Witam - od okolo 1.5 roku jestem akcjonariuszem tej spolki. Zakupilem srednio po okolo 8PLN. Obserwuje spolke oraz czytam raporty, ale wszedlem w nia z (swiadomym) zamiarem dlugoterminowym, wiec krotkoterminowych ruchow nie obserwuje na codzien. Generalnie mam nastepujace przemyslenia:
Spolka operuje w segmencie zywnosci ekologicznej, ktory w krajach lepiej rozwnietych od naszego - no moze z wyjatkiem hamburgerowego USA

- sie mocno rozwija. Organica otwiera sklepy w centrach handlowych (podcas gdy powoli zamykaja te gorzej zlokalizowane i mniej rentowne - z tego co pamietam to czytalem gdzies ze mieli, albo maja sklep gdzies w Redzie czy Pucku?? - jestem ciekaw czesgo sie spodziewali po takiej lokalizacji jezeli chodzi o sprzedaz ekologicznej zywnosci - ale moze czegos sie nauczyli) oraz probuje rozwijac sprzedaz internetowa. Dwa kanaly sprzedazy, ktore wedlug mnie sa mocno rozwojowe srednio / dlugoterminowo.
Jakis czas temu w spolke zainwestowal fundusz, wiec poki co sytuacja finansowa wydaje sie byc stabilna, a bylo juz slabo...
Organica przynosi straty, ktore jednak sa coraz mniejsze (czym sie zreszta bardzo chwala

)i przy dalszej redukcji nierentownych delikatesow, oraz poprawie gospodarki magazynowej (mieli w przeszlosci spore straty) za jakis czas moze stac sie rentowna, co radykalnie powinno poprawic jej notowania i postrzeganie...
Spolka ma strategie, ktora realizuje, co nie jest tak czesto spotykane oraz publikuje ciekawe raporty kwartalne, zawierajace duzo informacji o tym co robi i wydaje sie, ze w miare rzetelnych, bo informacje sa spojne i logiczne...
Ja wiec trzymam i nie planuje poki co sprzedawac - zreszta przy tej plynnosci nie wiem czy bylbym w stanie sprzedac to co mam sensownie
Pozdrawiam,