PARTNER SERWISU
rcrudhyo
dobart

dobart

Ostatnie 10 wpisów
Dobra analiza, super, że zostało nawiązane też do przyszłości która jest ważniejsza niż przeszłość. Świetne bardzo czytelne wykresy

veve napisał(a):
Drizzt napisał(a):
veve napisał(a):
1ketjoW napisał(a):
Ja jestem cały czas pesymistą, a mam nadzieję że realistą. To dobre podejście dla mnie.

Zależy czego oczekujesz. Jeśli spodziewasz się że kurs przez kilkanaście miesięcy utrzyma obecne poziomy to możesz mieć rację, ale jeśli spodziewasz się znaczących wzrostów powyżej dotychczasowego ATH to niby na jakiej podstawie? Wszak ten biznes nie będzie lepszy niż jest teraz. Będzie taki sam lub gorszy.

Na przykład na takiej, że przez najbliższe 4-8 kwartałów będzie notował znaczące wzrosty w wynikach. Nie mam pojęcia co sobie uroiłeś, ale fizycznie nie jest możliwe pozostanie na poziomie wyników ostatnich kwartałów ;)

Rzeczywiście tegoroczna poprawa wyników jest przesądzona, ale wcale nie musi mieć przełożenia na wzrost kursu. Zwłaszcza w sytuacji gdy spodziewane wyniki w przyszłych latach są znacząco niższe. Jeszcze 2024 powinien być dobry, ale 2025 to już całkiem nie. Do tego czasu ugody zlikwidują dużą skalę biznesu.
Człowieku przestań spamować, codziennie piszesz to samo. Już każdy wie co myślisz, nie powtarzaj tego 5 razy dziennie, bo bankier robisz z tego forum. Uszanuj innych

veve napisał(a):
Tak czy siak VOT jest spółką ekstremalnie ryzykowną, mogącą stracić biznes w wyniku rozstrzygnięć prawnych lub decyzji zarządu PKO o mocniejszym wejściu w ugody. Przy takim ryzyku racjonalni inwestorzy oczekują wielokrotnych zysków. Tutaj zupełnie tego nie ma. Kurs trzycyfrowy jest nierealny.

Duże ryzyko po to aby niewiele zarobić?

no dobrze, już znamy Twoją opinię. Nie wiem po co ciąglę tu spamujesz. Z banku jesteś? haha spam1 spam1

Ja bym nie wdawał się z nim w dyskusję bo ewidentnie z bankiera się urwał. Votum zarabia około 18k na sprawie bez uwzględnienia kosztu pieniądza w czasie, każdy może sobie policzyć ile zarobi z obecnie pozyskanych spraw, ile pozyska jeszcze spraw w tym roku i kolejnych latach, odnieść to do kapitalizacji i ocenić

infostrefa.com/infostrefa/pl/w...

Cytat:
Ewentualne rozwiązania legislacyjne dotyczące bankowych kredytów w CHF to raczej kwestia 2024 roku, a po lutowej opinii rzecznika generalnego TSUE możliwe jest przejściowe przyspieszenie tempa tworzenia rezerw na kredyty frankowe przez banki - uważa analityk DM BOŚ Michał Sobolewski.

Banki nie zaczną zmieniać ugód dopóki nie będzie wiążącego wyroku

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 9 września 2023 08:18:06
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,178 sek.

bfddwxdn
pqctvata
xpuiijpd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oqfilrnh
bwfdcynr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat