PARTNER SERWISU
pfqgkvzk
MIRO2010

MIRO2010

Ostatnie 10 wpisów
Wolumen dzisiejszy mnie zastanawia. Słabe przełożenie na wzrost. Wprawdzie podczas sesji było nawet +12% al spadło do zaledwie 5%. Coś mi tu nie tego...Shame on you

jeżeli miałoby się poprawić to po co teraz sprzedawać ?
Ktoś trzyma kurs, popatrzcie na stronę sprzedaży. Wystawia po kilkadziesiąt tysięcy akcji bez przerwy od 3 dni. Wątpię aby był to ktoś nieoświecony.

angry3 coś mi sie wydaje że dobre wiadomości (prognoza) spółka wypuściła aby ktoś mógł pozbyć się akcji. Taki wolumen a kurs w miejscu

Marvipol zaszalał (wreszcie) a tu cisza jak makiem zasiał.
Ciekawe co będzie dalej.

Im więcej osób trąbi że dalej będzie spadać tym lepiej dla kupującychthumbright

Co z tym Kopexem ?? Wprawdzie raport TO juz jest historia więc kurs powinien wreszcie pójść UP po dobrych wiadomościach z kraju i nie tylko. Słaby zysk netto ale przychody utrzymane.
Kupiłem po 19 zł i czekam

limagraf napisał(a):
Powoli cos sie krystalizuje:

W przyszłym roku po wizycie u lekarza i prawnika otrzymamy paragon z kasy fiskalnej - dowiedziała się "Rzeczpospolita".
"Decyzje polityczne zostały już podjęte. Prawników, lekarzy i księgowych obejmiemy obowiązkiem stosowania kas fiskalnych. Kończymy pracę nad rozporządzeniem" - poinformował wczoraj "Rz" wiceminister finansów Maciej Grabowski. Gazeta zaznacza, że dotychczas były to zawody zwolnione z tego wymogu. Teraz wśród prawników tylko notariusze pozostaną bez kas. To dlatego, że każda dokonywana przez nich czynność podlega bardzo starannej rejestracji.

Nowe kasy będzie musiało kupić około 100 tys. podatników, dlatego MF chce, aby nowe przepisy weszły w życie w przyszłym roku. Tak, aby zainteresowani mogli się do nich dostosować. Na wprowadzenie kas fiskalnych dla nowych grup budżet wyda 200 mln zł. Sami zainteresowani nie są zachwyceni pomysłem fiskusa - zauważa gazeta.

Zdaniem pracowników resortu finansów, rozszerzenie listy zawodów objętych obowiązkiem stosowania kas fiskalnych zmniejszy szarą strefę i zwiększy wpływy z podatków dochodowych.

- Na przełomie pierwszego i drugiego kwartału tego roku powinniśmy wydać odpowiednie rozporządzenie. Przewidujemy, że wejdzie w życie w 2011 r., np. w kwietniu - informował wcześniej Maciej Grabowski.

Link do calego artykulu:

biznes.interia.pl/news/fiskus-...

A kurs powoli pnie sie w gore.

hello1
no to wreszcie coś się zacznie dziać z tą spółką, bo fundamentalnie OK, a technicznie- jakby zamrożona

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 sierpnia 2013 21:45:12
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,201 sek.

nxyacpjt
feisriov
rqenehdx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
egyebyly
jxljcpeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat