Temat:
IDEON
po korekcie - teraz tylko krótkie pozycje
|
|
Temat:
IDEON
z ciekawości obejrzałem i nie dziwię się że kurs leci. Może za rok coś z tego będzie - na razie jest wiele ciekawszych spółek. Pozdr.
|
|
Temat:
IDEON
natomiast od góry pierwszy ważny poziom znajduje się na 6... a zresztą sami sobie narysujcie
|
|
Temat:
IDEON
no właśnie zależy. Sprawdziłem to na wielu wykresach - o różnym przedziale minutowym. Teraz istotne jest utrzymanie 0.61-62
|
|
Temat:
IDEON
mamy zatem powrót do kanału, a wybicie dołem można uznać za fałszywe
|
|
Temat:
IDEON
0.4
|
|
Temat:
IDEON
czyli dalej w dół. Wykres jest najlepszym miernikiem jej stanu, zwłaszcza że jak dotąd CZP był spółką defensywną. Jednym słowem - jak zwykł powtarzać prezes pewnej spiskowej partii - niedobrze się dzieje w państwie Króla
|
|
Temat:
IDEON
Maciek, liczą się ceny zamknięcia. Na razie idealnie odbiło od kreski - zobaczymy na jak długo
|
|
Temat:
IDEON
[tu wkroczył moderator: jakkolwiek autoerotyzm jest rzeczą ludzką, teksty w tym stylu nie pasują do tego portalu] Jutro będzie ciekawie - jak zejdzie choćby o jeden grosz na zamknięciu to raczej dalej w dół
|
|
Temat:
IDEON
|
|
Temat:
IDEON
dzisiaj porysowałem wykresy i jest jednak światełko w tunelu. Zadecyduje ten tydzień - jak nie będzie dalszego zjazdu to może być nieźle
|
|
Temat:
IDEON
Maciek, czy nie pomyliłeś spekulowania na giełdzie z kolekcjonowaniem znaczków, wklejając w kółko te serie?
|
|
Temat:
IDEON
Cytat:posiadam kilkadziesiąt tysięcy akcji tej spółki. martwić przestałem się już parę tygodni temu...dlaczego? a dlaczego nie skoro nie ma się na to wpływu a spółka idzie wbrew trendu. zastanawiam się jedynie po co wypuszczają co jakiś czas pozytywne komunikaty skoro i tak codziennie odejmowany jest skutecznie grosz o ceny akcji.... uśrednię małym pakietem przy 0,58/0,59 następnie przy 0,50 a jak trzeba będzie to nawet przy 0,40... dopóki "ktoś" skupuje to skupywać będę i ja :) a co do ceny to w chwili obecnej ucieszę się gdy centrozap osiągnie ponownie poziom 0,70 :) Maciek jeśli nie jesteś masochistą to musi Cię to ruszać, co zresztą widać po Twoich literówkach - słyszałeś o czymś takim jak stop lossy?
|
|
Temat:
IDEON
Swierszczu napisał(a):Ktos byl tak mily i mi nasypal po 0.62. Tutaj w przyszly tygodniu bedzie jazda na 0,80 gr :) chętnie bym Ci napisał, że będzie po 0.8 ale to mało prawdopodobne. Po pierwsze nie ma sygnałów kupna na CZP, a po drugie przed nami korekta na giełdach. Może w listopadzie będę miał lepsze wieści
|
|
Temat:
IDEON
nie interesuje mnie co Ty proponujesz tylko co mówi AT - Skotana zakupiłem w trendzie wzrostowym, a potem sprzedałem. Teraz czekam na jasne sygnały - nie interesują mnie lokalne wahania
|
|
Temat:
IDEON
mniejsza zresztą o to - nadal obowiązuje trend spadkowy. Jak się zmieni na wzrostowy to kupię - kilka groszy nie ma tu znaczenia
|
|
Temat:
IDEON
nie jestem akwizytorem żeby zastanawiać się co produkuje. Dla mnie może produkować powietrze - jak zarabiam to znaczy dotleniła mój mózg
|
|
Temat:
IDEON
dlatego pewnie dziadowska, że stracił na niej. Jak gra się z trendem a nie przeciw niemu, to każda spółka jest dobra - nawet te na skraju bankructwa. Guzik mnie obchodzą komunikaty - patrzę tylko na wykresy
|
|
Temat:
IDEON
aczkolwiek docelowo poziom 0.48 też jest dobry
|
|
Temat:
IDEON
a dzisiaj 0.58-59 jak najbardziej możliwe
|
|
Temat:
IDEON
0.52
|
|
Temat:
IDEON
dalej w dół
|
|
Temat:
Onesano
dzisiaj najprawdopodobniej podwójny szczyt na S$P500 i od jutra spadki. Lepiej poczekać na naturalną korektę, a nasza giełda nie taka bananowa jeśli nie chce iść na rzeź
|
|
Temat:
Onesano
i to najprawdopodobniej byłoby tyle na "Karkosikach" i na giełdach. Teraz czas na korektę
|
|
Temat:
Onesano
czyli?
|
|
Temat:
IDEON
jeśli nikt nie wywala to może będzie rosło, ale świecowo wygląda to fatalnie. Teraz decydujący jest poziom 0.8 - jego przebicie potwierdzi dystrybucje
|
|
Temat:
IDEON
mnie to jednak wyglada na dystrybucje przez większego gracza. Wkrótce się przekonamy, bo wykres CZP to zabawa wróżek a nie AT
|
|
Temat:
IDEON
mihara jesteś zwitkiem nerwów - giełda nie jest dla Ciebie. Akumulacja już jest blisko zakończenia
|
|
Temat:
IDEON
jak najbardziej zrób sobie przerwę. Na przyszłość - unikaj głupawych stron i nie czytaj o wywalaniu czy kupowaniu. Papiery rosną/spadają zależnie od trendów w jakich się znajdują. CZP jest w trendzie wzrostowym stooq.pl/q/a/?s=czp&i=10&a... i jak na razie świetnie trzyma się kanału wzrostowego. Reszta nie ma znaczenia
|
|
Temat:
IDEON
oczywiście jak nie masz przekonania to nie kupuj. Ja powtórnie wszedłem i czekam na przebicie 0.8 - na razie mamy akumulację
|
|
Temat:
IDEON
eee po tak szybkiej korekcie 0.8 szybko przetestujemy
|
|
Temat:
IDEON
teraz korekta a za kilka dni możliwy atak na 0.8
|
|
Temat:
IDEON
moim zdaniem CZP jest blisko większego wybicia - pokazuje to zarówno wykres jak i obroty
|
|
Temat:
IDEON
z punktu widzenia AT dojście do 0.8 jest możliwe - natomiast przebicie tego oporu sugeruje dojście do maksimów z listopada
|
|
Temat:
DEVELIA
najbliższy sufit jest w okolicach 1.07 - także jest gdzie rosnąć
|
|
Temat:
DEVELIA
nie doradziliśmy mi ale i tak rano kupiłem
|
|
Temat:
DEVELIA
Witam, jutro rozważam kupno lcc bo ładnie wyłamał się z trójkąta stooq.pl/q/a/?s=lcc&i=30&a... czyli przełamał opór na 62. Macie jeszcze inne argumenty techniczne? Pozdrawiam
|
|
Temat:
MCI
masz rację - ale zakładamy trend wzrostowy - zwłaszcza po przebiciu 2.8 a potem 3 czyli na moim rysunku górna banda stała się dolną. Oczywiście może nastąpić wybicie z tego klina dołem, ale to wciąż może oznaczać marsz przy dolnej bandzie na 3, a ona idzie do góry. Natomiast powrót do poprzedniego trójkąta oznaczałby co najwyżej powrót do 2.8 czyli wsparcia - bo jak widać linie idą w górę. Pozdr.
|
|
Temat:
IDEON
mihara wczytaj się w to co wkleiłeś na temat formacji chorągiewki to poznasz odpowiedz
|
|
Temat:
IDEON
bez tej informacji było wiadomo że coś nie gra - cały czas była dystrybucja akcji
|
|
Temat:
IDEON
to pokazuje stooq.pl/q/a/?s=czp&i=15&a... że mamy trend spadkowy i ewentualne wybicie dołem potwierdziłoby właśnie formację flagi, chociaż faktycznie trwa to długo. Wybicie górą z tego trójkąta zanegowałoby temu. Niczego nie przesądzam
|
|
Temat:
IDEON
faktycznie obroty wzrastają, ale doprawdy nie wiem czy to akumulacja czy dystrybucja. Wogóle za długo to trwa - rgr się nie potwierdził, ale istnieje jeszcze niebezpieczeństwo formacji flagi
|
|
Temat:
IDEON
papier wszedł w trend boczny, ale kolejna fala spadkowa na Wall Street nie wróżą najlepiej i ja jeszcze czekam
|
|
Temat:
IDEON
no niestety ja nie jestem optymistą i przewiduję szybki zjazd, zwłaszcza że po publikacji tego komunikatu praktycznie nie było reakcji
|
|
Temat:
IDEON
CZP od poczatku powtórnego wejścia na giełdę jest w trendzie spadkowym stooq.pl/q/a/?s=czp&i=60&a... i nie zmieniają tego lokalne szczyty. Z RGR mieliśmy też do czynienia na przełomie pażdziernia i listopada i też tam nie został spełniony punkt 1 - bo to jest jedna z interpretacji. Teraz przebicie 0.56 ostatecznie potwierdzi RGR - natomiast przebicie okolic 0.75 zaneguje kilkumiesięczny trend spadkowy. Patrząc jednak na przebicie w piątek minimów bessy na Wall Street co zapowiada duże spadki, obstawiam pierwszy scenariusz
|
|
Temat:
IDEON
czyli RGR jest już na ukończeniu
|
|
Temat:
IDEON
|
|
Temat:
IDEON
|
|
Temat:
IDEON
ja stawiam na lekkie wybicie jutro i następnie zejście poniżej 0.6 i wówczas zostanie potwierdzony RGR. Nie rozumiem co ma do tego 0.56
|
|
Temat:
IDEON
no niestety RGR coraz bardziej prawdopodobny
|
|
Temat:
IDEON
zobaczymy w poniedziałek - jak wzrosną obroty to jest szansa wybicia z trójkąta - jeśli nie to trzeba sprzedać. Zejście poniżej 0.6 potwierdzi RGR
|
|
Temat:
IDEON
tak zachowałem się jak początkujący, ale nie mam zamiaru uśredniać, bo na giełdach wciąż rządzi strach i nie wiadomo czy nie będzie większej zwały, a fali korekcyjnej wciąż nie widać
|
|
Temat:
IDEON
no to chyba sprzedam, bo nie ma co ryzykować  Jest jeszcze szansa że wybije z trójkąta górą stooq.pl/q/a/?s=czp&i=15&a... ale raczej marna. Po jakim kursie radzicie wystawić?
|
|
Temat:
IDEON
nie wiadomo co w tej sytuacji jest ważniejsze AT czy oczekiwane infa ze spółki, EBOR itd?
|
|
Temat:
IDEON
Dzięki, ale jak zejdzie niżej to wyrysujemy RGR, a wtedy zakres spadków może być większy
|
|
Temat:
IDEON
czy ktoś zajmuje się AT spółki? Na razie odbija się od wsparcia na 0.65, ale pytanie czy nie zejdzie niżej?
|
|