Temat:
GANT
Coś się szykuje na akcjach Ganta, od kilku dni rosną obroty, dziś ponad milion jak dotąd. Trwa nadzwyczajne walne ZA- być może ogłoszą coś istotnego? Technicznie wygląda mi to na spory szykowany wzrost. W sumie, czemu nie... :)
|
Temat:
KGHM
Zastanawiam się, czy to jest chwilowe trzepanie leszcza, czy trwały marsz w dół. Dywidenda KGHM, choć niższa od oczekiwanej i tak jest łakomym kąskiem. Perspektywy dla KGHM są raczej dobre, mają stabilną sytuację i jednak dosć interesujace perspektywy. Jak sądzicie, czy nie jest tak, że spółka trafiła nieszczęśliwie z wypowiedzią Bernanke, wskaźnikami PMI w Chinach i zacznie szybko odrabiać straty, czy raczej kontynuować bedzie wskazane wyżej średnioterminowe spadkowe tendencje? Wydaje mi się, że o ile Skarb Państwa nie chce naciągnąćKGHM na jakieś bezsensowne łupkowe ekspedycje, to raczej czeka nas szybki powrót w okolice 140 zł. Oby.
|
Temat:
SYGNITY
Z mojej analizy wynikało, że wsparcie miała spółka na poziomie ok. 13 zł. Wsparcie zostało naruszone, ale wydaje się, że spółka osiągnęła minima i powinna iść w górę. Obstawiam poziom 18 zł. Tak czy inaczej, chyba dobry czas na zakupy.
|