PARTNER SERWISU
mcmmqwyw
byk

byk

Ostatnie 10 wpisów
Plan dobry ale musiałby być ktoś z RW być pewny że cokolwiek w spółce jest.Proszę zwrócić uwagę na to co pisali poprzednicy o ile stopniała wartość portfeli w ciągu roku a czas leci a ile będzie trwał proces konwersji i rejestracja akcji To długi proces a przecież sąd niedługo.Nie wiem czy KNF ma coś do tego bo choć jestem na GPW bardzo długo to takich przypadków nie było za wiele i nie obserwowałem.Jest prawdopodobne że dużo pieniędzy jest pochowane poza spółką jeżeli takowe istnieją ale kto to wie.Jest też prawdopodobne że kupowane portfele od banków państwowych nie mają zbytniej wartości bo mogły służyć temu aby potwierdzić wiarygodność.Dla mnie układ odpada ale nie użyje innego słowa bo za duża odpowiedzialność.Ale na pewno RW ma wiedzę i rozsądnie podpowie rozwiązanie.

Pomysł konwersji wydaje się dość cienki.Czy przepisy o cenach konwersji się zmieniły bo ponoć tak.To trzeba sprawdzić.Po drugie czy są tu tacy co po przejęciu spółki poradzą sobie.Cienko to widzę.Chyba że widziały dokumentacje.Czy nie za duża odpowiedzialność?Da ktoś gwarancje?A jak nie-to bez sensu.

W raporcie nie wykonywano nowej wyceny wartości finansowej przeszacowanych zasobów, przyjmując jednak identyczne jak w roku 2009 dane dotyczące wartości 1 baryłki ekwiwalentu ropy (boe) liczonej z uwzględnieniem prawdopodobieństwa sukcesu, tj. 4,31 USD/boe, dodatkowe zasoby, określone dla struktury Shyrak w ilości 105 milionów boe, powodują wzrost jej wartości o około 450 milionów USD, tj. do wysokości około 582 mln USD. Oznacza to, że uwzględniając wcześniejsze ustalenia McDaniel wartość całego kontraktu OTG wzrasta z 2,658 mld USD oszacowanych w 2009 do około 3,1 mld USD.

Należy podkreślić, że podana wartość 4,31 USD oznacza wyliczoną wartość na jedną wydobytą i sprzedaną baryłkę ekwiwalentu ropy naftowej, po uwzględnieniu wszystkich koniecznych nakładów inwestycyjnych, kosztów operacyjnych, z uwzględnieniem zapłaconych podatków, przy 10% stopie dyskontowej. Wartość ta wyliczona była według prognozy cen ropy naftowej, kondensatu i gazu ziemnego w roku 2009, dlatego też spółka, dodatkowo liczy na istotną zmianę przyszłej wyceny wartości finansowej przeszacowanych zasobów struktury Shyrak oraz całego kontraktu OTG ( cena ropy w 2009 r kształtowała się miedzy 45 -78 USD / bbl w 2011 ok. 110 USD / bbl.)

O tak dużym zwiększeniu zasobów zdecydowały dobre wyniki pomiarów geofizycznych wykonanych w odwiercie i badań rdzeni (w tym porowatość i bardzo silnie rozwinięta szczelinowatość, czyli dobre tzw. właściwości zbiornikowe skał), ale w szczególności wydobywanie pod bardzo wysokim ciśnieniem i spalanie gazu z kondensatem przez okres około 15 dni. Fakt ten jednoznacznie świadczy o tym, że odwiert przewiercił skały nasycone węglowodorami i, że węglowodory te posiadają zdolność do wypływania z odwiertu pod dużym ciśnieniem. Zjawiska takie w czasie wykonywania odwiertów są wyjątkowe i z punktu widzenia sukcesu poszukiwań mają charakter bardzo pozytywny. Pozwalają one również na prognozowanie uzyskania przemysłowej wydajności odwiertu, przy czym ostatecznie zostanie to potwierdzone wynikami opróbowania.

king

Moim zdaniem wyniki kwartalne będą okazją do wyjścia-ale nie jestem przekonany czy po wyższej cenie-ponieważ wydaje mi się że zbyt wielu inwestorów myśli o wyjściu na lekkim plusie.Może się okozać że przy podaniu wyników -spodziewam się dużo lepszych będzie spadek-nie mówiąc juz o następnych sesjach-dlatego swoją malutką resztówkę sprzedaje w dn wyników

Spółka dobra do kupna ale za rok.Przecież nie grają niedouczeni

A ja myślę że to info-poniekąd bardzo dobre może stanowić sygnał kupna ale nie do tego infa ale do już wiadomej potwierdzonej ropy.Obroty wzrosną i nikt się nie przyczepi bo to info sądząc po wykonanych pracach wyglada mi na lekko opóźnione.PozdrawiamBoo hoo! Boo hoo!

Witam Forumowiczów po raz pierwszy.najważniejsza jest wiadomość kiedy bedą znane wyniki badań bo nie ma jasno napisane.Płyniemy na tym że ktoś wiekszy to wie a ja nie bo inoformacje są nijakie na temat dat i tak np jakbym wiedział że jeszcze długo nie to zagrałbym na spadek tak jak ktoś to zrobił dziś a jak wiadomość ma być na dniach to się nieopłaca i tu właśnie jest mankament.może ktoś odpowie bo na forum zagmatwane.Pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 2 grudnia 2019 19:46:25
Liczba wpisów: 10
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,215 sek.

snvbiwls
hwgmoxsh
vkcmmbai
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kexvpldj
jpitpoqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat