PARTNER SERWISU
lqzzfsnj
Everlasting

Everlasting

Ostatnie 10 wpisów
Na pewno dzień przerwy pomoże w tej sytuacji i pozwoli ochłonąć trochę ludziom i na spokojnie przemyśleć czy na pewno powinno spadać.

Cieszę się, że wszystko sobie wyjaśniliśmy.

Po prostu "totalny technik" skojarzył mi się z "totalnym idiotą" (chyba najbardziej popularny związek frazeologiczny z "totalny") dodałem do tego kontekst i wyszła interpretacja :)

Wydaje mi się że pojęcie "pompowanie balona" odnosi się bardziej do fundamentów spółki, gdy jest tak jak zadałeś w pytaniu (Anty teresa) "czy cena odbiega o kilkadziesiąt % od jej wyceny?". Więc rzeczywiście "balon" Pitarkana powinien być uzasadniony czymś więcej niż "nie wydaje mi się żeby cena utrzymała się na tym poziomie"
Na fundamentach(KGHM) z kolei dużo się nie znam więc ciężko mi się wypowiadać na ten temat (czy jest przewartościowana czy nie).

Pozdr.

Przecież to w ogóle nie ja napisałem na początku że kghm to balon.. więc czemu mam bronić tej tezy?
Podałem tylko jeden z możliwych argumentów, dla tezy że warto zająć krótką pozycje. Nie rozumiem o co się tak pieklicie, wygląda to tak jakbyście zauważyli słow balon w temacie KGHM i za wszelką cenę chcecie przekonać wszystkich że wasze długie pozycje będą rosły w nieskończoność.

cyt Ant Teresy:
"Everlasting, czy każda spółka na której może dojść do korekty jest balonem?"

Nigdzie nie napisałem że KGHM to balon, więc twoje pytanie nie ma sensu, bo insynuujesz w nim że uważam że kghm to balon, bezpodstawnie.

Cyt Rafisty:
"Ale to już chyba filozofia dla totalnych techników grających na czymkolwiek; wyłącznie pod wykresy. Może Everlasting do takich należy."

Próbujesz mnie obrazić pisząc o "totalnych technikach" ?

Cyt Rafisty:
"Trudno zgadnąć, bo nie broni swoich tez."

Znowu to samo, jakie tezy, z punktu widzenia analizy technicznej jakaś formacja jest lub jej nie ma (pomijam wydarzenia gdy pojawiają się podobne do książkowych formacji ale nie spełniające, lub prawie spełniające wszystkie wymogi)
Luka wyczerpania to po prostu formacja, w której pojawia się pozornie pozytywne okno hossy, zapowiadające kontynuację wzrostów, jednak nie ma ono potwierdzenia w wolumenie, a na kolejnych sesjach jest to okno szybko zamykane.
Naprawdę nie wiem czemu uważacie że nie bronię swoich tez, jak jedyną moją tezą było to że jest sobie luka wyczerpania! W ogóle do tego się nie odnieśliście, tylko wmawiacie mi że mówię że KGHM to balon.

Nie mówię że balon ani nic takiego.

Po prostu zauważyłem wg mnie lukę wyczerpania, która jest dobrą okazją do sprzedaży krótkiej ze stop lossem powyżej ostatniego szczytu.

Widać wyraźnie że jesteśmy w długoterminowym trendzie wzrostowym, ale (silniejszej)korekty też dawno nie było.

Na przykład ukształtowana, w ciągu kilku ostatnich dni, luka wyczerpania.

I co umieszczasz filmik i następnego dnia formacja objęcia się pojawia :P ?

To myślisz że teraz czeka nas długi trend horyzontalny aż do kolejnych wyników ?

Niska temperatura nie tylko powoduje większy pobór energii w mieszkaniach, ale również zwiększa sprawność produkcji energii bo więcej entalpii z pary możemy odebrać gdy mamy niższą temperaturę czynnika chłodzącego w skraplaczu (niższa temperatura--> niższe ciśnienie--> większy spadek entalpii pary)

Ale to chyba was tak nie interesuje tak bardzo jak cena akcji :P

Może mi ktoś wyjaśnić co się stało na końcu sesji ?

Kilka tego typu grotów się pojawiło, i sygnały sprzedaży też, DUDA przystopowywała i zaraz szła dalej w górę.

A kiedy będę najbliższe wyniki?

Z ostatnich 6 sesji, wszystkie które zakończyły się świecami spadkowymi(czarne) miały malutki wolumen, a te które zakończył się wzrostowymi(białe) - wręcz ogromny wolumen w stosunku do tych czarnych.

Co to oznacza?

Kiedy Duda opublikuje wyniki za 2. kwartał ?
Są jakieś informacje?

wg mnie to niesymetryczny trójkąt, zapowiadający kontynuacje trendu.

Przebicie oporu 2.75 - 2.80, otworzy zapewne drogę do sporych "rajdów w górę"

Na to czy jego aplikacja została rozpatrzona pozytywnie/negatywnie odpowiedzą za parę kilkanaście dni. Wiem coś o tym :-]

Przeczytałem właśnie posty z ostatnich 5-6 tygodni.
Moje analizy przebiegały podobnie, dokupiłem akcji po młocie który sięgnął 1.80, licząc na wybicie, jednak teraz akcje wracają na ten poziom.
wg mnie 1.80 a dalej 1.57-1.60 to linie obrony.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 12 lipca 2013 00:22:14
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,310 sek.

axgltzfc
lzugbtys
hanjqgwb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bjfbwndj
mibbzsvt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat