PARTNER SERWISU
gyuvtjtx
bart0108

bart0108

Ostatnie 10 wpisów
Cytat:
W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 3/2011 z dnia 6 maja 2011 roku Zarząd Z.P.C. "Otmuchów" S.A. informuje, że w dniu 8 lipca 2011 r. podpisał ze spółką zależną Otmuchów Inwestycje Sp. z o.o. z siedzibą w Otmuchowie (dawniej Colian Investment Sp. z o.o., dalej: Pożyczkobiorca) umowę odnowienia i pożyczki.
Na podstawie wymienionej umowy wygasa zobowiązanie wekslowe Pożyczkobiorcy w wysokości 10,2 mln zł inkorporowane w treści weksla, który został nabyty przez ZPC Otmuchów od IPOPEMA 21 FIZ AN, a między stronami powstaje zobowiązanie z tytułu pożyczki na kwotę 10,2 mln zł, której ZPC Otmuchów udzielił Pożyczkobiorcy na okres do dnia 31 lipca 2015 roku. Oprocentowanie pożyczki oparte jest stawkę WIBOR powiększoną o marżę. Pożyczka będzie spłacana w równych miesięcznych ratach począwszy od dnia 1 stycznia 2014 roku. Strony postanowiły, że Pożyczkobiorca może dokonać spłaty całości albo części udzielonej pożyczki przed wskazanym terminem.

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Nie bardzo to rozumiem, mógłby to ktoś wyjaśnić prostymi słowami.

A mnie bardzo ciekawi wejście spółki do WIG20.

– Po NWR i Bogdance JSW jest kolejną spółką węglową na parkiecie – z możliwością wejścia do WIG20 w tym roku. – A jeśli nie w tym, to w perspektywie najwyżej kilkunastu miesięcy – powiedział „Parkietowi” Ludwik Sobolewski, prezes GPW.

Według szacunków „Parkietu” obroty papierami JSW muszą sięgnąć około 2 mld zł, by mogła myśleć o WIG20 już we wrześniu.

parkiet.pl

Do kiedy obroty muszą sięgnąć 2mld żeby spółka mogła już we wrześniu wejść do składu największych spółek?

145,60 hello1

Na zamknięciu typuje 150zł wav

Co do FF to chyba niedługo powinien się ukazać komunikat ze spółki kto posiada powyżej 5%.

ciekawe czy uda im się osiągnąć taki obrót i jak zwiększy się zysk?

www.parkiet.com/artykul/106581...

Kolański stracił na tej transakcji.

www.parkiet.com/artykul/104873...

Chyba że kupował taniej niż po 9zł za akcje?

56,95

Proszę o omówienie raportu za 1Q.

39,80

enforces napisał(a):
dla zainteresowanych:
Cytat:
ludzie nie wierzcie Węgierkowi z Otmuchowa, zapytajcie kto jest właścicielem ZPC Otmuchów, zapytajcie Bernarda jak prało się kasę w Otmuchowie , niech opowie jak budowano zakład w Nysie i za czyje pieniądze [...] nie dajcie się zwieść hochsztaplerowi z Cieszyna (po rozwodzie z Nysy),niech napiszą pracownicy z Otmuchowa ile to zarabiają , i jak są traktowani przez pana nadzorcę ,

Znalazłeś to na na jakimś forum też to czytałem. Czy jest to prawdą?? Tego się raczej nie dowiemy. Na forum to każdy może sobie napisać co mu się podoba, dla mnie to wygląda na zwykłe pomówienie.

ps. słyszałeś od ludzi czy przeczytałeś ten post na forum??

www.portalspozywczy.pl/handel/...

Ciekawe co z tego wyniknie? Czy OTM jest tu tylko po to żeby Jutrzence nie było zbyt łatwo przejąć Odrę?

Drugi podmiot na celowniku OTM
www.portalspozywczy.pl/handel/...
Tu wg. mnie są większe szanse na akwizycje.

Cytat:
"W takiej firmie jedyne co ratuje to pozyskiwanie nowych odbiorców i obniżanie kosztów. Ogromnym ryzykiem tej spółki jest ta nieszczęsna Biedronka. Biznes jest brutalny i wiedza Biedronki że tyle dla nich OTM robi brutalnie może być wykorzystana do negocjacji. A jak OTM na warunki nie przystanie to dla Biedronki to jest mały problem - wejdzie 5 nastepnych, dla OTM ogromny."

To fakt potrzeba więcej nowych odbiorców i optymalizacji kosztów, żeby zmniejszyć udział w Biedronce, z tego co pamiętam to bodajże chcą zejść do 40% produkcji dla Biedronki. Co do tych "5 następnych" to bym taki pewny nie był Biedronka ma bardzo wysokie wymagania które nie każda firma spełni. Jaka mogłaby być konkurencja? Kto by mógł zastąpić OTM?

Jak na razie współpraca z Biedronką przynosi korzyści. Ciekawe tylko jak z tą negocjacja cen po podwyżkach cen surowców? Dużym plusem jest to że Biedronka zamierza w tym roku dynamicznie rozwijać sieć sklepów.

www.bankier.pl/wiadomosc/ZPC-O... to będzie nowoczesna linia do żelek o wydajności 2t/h. Jak na tą spółkę to spora inwestycja, także widocznie jest zapotrzebowanie na żelki.Chyba wiedzą co robią??. Wracając do żelek dla farmacji zgodzę się że to będzie mniejszy kawałek tortu ale te 50k zysku wydaje mi się mało. Chodzi głownie o produkcje żelek witaminowych podobnych do obecnych np. w Biedronce, one także są wzbogacone w witaminy.

ps.z tego co zauważyłem w aptekach takie produkty jak vibovity, plusze, żelki i inne takie dla maluchów są przeważnie na wystawkach żeby mogły dostrzec je dzieci i naciągać rodziców na zakup, także nie trzeba niczego zamawiać.

co wg. Ciebie jest cenotwórcze dla kursu??

@Dapi

Chyba żartujesz, spółka przeznaczy na zakup lini do żelek 27mln i miała by zarabiać na tym 5o tys.rocznie ? Poza tym żelki witaminowe w aptekach są drogie ok 18zł za opakowanie. Otmuchów produkował by pod marką prywatną co wg. mnie przełożyło by się na niską cenę produktu.

Dobrze byłoby jakbyś napisał czemu akurat te spółki wybrałeś.

Mi to wygląda na wymianę papieru pomiędzy fundami, tylko która strona zrobiła dobrze to się okaże...

Plumpak,jakie info masz na myśli?

Wszyscy mówią tylko o przejęciu Cukrów Nyskich, które może już nie długo nastąpić. Według mnie ważniejsze jest zwiększenie mocy produkcyjnych i modernizacja na które spółka ma przeznaczyć większość wpływów z ofert publicznej. W drugim kwartale ma ruszyć linia do produkcji żelek o wydajności 2t/h. Angel

Czy jeżeli rozwiązałem umowę z DM w tamtym roku dostane PIT-8C?

BSC Drukarnia Opakowań spodziewa się zadebiutować na GPW w Warszawie 4 stycznia 2011 r.

Pierwsza publiczna oferta akcji spółki zakończyła się sukcesem - wszystkie oferowane akcje zostały objęte.

bsc-packaging.com

Czy mógłby ktoś wyrazić opinie w oparciu o raport finansowy?? Na oko wygląda dobrze wzrost zysku netto o 21%, tu spadki????

Mnie ciekawi kto tak wywala po 20tys akcji??? Podejrzewam że to BZ WBK, ale czemu miałby już wychodzić z inwestycji??? czy chodzi po prostu o zbicie kursu??? Wyniki za 3Q dobre a tu spadki, nie wiem o co tu w tym wszystkim chodzi Think

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 28 października 2011 00:21:11
Liczba wpisów: 25
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,252 sek.

vvwcgccf
vtmshjxi
wptvscys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mtwssmuf
drfzyrqy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat