Temat:
HELIO
Jest tak dokładnie, jak pisze piotruch. Regularnie kupuję właśnie taki słonecznik z sieci na C - jest on tańszy niż tzw. markowy, czyli sprzedawany pod marką Helio lub z konkurencyjnych firm. Znalazłam i kupowałam taż wiórki kokos. i masę krówkową Helio, ale na półkach zdecydowanie bardziej rzucają się w oczy i chyba rzeczywiście jest więcej produktów konkurencji (niestety).
|
|
Temat:
HELIO
Pytałam w Helio i rzeczywiście w artykule jest przekłamanie - jeszcze się nie przenieśli, ale mają nadzieję to zrobić w tym miesiącu. Dopytywałam, czy powinniśmy się spodziewać niespodzianek, które dołują kurs, ale podobno oprócz kwestii związanych z gorszymi wynikami, sezonowością oraz opóźnionymi przenosinami nie ma nic innego niepokojącego z ich strony.
|
|
Temat:
EGB
|
|
Każdemu się zdarza pomylić emota No chyba że Kasiunia jest fanką South Park i to zwyczajnie taka metaforyczna reakcja na wiele różnych rzeczy...
|
|
Temat:
EGB
Kasiunia, to zdanie jest na stronie 13, punkt V - STANOWISKO ZARZĄDU W SPRAWIE REALIZACJI PUBLIKOWANYCH PROGNOZ WYNIKÓW NA ROK 2010, W ŚWIETLE WYNIKÓW ZAPREZENTOWANYCH W NINIEJSZYM RAPORCIE KWARTALNYM
Teoretycznie wypracowanie wyższego zysku niż prognozowany przy niższych obrotach świadczy o wzroście efektywności i zyskowności samego przedsiębiorstwa, ale z drugiej strony spadek przychodów w dłuższej perspektywie może niepokoić skoro spółka ma być rozwojowa.
Niewykluczone jednak że panikuję, a ten przychód jest niższy niż planowali dlatego że: Z przyczyn niezależnych od Emitenta (...) nie powiodło się zbycie wierzytelności o charakterze korporacyjnym.
|
|
Temat:
EGB
Niby tak.. ale z drugiej strony: Zarząd Spółki informuje, iż osiągnięte przychody netto ze sprzedaży są niższe od publikowanych prognoz o 23,8% (...)Mnie bardziej zastanowił ten ich plan emisji obligacji
|
|
Temat:
EGB
|
|
Temat:
EGB
Czekamy na raport, ale widać nie wszyscy bo ktoś wypluł za 2.51
|
|
Temat:
HELIO
Coraz wiecej "świątecznych" produktów na półkach i to w dużo atrakcyjniejszych cenach niż u konkurencji. Próbowałam. Dobre  !
|
|
Temat:
VOTUM
...No i oferent EuCO nie każe zakładać u siebie konta maklerskiego :)
|
|
Temat:
VOTUM
Czasami się da, zdarzają się banki, które pozwalają wpłacić kasę na zapisy u siebie, podajesz nr swojego konta maklerskiego i nr rachunku (w razie redukcji). Niestety w przypadku VOTUM ci, ktorzy prowadzą ofertę, każą u siebie otworzyć rachunek maklerski #
|
|
Temat:
EGB
Też wierzę, że docelowo będzie dobrze Przekopując sieć w poszukiwaniu jakieś wartościowej informacji o naszym EGB natknąłem się na takiego posta: Cytat:Przeglądnąłem pobieżnie prospekt emisyjny i wyniki za 2009r.Dobra spółka.Działa już kilka lat na rynku wierzytelności i ciągle uzyskuje pozytywne wyniki finansowe.Główni akcjonariusze maja lock-up na 80% akcji na rok od wprowadzenia na NC ale 20% nabytych przez nich po cenie nominalnej 10 gr. mogą teraz sprzedawać i chyba "skubańcy":))to zrobią.Coś mi "przeleciało przez oczy",że prawdopodobnie przed emisją 2 ml. akcji "obdarzyli się" dywidendą uszczuplając kapitały własne.Ponadto stworzyli sobie furtkę,że mogą odstąpić pod pewnymi warunkami od lock-up przed terminem.Trudno mi po tak pobieżnym zapoznaniu się ze spółką ocenić jaki maja wskaźnik kapitału własnego na akcję ale prawdopodobnie w okolicach 1,50zł.a 2 mln. akcji serii F sprzedawali po 1,95zł.Byliby więc przewartościowani przy aktualnym kursie ale nie wiem jakie zyski osiągali w br.Poza tym dlaczego mają wyemitowane akcje serii:A,B,C,D i F a E im jakoś uszło uwagi? Myślę że najbliższe dni pokażą co się będzie działo, sam czekam z niecierpliwością...
|
|