spółka łapie oddech, najpierw odpływ żeby mógł nastąpić przypływ i im większy odpływ tym solidniejszy przypływ - cierpliwości,wg. analizy powinna być jeszcze jedna fala wzrostowa.
|
|
wg.analityków technicznie powinna być jeszcze jedna fala wzrostowa do 27 zł,a potem z górki na pazurki :)
|
|
zmiana kierunku kursu na naprzód :)
|
|
info super, to skąd ten zjazd
|
|
nigdy nie śledziłam LPP , czy również początki i zachowanie kursu i takie przewartościowanie było podobne, czy ktoś bliżej potrafi coś powiedzieć. Kod:/mod: proszę nie podawać na wątkach spółek o swoich transakcjach lub zamierzeniach inwestycyjnych/
|
|
Temat:
MEDICALG
Spółka ma b dobre wyniki i duże perspektywy dalszego rozwoju i chyba oto chodzi :)
|
|
takich pozycji obnizających kurs sprzedaży po 1 akcji od rana naliczyłam ok 160 :). Myślę, że to jakiś fundusz chce się tanio obłowić.
|
|
dziwne spekulacje jak obniżyć kurs, sprzedaż po 1 akcji po min, a nastepnie jej zakup i tak powtórka.Cel wiadomy, jak najbardziej obniżyć i najtaniej kupić od leszczy.
|
|
Temat:
CORMAY
a wg. mnie to obiecanki cacanki, juz w pierwszym kwartale miała być znaczna poprawa wyników, a informacjami o tym urzadzeniu, niejeden się nabrał, nie ma przełożenia jak dotej pory na tak wysoki kurs i chyba szybko nie będzie, obym się myliła. Media swoje zrobiły i skutkiem jest taka jazda kursu.
|
|
Temat:
CORMAY
12.03.2012 15:36 Cormay chce zrestrukturyzować grupę w II kw., domknąć 2 przejęcia do końca I półrocza i zacząć buy-back w II pół.'12 12.03.2012 15:32 Cormay może w '12 wprowadzić na giełdę spółkę zależną Orphee i wyemitować akcje za max 150 mln zł
Co sądzicie o tym, dlatego kurs tak zanurkował ?
|
|
Temat:
CORMAY
witam co oznacza ta informacja o oddaleniu powództwa, czy ktoś to mógłby zinterpretować.
|
|
Temat:
MNI
co z ta spółką, czyżby powolne bankructwo,kurs od dawna osuwający się, taka słabizna, czy też przedłużajacy się trend spadkowy zwiazany z ogólnym trendem. Czy ktoś mógłby to jakoś wyjasnić.
|
|
Temat:
CORMAY
Akcjonariusze spółki doskonale wiedzą, że znaczna poprawa wyników to 2012r o czym sama spółka informuje, a uwagi co do świetlanej wizji to chyba nie na miejscu oczekujemy od Pani prezentacji danych a nie jej odczuć subiektywnych.
|
|
Temat:
CORMAY
biznes.pap.pl z 22.07.2011 16:29 C.ormay pracuje nad urządzeniem do badania krwi; koszt projektu to 20 mln zł. A jednak jest nfo
|
|
Temat:
MNI
18 stycznia DMBZWBK oceniał spółkę z ceną docelową 5,35zł, więc przyjmijmy że najprawdopodobniej wycena KGHMu jest słuszna.
|
|
Temat:
CORMAY
Zapominasz o przedsiębiorcach, którzy zwalniając ludzi w celu zrobienia takowych badań ponoszą spore koszty, a także o całej rzeszy hipochondryków i ludzi praktycznych, którzy będą chcieli to mieć w posiadaniu. Wspomniałeś o glukometrach to dotyczy tylko części ludzi a dalej nienajgorzej się sprzedają, itd można byłoby przytaczać :). Rynek nie lubi prózni, stąd tego typu wygodne wynalazki.
|
|
Temat:
CORMAY
Takie urządzenie rozwiązałoby wiele problemów ludzi niepełnosprawnych i zaoszczędziłoby również czas i ludzi pracujących wystających w kolejkach do laboratorium. Super wynalazek, oby jak najszybciej ukazał się w sprzedaży w przystępnej cenie a rynki zbytu długo nienasycone.
|
|
Temat:
MWTRADE
im niżej, to lepsze odbicie zgodnie z prawami fizyki :)
|
|
Temat:
MWTRADE
spoko, owczy pęd na dół, za chwilę do góry, sama psychologia, ci co długo czekali na wzrost kursu, teraz nerwy im puszczają i się pozbywają akcji, będą jeszcze dokupować w innej cenie:))
|
|
Temat:
MNI
Zastanawiające, ze pomimo super oceny przez maklerów BZWBK cena do 5,50zł za akcję i świetne wyniki spółki za IV kw, poza stroną spółki, nie były nigdzie uwidocznione.Niedoparzenie jak to rozumieć?
|
|
Temat:
MWTRADE
Mam przeczucie, że ona jeszcze da nieźle zarobić, dlatego pomimo dużej straty, jeszcze jej nie sprzedałam.:)
|
|
Temat:
MWTRADE
Reasumując, do momentu podania raportu będziemy się w dalszym ciągu tak kisić? Ciekawe, na jaki wzrost możemy liczyć, kupiłam akcje po 19,60 i zaczynam tracić cierpliwość.
|
|
Temat:
MWTRADE
między 10 a 15 listopada też był zastój, a potem kilka umów.Spółka pracuje, negocjuje, wszystko w tym temacie.
|
|
Temat:
MWTRADE
szukałam w propozycjach ustaw w sprawie zakazu zadłużania się szpitali, jedynie to znalazłam: Poprawę zarządzania i kondycji finansowej polskich szpitali
"Dzięki projektowi ustawy o działalności leczniczej, wprowadzona zostanie możliwość fakultatywnego przekształcenia szpitali w spółki kapitałowe. Jeśli szpital na koniec roku przyniesie straty, to samorząd będzie mógł je pokryć (ma na to 3 miesiące). Jeśli się na to nie zdecyduje, szpital będzie musiał zostać przekształcony w spółkę kapitałową"
O co ten cały rajwar, uważam że będzie się miało lepiej szpitalom i spółce.
|
|
Temat:
GRAAL
czy potrafi ktoś odpowiedzieć, czy jest jakieś wsparcie lub jaki może być zakres pikowania kursu?. Myślę że do bankructwa daleka droga, ale nie jestem długo na giełdzie i nie mam takiego rozeznania.
|
|
Temat:
GRAAL
Graal chce w IV kw. odrobić stratę z III kw., odkłada IPO spółki zależnej Koral 16.11.2010 20:05
16.11. Warszawa (PAP) - Graal liczy na to, że w czwartym kwartale tego roku odrobi stratę netto z trzeciego kwartału, która wyniosła 2,6 mln zł. Spółka odkłada IPO firmy zależnej Koral, spółka ta sfinansuje z własnych środków i kredytów inwestycje o wartości około 30 mln zł, w zwiększenie mocy produkcyjnych - poinformował w rozmowie z PAP członek zarządu Graala Robert Wijata.
"Strata w trzecim kwartale wynikała z utrzymujących się wysokich cen surowca. Jednocześnie popyt na rynku był zbyt niski, byśmy mogli zdecydować się na podwyżki cen naszych produktów" - powiedział Wijata.
|
|
Temat:
BOMI
dokupiłam dzisiaj mały pakiecik po kursie 10,70- czy dobrze zrobiłam? wkrótce się okaże:))
|
|
Temat:
IDMSA
Zarząd Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. informuje, iż w dniu 2 listopada 2010 roku otrzymał od Domu Maklerskiego IDM S.A. zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych. Zgodnie z otrzymanym zawiadomieniem, w wyniku rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. w drodze emisji akcji serii L i M oraz w wyniku objęcia akcji serii M przez Dom Maklerski IDM S.A., zwiększył się procentowy udział Domu Maklerskiego IDM S.A. w kapitale zakładowym oraz na Walnym Zgromadzeniu Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. Przed zwiększeniem udziału na rachunkach Domu Maklerskiego IDM S.A. znajdowało się 12.587 sztuk akcji, co stanowiło 0,02% w kapitale zakładowym EFH S.A. przed jego podwyższeniem. Z akcji tych przysługiwało 12.587 głosów, co stanowiło 0,01% głosów na Walnym Zgromadzeniu spółki EFH S.A. Aktualnie Dom Maklerski IDM S.A. posiada 8.758.387 sztuk akcji, co stanowi 5,97% w kapitale zakładowym EFH S.A. po jego podwyższeniu. Z akcji tych przysługuje 8.758.387 głosów, co stanowi 5,85% głosów na Walnym Zgromadzeniu spółki EFH S.A. Jednocześnie Dom Maklerski IDM S.A. poinformował, iż IDMSA.PL Doradztwo Finansowe Sp. z o.o., podmiot zależny od Domu Maklerskiego IDM S.A., posiada 12.200 akcji spółki EFH S.A., jednocześnie brak jest osób, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znaczącego pakietu akcji
|
|