Temat:
ERG
Czy ktoś lepiej zorientowany w tej spółce może powiedzieć co spowodowało dzisiejszy wystrzał? pozdr. Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
PGNIG
Każdy kij ma 2 końce. I tak z jednej strony jest to informacja bardzo dobra, zakładając,że PGNiG chce przejąć Petrolinvest. Z drugiej jednak oznacza próbę ratowania się po chybionej współpracy, czyli PGNiG nie może odzyskać kasy wprost więc próbuje przez akcje. Jaki jest prawdziwy powód nie wiem, ale sądząc po reakcji rynku, to bardziej realna jest ta druga opcja (Petro w górę - dogadał się z wierzycielem, PGNiG w dół - nie ściągnął gotówki). Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
PGNIG
Tym bardziej, że to objęcie jest raczej próbą ratowania kasy, której PNiG (spółka zależna PGNiG) nie może ściągnąć za wykonane usługi. My wam damy akcje, a wy nam odpuścicie pozew. Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
PGNIG
Nie mam absolutnie nic przeciwko takim wahaniom :) Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
PGNIG
3,80 przebite. Wg mojej skromnej wiedzy następny opór około 3,95(max z 01.09, 08.09 i 23.09) a później 4,50 (na podstawie tylko 2 punktów 10.06 oraz 03.08 ewentualnie 15.06). Proszę kogoś bardziej obeznanego z AT o skorygowanie moich założeń. Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
PGNIG
Zastanawiam się czy w najbliższym tygodniu pęknie i utrzyma się magiczne > 3,80zł. Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
GOBARTO
1.60 jak na razie dzielnie się broni. Zobaczymy co będzie dalej... Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
ERGIS
Kurcze.. przyglądam się tej spółce ponad pół roku. Jedną windę już przegapiłem (sierpień - brak gotówki), a wygląda na to, że i następna mi właśnie poszła (również brak gotówki) ;/ Szkoda, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
PGNIG
Na chwile obecną udało mi się wyskoczyć dzięki stopowi z limitem na 3,63. Zobaczymy co dalej. Grunt, że na plusie (małym bo małym, ale zawsze :)) Pozdrawiam b.
|
|
Temat:
PGNIG
Wsiadłem przy 3,45. Ciekawe czy uda mi się w odpowiednim momencie wysiąść... Brak doświadczenia się kłania ;/ Pozdrawiam b.
|
|