PARTNER SERWISU
ljcnooke
EUFRAT

EUFRAT

Ostatnie 10 wpisów
anty_teresa!

a czy przy wcześniej wspomnianych przez ciebie świeczkach dochodziło przy okazji do zmiany średnioterminowego trendu spadkowego?
Widzę, że znasz się na giełdzie ale uważam, że twoje wpisy dotyczące tego powyżej są stronnicze.

Witam!

Pytanie o PTI - historyczny szczyt pobity
Zarówno sama spółka jak i spółki będące w jej posiadaniu zachowują się bardzo mocno:

CSY - bardzo dobra końcówka roku,
RSY - REWELACYJNA końcówka roku - dodatkowo okolice historycznych szczytów

i jak się wydaje kolejny czarny koń DEM - szanse na przebicie historycznych szczytów jeszcze w tym roku

może płynność nie zbyt duża, ale trzeba przyznać, że jak na nc wyróżniająca się - a biorąc pod uwagę siłę względem rynku to już wyniki imponujące

Może w obecnym czasie nie zawsze trzeba patrzeć na raporty a kierować się rodzącym trendem czy też właśnie wybierać spółki wyraźnie pokonujące rynek. Na rynku jest dużo dużych spółek z dobrymi wynikami i kiepskimi notowaniami.

Nie mniej jednak proszę o ocenę czy warto jeszcze inwestować w PTI i DEM (oczywiście na tyle na ile pozwala płynność),

Pozdr!

P.S.: Swoją drogą to dem nawet nie ma założonego wątku na stockwatch, a na wątku pti jeden wpis.

macgregor napisał(a):
darq76 napisał(a):
rabbit piszesz:
Cytat:
Mamy 9% w OML-42 i to jest fakt

Chciałem Ci zwrócić uwagę, że jednak nie mamy, bo nie zapłaciliśmy za te 9% i wg słów RF nie wiemy czy chcemy w ogóle za to zapłacić i to mieć.

Myślę, że KOV nie chce kupić złóż w Nigerii, gdyby cena akcji oscylowała przy poziomie 1zł, bo to oznaczałoby emisję po cenie ok 1 zł czyli 1,1 mld nowych akcji (gdy KOV myśli o kupnie również drugiego pakietu 9% w złożu).
Czy Wam taka emisja odpowiada? Bo mi nie.
Gdyby cena akcji kształtowałaby się w okolicy 3 zł, to emisja 360 mln nowych akcji przy cenie emisyjnej 3 zł byłaby do zaakceptowania.
Tak samo kredyt. Oprocentowany na poziomie 20% mógłby się nie spłacić i pogrążyć KOV.
Więc zachowanie Redface świadczy, że KOV myśli też o obecnych akcjonariuszach i tu ma moje poparcie.

Proszę o odrobinę obiektywizmu!

Nie próbujecie tłumaczyć działań kov tak nie dorzecznymi argumentami jak emisja akcji po 3 zł czy kredyt po 20% !

au napisał(a):
zastanawia mnie fakt dlaczgo sama emisja na AIM ma podniesc cene...

Gdyby bylo zainteresowanie akcjami to obojetne gdzie by byly, czy AIM czy GPW to by mogli kupowac je Anglicy, Niemcy czy Hindusi...

...

myślenie życzeniowe forumowiczów

nie ma argumentów dlaczego "sama emisja" ma podnieść cenę

Redface napisał(a):
MaximusMinimus napisał(a):
Panie Prezesie, wiele zagranicznych podmiotów, które deklarowały swoją chęć wzięcia udziału w IPO, zrezygnowało z ofery z powodów słabej sytuacji gospodarczej między innymi w Grecji. Czy jest szansa, że rok po debiucie owe instytucje finansowe zainteresują się zakupem pakietu KOV na polskiej giełdzie, czy raczej poczekają na AIM? Innymi słowy chciałbym zapytać, czy na GPW jesteśmy skazani tylko na rodzime OFE, czy jest jednak szansa na inwestora zagranicznego?
Dziękuje i pozdrawiam.

Witam,
Cały czas prowadzimy z tymi (i nie tylko) instytucjami rozmowy, próbujemy zainteresować ich tematem. Na ile skutecznie - czas pokaże. Nie liczyłbym natomiast na szybkie pojawienie się, jeszcze przed AIM, inwestorów londyńskich powyżej 5% - oni wolą działać w sposób nieskrępowany, a tutaj dochodzi obowiązek informowania. Zresztą to samo tyczy się i polskich TFI/AM - można podejrzewać, że są, podobnie jak kilka OFE - na poziomach trochę poniżej 5%. Bo po co pokazywać się konkurencji?
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Panie Prezesie!

Pozwolę sobie zabrać głos na tym forum - jako jeden z akcjonariuszy kov.

Jeżeli będzie miał Pan braki czasowe to mogę na 51% udzielać odpowiedzi za Pana. Przykro jest mi to stwierdzić ale ponad połowa poszukuje utwierdzeń, że dokonało słusznego wyboru spółki zachowującej się - powiedzmy delikatnie - poniżej rynku w dłuższym okresie czasu ... poszukują wytłumaczeń, że ich wybór był/jest słuszny a zachowanie to wynik spisku botów i innych równie niedorzecznych wymówek.

Apeluję do rozsądku!

Co ma odpowiedzieć prezes spółki na pytanie typu:
- jak pan uważa, czy ci co mieli kupić a nie kupili czekają teraz w kolejce?
Odp. typu: Jest to prawdopodobne, czas pokaże.

Panie Prezesie - wybaczy Pan ... z Pana odpowiedzi niedoświadczony inwestor może wywnioskować, że profesjonalny londyński wyjadacz woli mieć 4% w bardzo dobrze rokującej spółce niż np. 15 czy też 20 i więcej% ...
Pozwolicie, że przemilczę dalsze komentarze.

P.S.:

w zasadzie chciałem napisać na początku jedynie tyle: Jakie pytania - takie odpowiedzi.

rabbit napisał(a):
EUFRAT napisał(a):
rabbit napisał(a):
Jak mają podać prognozę wyników na tym etape.Na przykładzie Ukrainy gdzie produkcja gazu się rozkręca,a do zrealizowania jest jeszcze chyba 7 odwiertów w tym roku,i nie wiadomo ile z nich będzie trafionych,kiedy zostaną podłączone,na jakim pozimie wydobycie itp.Nikt nie potrafi tego określić.Ja mogę Tobie napisać że sprzedadzą całą produkcję a ona będzie wzrastać. ...

prognoza może uwzględniać to co już jest, założyć to co bardzo prawdopodobne itp., np. z Nigerią - kupując na pewno dokonywali założeń, więc nie do końca jest tak, "że się nie da" !

wiesz ... specyficzna spółka, specyficzny polski rynek więc i inwestorzy specyficzni

Naprawdę policzyć można samemu,lbo optymistycznie,tak jak ja to robię,albo pesymistycznie jak Brylancik.
Spólka może podać tylko konkrety.Przy przychodach rzędu 3/4 miliardów dolarów przy podawaniu prognoz błąd procentowy będzie mały.Przy dzisiajszych dochodach spólki pomylić się można o kilka tysięcy procent.Patrz co z Nigeria,na początku roku nie było jej w planach,tych oficjalnych oczywiście.

nie przekonałeś mnie.

Nigeria weszła na zasadzie "bierzemy w ciemno". Myślę, że nie. Szacunkowo znają realne poziomy wydobycia. Jest wielce prawdopodobne, że nic dużego już się KOV szybko nie przydarzy. Prognozę zawsze można korygować, np. kwartalnie. Przecież tam nie pracują ludzie z przypadku tylko tacy co "zamiast krwi mają ropę".

Pozdr!

rabbit napisał(a):
Jak mają podać prognozę wyników na tym etape.Na przykładzie Ukrainy gdzie produkcja gazu się rozkręca,a do zrealizowania jest jeszcze chyba 7 odwiertów w tym roku,i nie wiadomo ile z nich będzie trafionych,kiedy zostaną podłączone,na jakim pozimie wydobycie itp.Nikt nie potrafi tego określić.Ja mogę Tobie napisać że sprzedadzą całą produkcję a ona będzie wzrastać. ...

prognoza może uwzględniać to co już jest, założyć to co bardzo prawdopodobne itp., np. z Nigerią - kupując na pewno dokonywali założeń, więc nie do końca jest tak, "że się nie da" !

wiesz ... specyficzna spółka, specyficzny polski rynek więc i inwestorzy specyficzni

zamieszanie konkretne

a wystarczyłoby podać dwie rzeczy:

1. planowane źródełko finansowania
2. prognoza wyników

chyba jak na spółkę publiczną niezbyt duże wymagania

rozgraniczyłbym wypowiedź preza od dzisiejszego zachowania kursu

odn. 1.: wydaje mi się, że nie potrzebnie prez dał się wciągnąć i wyszło co wyszło ... faktem pozostaje, że nie takiego pr można byłoby się spodziewać
odn. 2.: może zwyczajnie ktoś wywalił "resztówkę"

oczywiście zawsze można domniemać, że ktoś wie lepiej/więcej itp. - ale na tym forum były już boty, spekulanci i inne wynalazki, że nie warto tym tropem podążać

Jako akcjonariusz oczekuję szczegółowych informacji nt. finansowania ... najlepiej wcześniej niż "internet", parkiet czy też pbShame on you

au napisał(a):

... Z drugiej strony czy nie uważacie ze to trochę obciach, że serwisy informacyjne trąbią o zakupie Nigerii a spółka nic oficjalnego na ten temat nie powiedziała ?
...

... granie na emocjach już mieliśmy na OIL ...

KOV niech pozostanie jako przeciw waga dla OIL z powodu:
1. MINIMALIZACJI RYZYKA poprzez DYWERSYFIKACJE produktową, geograficzną, polityczną itp.
2. polityki informacyjnej zachowującej pewne standardy

wtedy ewentualna porażka OIL-a nie będzie ciążyła na KOV

przepraszam ale co ma mieć wspólnego ew. elektrownia z kov ?

wydaje mi się, że jako społeczność tego forum powinniśmy bardziej panować nad emocjami i oddzielać interesy pana K od "naszych"

stooq.pl/q/?s=kov&d=201104...

dlaczego rynek nie "widzi" wielkich perspektyw kov?

jest nie mało ulubieńców, którzy pobili rynek względem indeksów podczas tej odsłony hossy, tutaj pachnie słabością ... i oby jakaś iskra nie wyskoczyła ... zastanawiam się czy nie zbyt duży entuzjazm ogarnął niektórych ...

nie szukam zaczepki, a jedynie obiektywnych argumentów dlaczego warto inwestować / lub nie w kov jako potencjalny kandydat czekający w mentalnej kolejce zwanej "enter" Angel

rosną przychody, zdobywają rynek ... w niektórych obszarach lecą na dumpingu ... w określonym celu ... tak się domyślam. Dużo stracili wirtualnie na własnych akcjach i zre

tutaj będzie totalna zmiana bo ... 99% inwest. jest odwrócona od tej spółki ... większość nigdy nie ma racji

koncentracja rynku spowoduje mniejszą walkę ... a w efekcie podniesienie cen oferowanych usług - to musi mieć przełożenie na wzrost wyników ... oczywiście także w Jago

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 17 lutego 2012 11:18:58
Liczba wpisów: 43
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,290 sek.

fvyxakmx
qmtxrjmt
pgcwfcye
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dddldpvx
regdyuyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat