czy moglbys poprzec swoje przewidywania faktami, dlaczego mozemy miec tu flage.
obalilsmy juz tu formacje RGR... :) mam ochote obalic kolejne podejrzenia.
Cytat:1. Formacje flagi i chorągiewki (proporca) należą do formacji dość pewnych, trwają krótkotrwale i rzadko zdarzają się odstępstwa od ich schematów. Niestety są one dość trudne do rozpoznania i stosunkowo rzadkie. Pojawiają się one podczas gwałtownych ruchów cen.
Mysle ze ani nie mamy tu do czynienia z gwaltownym ruchem cen. Co wiecej jest napisane ze sa rzadkie, co znaczy ze nie ma ich na zawolanie. Co nie znaczy ze ich tu nie ma... jednak te gwaltowne ceny jakos juz mi nie pasuja.
Cytat:Flagi należą do grupy formacji kontynuacji trendu.
jaki mamy trend? bo poki co rosnie nam od 53 gr a co bylo wczesniej? spadki, ( pomijam wyskok kilku dniowy z 40 gr na 80 gr). nie dostrzegam tu trendu ( ale moze go nie widze)
Cytat: Kształt formacji wyznaczają dwie równoległe linie przyjmujące nachylenie przeciwne do poprzedzającego trendu.
zakladajac ze mamy trend spadkowy, linie musilby byc rosnace? da sie takie cos narysowac?
Cytat: Utrzymujący się pierwotnie na wysokim poziomie wolumen obrotów zazwyczaj maleje od momentu wejścia w formację.Ponownie silny wzrost aktywności powinien towarzyszyć wybiciu.
a nam rosnie, no chyba ze mamy wybicie... ale w gore? a mialobyc niebezpiczenie:) liubei takie niebezpiczenstwa
Cytat:Flagi zazwyczaj pojawiają się w połowie silnych ruchów cenowych, stąd zasięg wzrostu wyznacza wysokość poprzedzającej fali (masztu) mierzona od punktu wybicia z formacji.
jakos tych ruchow cenowych nie widze.
Sekator, nie bierz tylko tego do siebie. Poprostu jestem dosc swiezym graczem, duzo czytam obserwuje, i mam wrazenie ze ludzie nie tylko czarnowidza (taki narodowy sport) ale i dopasowuja teorie na potrzeby tych widzen.
Jakie argumenty przejawiaja za spadkiem? Bo ja ani w fundamentach spolki ani w danych jakie kraza, nie widze. Jestem 100% zwolnienniem wybicia w gore, jesli zaraz pojdzie news jaki to funudusz dofinansuje spolke w wys 100 mln, jelsi zaraz EBOR obejmie akcje, jesli zaraz banki niemieckie skredytuja maszyny, jelsi sie utrzyma dynamika przychodu, to zadne, flagi, rgr i choragiewki sie nie potwierdza. ( co nie znaczy ze ich nie bedzie, ja tego nie wiem)
proponuej tez poczytam o polskim runku drewna, jaki to monopol maja lasy panstwowe. a tu nagle konkurencja z prkatycznie nieograniczonym zasobem drewna nam urasta i ta dywersyfikacja dzialnosci. Uwazam te spolke ze jedna z ciekawszych
a I jeszcze apelajc a z US, przeciez wygraja i kasa ostetecznie bedzie. Same dobre wiadomosci, chyba ze sa zle
Czy moglbys powiedziec czemu moze byc tu flaga? a moze inna formacja?
Jesli mamy jakas formacja to upewnijmy sie ze jej fundamenty sa zgodne z teoria. Inne podejscie to czysta spekulacja.
Pozdrawiam