zapomnial przekazac obligatariuszom kiedy odzyskaja swoje pieniadze...

"Koncz Wasc wstydu oszczedz..."

sasky napisał(a):
Na dokładkę jest kara ze strony GPW - 10 tys zł!

Cytat:
Na podstawie § 17 ust. 1 i § 17c ust. 1) pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu obrotu oraz w związku z § 6 ust. 11 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia nałożyć na spółkę RODAN SYSTEMS S.A. karę pieniężną w wysokości 10.000 zł (dziesięć tysięcy złotych).

gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/new...:-nalozenie-kary-pienieznej-na-spolke-rodan-systems

Panowie, panowie, panowie! Nie kopie sie lezacego Shame on you

No i mamy raport roczny...

gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/new...

Tylko nie wiadomo czy sie smiac czy plakac...

Myslalem, ze chociaz jakas informacje podadza kiedy mozna sie spodziewac wyplaty kuponu i odsetek.

Sprawa zostala nieladnie zalatwiona. Rozumiem trudnosci finansowe ale informacja do obligatariuszy powinna zostac wystosowana.

Sam zastanawiam sie czy nie zlozyc do sadu wniosku o upadlosc - tak bylaby szansa cos odzyskac a jak beda walczyc o utrzymanie jeszcze powiedzmy rok to tam juz nic nie zostanie...

Przykre, przykre bardzo przykre
sporo kasy mialem w tych obligacjach...

Raportu rocznego jak nie bylo - tak nie ma. No tak... wczesniej miala byc bodajze informacja kiedy ostatecznie bedzie opublikowany...

Ktos posiada jakies informacje co wlasciwie dzieje sie w spolce... wyjda na prosta?

W BOSiu juz tez calosc wplynela thumbright

Wielkimi krokami zbliza sie data wykupu obligacji. Jak myslicie jest szansa na odzyskanie kasy?
Udalo im sie w koncu sprzedac dzialke?

Ja sie skusiłem pod dobra sytuacje techniczna. Jak bedzie? - zobaczymy Angel

Dzisiaj do obiegu zostało dopuszczonych 1.16 miliona akcji nowej emisji (obejmowanych po 1 zł).

Zamkniecie na maksimach Dancing Jutro - miejmy nadzieje - cd...

No razie gorzej niż WIG20. Ukryta sprzedaż na 17.60.

No i się sypło. Dodrukowali troche tego papiera... angry3

Chalmi napisał(a):
A to się Panu prezesowi przypomniało, fiufiu....
Takiego raportu to jeszcze chyba nie czytałem :) , jak w grach dominuje podobny klimat to może być ciężko z utrzymaniem się na rynku.

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Data sporządzenia: 2010-01-20
Temat:
Nabycie akcji przez Prezesa Zarządu

Treść raportu:
Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, iż w dniu 20 stycznia 2010 roku do Spółki wpłynęło zawiadomienie w trybie art. 160 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi od Pana Tomasza Majki, Prezesa Zarządu Spółki informujące o dokonaniu przez niego następujących transakcji nabycia akcji Nicolas Games S.A.:
- 9 października 2009 roku - nabycie 100 szt. akcji po cenie 2,25 zł (dwa złote 25/100) za każdą akcję,
- 21 października 2009 roku – nabycie 20 szt. akcji po cenie 2,38 zł (dwa złote 38/100) za każdą akcję,
- 29 października 2009 roku – nabycie 10 szt. akcji po cenie 2,39 zł (dwa złote 39/100) za każdą akcję.
Transakcje dokonane zostały w czasie sesji na rynku NewConnect organizowanym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., na którym to akcje są notowane.

Pewnie dokupił sobie do okrągłej ilości. A że akcje tanie to i na fajki starczyło :-)

Bałagan w służbie zdrowia jest wodą na młyn tej spółki. I niech tak zostanie... Dancing

Przeczytalem to...

Brak podjętych uchwał na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy w dniu 18 stycznia 2010 roku
Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, iż z uwagi na fakt, że na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy, które odbyło się 18 stycznia 2010 roku w Będzinie kapitał zakładowy był reprezentowany w 35,2%, wobec braku kworum Zgromadzenie nie mogło się skutecznie odbyć oraz nie było zdolne do podejmowania wiążących uchwał objętych porządkiem obrad. Podobna sytuacja miała miejsce na NWZA w dniu 14 grudnia 2009 roku. Zgodnie z §27 Statutu na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy w dniu 18 stycznia 2010 roku nadal obowiązywało kworum 70% kapitału zakładowego, gdyż porządek obrad został zmieniony.
Podstawa prawna: § 4 ust. 2 pkt. 5) Załącznika do Uchwały nr 363/2009 Zarządu GPW z dnia 27 lipca 2009 r. - "Informacje bieżące i okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".

... i zastanawiam się czy oni są w stanie w ogóle zebrać się i podjąć JAKIEKOLWIEK decyzje.
Nie było walnego 14 grudnia, nie było 18 stycznia, może i nie będzie 15 lutego (czy nadal ma obowiązywać kworum 70% kapitału zakładowego?)...
A spółka przecież walczy o byt. Nie podoba mi się to. Proszę wyprowadzić mnie z błędu jeśli się mylę...

ami napisał(a):
RSI szoruje po suficie jak w lipcu i sierpniu, wyskoczyłem wczoraj Whistle i pozdrawiam kupujacych. Nadal będe obserwował spółkę bo ciekawi mnie, czy Wasze zaklęcia zmiażdżą elementarz analizy technicznej wg której rysuje sie książkowy przykład głowy z ramionami. jakby co to łapię was za tydzień po 3,50 love4

Faktycznie, jak zamknie się na obecnych poziomach tj. przy 4.08 - 4.10 to piękna główka formacji RGR nam się dzisiaj wyrysuje

Jak myślicie, kiedy możemy spodziewać się prognoz wyników na IV kwartał. MW Trade zawsze wcześniej informował przed oficjalnymi...

Zdaje się, że Vasto już za burtą :-)

Po dzisiejszej sesji nasze C/WK wynosi 1.29, a Magellana2.14. Jest wiec co nadrabiac. Branża staje się modna, a konkurencji poza 3 spolkami gieldowymi brak...

Witam. Nie zgadzam się z przedmówcą. Mam wrażenie, że papier dopiero staje się zauważany. Modna branża oraz doskonałe warunki otoczenia sprawiają, że na MW Trade może być świetnym kandydatem na przyslowiowa pompke... Zresztą niech ktoś spróbuje kupić większą ilość nie podbijając kursu... Papier jest trzymany w mocnych lapkach.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 20 grudnia 2013 13:09:38
Liczba wpisów: 25
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,332 sek.

vjcitocp
sfvexkca
lwngcilr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
glrhcthj
bjgrmqrc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat