Dziękuję za wskazanie linku Robercie.
@ Slavo77: AFAIR do 13.03.14 jest termin zgłaszania wierzytelności do sędziego komisarza. Po tym terminie przygotowuje on listę i może mu to zająć kilka miesięcy. Jak będzie gotowa, zostanie ogłoszona w dzienniku ustaw i podana do wiadomości w ogólnopolskim dzienniku i w budynku sądu.
Pozdrawiam,
Marcin
|
|
A raczej 27,33 na obligację.
|
|
Witam,
ile wynosi kwota niezapłaconego kuponu od obligacji GND0513, przypadającego 06.05.2013?
Mi wyszło 25,22 zł na obligację. Proszę o potwierdzenie lub poprawę.
|
|
Witam,
coś cicho zrobiło się w tym wątku. Jak wygląda sytuacja obligacji Gant`a?
Plissken
|
|
Koledzy, co oznacza w praktyce złożenie takiego wniosku dla Maremiksa i dla reszty posiadaczy obligacji Ganta?
Pozdrawiam,
Plissken
|
|
A co to za klops dziś na kursie Gant`a? Znów jakieś dobre wiadomości, że -11%?
Plissken
|
|
A akcje GNT dziś +6%. O co tu chodzi?
|
|
Witam,
dołączam się do pytania Maremiksa. Co w praktyce oznacza dla Gant`a wystawienie tego weksla? Czy jest to zapowiedź spłaty zaległych obligacji?
Plissken
|
|
Czy dobrze pamiętam, że Gant zobowiązał się do spłaty zaległych obligacji i odsetek do 14.06? Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Plissken
|
|
Dziękuję :)
|
|
Witam,
jaka jest kwota kuponu, przypadającego na jedną obligację, która powinna być wypłacona 06.05.2013 r. od serii GND0513?
Pozdrawiam,
Plissken
|
|
Witam,
są nowe wiadomości w sprawie niezapłaconych obligacji GND0513? Kurs akcji GNT wydaje się stabilny.
Pozdrawiam,
Plissken
|
|
Witam, jutro losy GND0513 powinny się wyklarować. Ja przetrzymałem tą serię przez całą histerię z upadłością Ganta. Okaże się jutro, czy to był dobry ruch Plissken
|
|
@ Intelekt
Jak to czego się bać? Niewypłacalności emitenta.
Pozdrawiam,
Plissken
|
|
Witam,
mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o Gant`a. Niepokoi mnie ostatni raport tu zamieszczony. Po jego lekturze mam ochotę sprzedać wszystkie obligacje Gant`a. A Wy co zrobiliście z pozycjami w obligacjach tego emitenta?
Pozdrawiam,
Plissken
|
|
Witam,
co to za obligacje Ganta GND0513? Ktora to seria? Czy ktos badal warunki tego papieru? Sporo transakcji na Catalyst, duzy obrot i cena bliska nominalu.
Pozdrawiam,
Plissken
|
|
Yeeey, Murapol wykupil swoje obligacje w terminie pozdrawiam, Plissken
|
|
Witam,
dziś z Bossy zniknęły obligacje Murapolu. Zapewne jest to związane ze zbliżającym się terminem wykupu, przypadającym AFAIR na 14.07.
Czy Murapol będzie wykupywał swoje obligacje w terminie? Czy pojawiły się jakieś informacje, że mogą być z tym problemy?
Z poważaniem,
Plissken
|
|
W Bossa juz sa.
Pozdrawiam,
Plissken
|
|
Witam w ten piekny, sloneczny dzien :D
Jak tam Gant, jakies zmiany u naszego developera? :)
Pozdrawiam,
Plissken
|
|
Witam,
i jak tam nasz kochany Gant? Jakies zmiany w sytuacji finansowej? Nie sledze tego na biezaco, tylko zagladam do tego watku. Poprawa, pogorszenie?
pozdrawiam,
Plissken
|
|
Cha Ching ;) Juz jest. Podatek tez odessany;)
|
|
Witam,
dzis wypada dzien wyplaty kuponu z obligacji Gant0912. Przed chwila sprawdzalem i jeszcze zadna kasa sie nie pojawila. Jak to sie w praktyce odbywa?
pozdrawiam,
Plissken
|
|
Ok, rozumiem - emisje prywatne nie. A emisje publiczne? Gdzie mozna znalezc harmonogram emisji publicznych?
pozdrawiam,
Plissken
|
|
Witam,
gdzie mozna sprawdzic kalendarz emisji obligacji korporacyjnych? Chodzi mi o to, czy istnieje harmonogram obligacji, ktore maja wejsc na Catalyst (i ew. gdzie i na jakich warunkach mozna sie na nie zapisac)? Czy emisje prywatne sa gdzies oglaszane do wiadomosci? Szukam sposobu na ominiecie premii ponad wartosc nominalna dla obligacji juz notowanych na Catalyst.
pozdrawiam,
Plissken
|
|
A jakie jeszcze obligacje z aktualnie obecnych na rynku maja mozliwosc zamiany na akcje po okreslonej cenie?
pozdrawiam,
Plissken
|
|
Witam ponownie,
czy jestescie w stanie podac date, kiedy wystartuje dzial obligacji na stockwatch? Brakuje mi rzetelnej oceny poszczegolnych pozycji.
pozdrawiam,
Plissken
|
|
Dziekuje Marcin za wyczerpujaca odpowiedz. Rzeczywiscie, kupic dobre obligacje po nominale jest ciezko. Udalo mi sie znalezc troche Gant`a 0912 po nominale, ale to wszystko na razie. Moze w tym tygodniu znajde jeszcze jakies interesujace pozycje. Z niecierpliwoscia czekam na osobny dzial obligacji.
Z powazaniem,
Plissken
|
|
Czy rating kredytowy to jest to samo, czym wspominal Marcin (rating oparty o wskaznik Altmana)?
Chcialbym teraz, na poczatku roku, zdywersyfikowac czesc "bezpieczna" portfela. Wyznacznikiem dla niej jest stopa zwrotu ok. 5.25% netto w skali roku. Czyli interesuja mnie obligacje, ktore oferuja premie ponad te wartosc, o okresie wykupu do roku (lub troche dluzej).
Nie znam w ogole polskiego rynku akcyjnego.
Przejrzalem tabele oprocentowania i zainteresowaly mnie nastepujace:
BBI Zeneris BBZ0711, Budostal 5 BL50612, Electus ELC0911, Fojud FOJ1111, Impomed IMC0511, Murapol MUR0711, Organica ORC0712, Price Car Management PCM0312, Pragma Incaso PRI0912, Rubicon Partners RBC0911, Solveco SOL0612, Gant GNT0312, Orzel Opony ORL0412
Nie wiem, ktore to firmy krzaki, a na ktorych robic glebszy research. Moze koledzy podziela sie wiedza praktyczna.
Z powazaniem,
Marcin K.
|
|
Witam,
nie mam wykupionego abonamentu. Interesuja mnie obligacje korporacyjne i szukam sposobu oceny emitentow na podstawie sytuacji finansowej. Czy jesli wykupie abonament, bede mogl sprawdzic rating Stockwatch nastepujacych spolek?:
Gant, BBI Zeneris, Budostal 5, Electus, Fojud, Impomed, Murapol, Organica, Prime Car Management, Pragma Incaso, Rubicon Partners, Solveco.
Czy Ci emitenci i ich obligacje warte sa uwagi? Zdecydowany jestem trzymac te papiery do wykupu, nie interesuje mnie spekulacja.
Z powazaniem,
Marcin K.
|
|